Fatalna gra zespołu w sezonie.

krolik123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.07.2008, 16:54    Pytanie
siema!
mam duzy problem z moimi pilkarzami.
otoz prowadze ajax amsterdam. dostalem duzo siana na transfery i kupilem m.in. cardozo z boca juniors, modricia, guilherme i meirelesa. mimo wielu wzmocnien , solidnie przepracowanego okresu przygotowawczego do sezonu i niezlej taktyki pilkarze graja jak amatorzy, a to w jaki sposob traca bramki to juz w ogole wies. tak naprawde nei wiem co zrobic. moze to wina treningu?? przed sezonem cwiczymy: 1 tydzien to trening silowy (sila i aerobik ) potem kolejny tydzien to trening taktyczny( obrona, stale fragmenty i taktyka) a kolejny to techniczny( strzaly panowanei nad pilka i atak) a poem robie trening dla poszczegolnych pozycji (atak skrzydla itd). ale w trakcie sezonu wiekszosc pilkarzy ma 95-100 % kondycje wiec powinno byc ok.
mam zapisane takze 5 taktyk. 4-4-2 na skrzydla, 4-4-2 gra prze srodek, duzo pressingu, 4-2-3-1( takie jak polska na euro) 4-3-3 z 3 napadziorami i 4-3-2-1 z 3 sr. pomocnikami.
nad kazda taktyka dlugo posiedialem i w sparingach z mocnym irywalami moi gracze grali az milo. a tu przychodzi liga europejskie puchaty i wszystko szlag trafia.
czy ktos potrafi mi pomoc??jesli tak to bede baaaaardzo wdzieczny!!
sorry ze sie tak rozpisalem :>
pozdro

patryk_augustow Młody aktywista

0
07.07.2008 16:57    #1
a stosujesz rotacje w składzie??
"Świat wiele się zmieni, gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w*******i"

Palimpsest Młody aktywista

0
07.07.2008 17:00    #2
Nie zmieniaj drastycznie taktyki w czasie sezonu,staraj się grać jedną z drobnymi korektami,nie wymieniaj też zbytnio graczy :miej tzw. żelazną jedenastkę, i nade wszystko dbaj o morale i zadowolenie graczy.
@

patryk_augustow Młody aktywista

0
07.07.2008 17:03    #3
No niby to co lukasz19121984 napisał to jest prawda ale u mnie konsekwetne stawianie na "żelazną 11" nie przynosi porządanych skutków, więc wole rotować :)
"Świat wiele się zmieni, gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w*******i"

krolik123 Partyzant

0
07.07.2008 17:05    #4
stosuje rotacje ale bez przesadyobrona prawie wcale sie nei zmienia, jak gram 3 off pomocnikami to robie rotacje.

sylar Partyzant

0
07.07.2008 17:06    #5
powodów może być kilka. Jeżeli chodzi o taktykę, to mam radę: dopasowuj taktyke do piłkarzy, a nie piłkarzy do taktyki. Przyczyna nie powinna tkwić w treningu, skoro piłkarze są w dobrej kondycji. Zwracaj uwage na ustawienia zespołowe. Niektóre wartości źle współgrają(np. szybkie tempo i krótkie podania) i pamiętaj o tak niedocenianych przez graczy ustawieniach indywidualnych. Warto też dostosowywać polecenia i zawodnikow do stylu gry i zawodników przeciwnika. Jest o tym sporo artykułów, poszukaj. powodzenia.

0
07.07.2008 17:08    #6
I ponadto mogę Ci podesłać na maila rewelacyjną takse przeciwko rywalom grającym 4-4-2
@

sylar Partyzant

0
07.07.2008 17:10    #7
powodów może być kilka. Jeżeli chodzi o taktykę, to mam radę: dopasowuj taktyke do piłkarzy, a nie piłkarzy do taktyki. Przyczyna nie powinna tkwić w treningu, skoro piłkarze są w dobrej kondycji. Zwracaj uwage na ustawienia zespołowe. Niektóre wartości źle współgrają(np. szybkie tempo i krótkie podania) i pamiętaj o tak niedocenianych przez graczy ustawieniach indywidualnych. Warto też dostosowywać polecenia i zawodnikow do stylu gry i zawodników przeciwnika. Jest o tym sporo artykułów, poszukaj. powodzenia.

krolik123 Partyzant

0
07.07.2008 17:10    #8
a co sadzicie o treningach?? ok czy cos zmieniac??

0
07.07.2008 17:11    #9
Trening na to nie wpływa,zwłaszcza,że mówisz,iż kondycję masz ok.

EDIT: OK to podaj mi maila.

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 07.07.2008 o godz. 17:14

@

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.