Transfery.Dopłata po rozegraniu ustalonej liczby spotkań.

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
06.07.2008, 18:20    Pytanie
Czy to oszustwo?... i jak to sie ma do prawdziwego świata futbolu, że np. kupuje zawodnika za jakąś tam kwotę plus ileś tam tysięcy po np. 50 meczach rozegranych przez danego grajka. Mam danego zawodnika ale nie rozegra tylu meczy gdyż np. na jego miejsce znajdzie się lepszy itp., zostanie za jakiś tam czas sprzedany grając przykładowo tylko 38 meczy. To co się dzieje z umową która dotyczyła dopłaty pieniężnej po rozegraniu określonej liczby występów. Czy to oszustwo, czy też ewentualność którą może wykorzystać (legalnie) manager - brane pod uwagę przez sprzedającego, czy też tak czy siak pieniądze zostaną zapłacone w razie odejścia danego piłkarza przed rozegraniem tych np. 50 spotkań z danego klubu.
Jak to z tym jest, jak się z tym sprawy mają, i jak to się ma do prawdziwego, rzeczywistego świata futbolu z tą umową.???

Proszę o swoje odpowiedzi i komentarze na ten temat.

longer91 Młody aktywista

0
06.07.2008 18:33    #1
To jest dobre pytanie. WYDAJE mi sie, ze mozna takie cos zrobic legalnie ( lecz troche nie moralnie). Moze tez byc tak, ze placi sie procent rozegranych meczy ( np. pilkarz rozegral 38 meczy na 50 to placi sie 38/50 czyli 76% sumy). A moze jest tak, ze trzeba w tedy zaplacic calosc. Dokladnie nie wiem. Trzeba by to sprawdzic w jakis zasadach, w ktorych jest temat ''transfery''

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
06.07.2008 19:02    #2
Płacisz dopiero po rozegraniu 50 meczy wiec jeżeli po 48 meczach go sprzedasz nic nie zapłacisz. W sumie ja tego nie traktuję jako oszustwo a jako trick. Jeżeli grasz hc(hardcore) to wydaje mi się że nie powinieneś tego robic jednak moim zdaniem tylko wykorzystujesz kruczek w umowie

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
06.07.2008 19:02    #3
Nie jest tak jak mówisz omówię to na przykładzie Kamila Kosowskiego.Otóż gdy był jeszcze piłkarzem Kaiserslautern został wypożyczony do FC Southampton grał praktycznie w każdym meczu Świętych ,lecz kiedy wybił mu bodajże 39 mecz w barwach tego drugoligowca przestał grać z oczywistego powodu miał wpisaną klauzulę ,iż jeżeli zagra w co najmniej 40 meczach w barwach Southampton to będą musieli wypłacić kwotę 200 tysięcy euro na rzecz Czerwonych Diabłów.Reasumując zawodnik musi rozegrać zawartą w umowie ilość spotkań w barwach klubu do którego przechodzi ,a w jego umowie zawarta jest klauzula o tychże dodatkowych spotkaniach.Jeżeli zostanie wytransferowany przed upłynięciem np. 30 spotkań w barwach danego klubu klauzula przestaje obowiązywać ,lecz może być ważna jeżeli zawodnik wróci kiedyś do tego klubu w umowie ,którego był zawarte stwierdzenie dodatkowe pieniądze po określonej liczbie meczy.Jest to legalne.

Użytkownik uznał post za pomocny

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
06.07.2008 22:41    #4
a mam takie dodatkowe pytanie czy w te mecze wliczają się sparingi?

PhenoM Partyzant

0
06.07.2008 22:47    #5
O ile wiem chodzi tu o mecze ligowe ew. dodać do tego europejskie puchary czy krajowy.

antykujon Partyzant

0
06.07.2008 22:47    #6
małe sprostowanie: Southampton musiało by wypłacić kwotę 200 tysięcy euro na rzecz Białej Gwiazdy a nie Czerwonych Diabłów

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 06.07.2008 o godz. 22:48

Arko Młody aktywista

0
06.07.2008 23:48    #7
Nie jest to oszustwo. Jakoś trzeba sobie radzić, skoro piłkarz w FM nie może kontraktu swojego wykupić, to stosujmy inne triczki

crimson Partyzant

0
06.07.2008 23:51    #8
jakie oszustwo, o czym wy mówicie?
normalna klauzula umowy,

w wielu sytuacjach jest tak że jednak ten zawodnik okazał się idealny i zostaje na więcej niż 50 spotkań a wy płacicie i oba kluby to podczas podpisywania umowy akceptują wiedząc, że na przykład zawodnik może nie rozegrac tyle spotań

tak samo jak 20% z następnej sprzedaży, ileś tam kasy za określoną ilośc bramek czy klauzula odkupienia, to normalny warunek który można zawrzec w umowie i to jest bardzo często praktykowane w rzeczywistości

Użytkownik uznał post za pomocny

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
07.07.2008 07:38    #9
Małe sprostowanie dokładnie nie wiadomo ,ale z tego co Kosowski się tłumaczyło to wyglądało tak ,że Kaiser wypożyczyło go na 3 lata za jakąś kwotę (a słyszałem ,że nie było to mało) i Wisła musiała pytać się Kaiser czy ci się zgadzają na wypożyczenie do Southampton i to oni ,a nie Biała Gwiazda domagali się tych pieniędzy ,ale to nie było najważniejsze to był przykład równie dobrze mogłem powiedzieć o Stefanie Bombinerkach LOL
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution