Fatalna gra zespołu w sezonie.

krolik123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.07.2008, 16:54    Pytanie
siema!
mam duzy problem z moimi pilkarzami.
otoz prowadze ajax amsterdam. dostalem duzo siana na transfery i kupilem m.in. cardozo z boca juniors, modricia, guilherme i meirelesa. mimo wielu wzmocnien , solidnie przepracowanego okresu przygotowawczego do sezonu i niezlej taktyki pilkarze graja jak amatorzy, a to w jaki sposob traca bramki to juz w ogole wies. tak naprawde nei wiem co zrobic. moze to wina treningu?? przed sezonem cwiczymy: 1 tydzien to trening silowy (sila i aerobik ) potem kolejny tydzien to trening taktyczny( obrona, stale fragmenty i taktyka) a kolejny to techniczny( strzaly panowanei nad pilka i atak) a poem robie trening dla poszczegolnych pozycji (atak skrzydla itd). ale w trakcie sezonu wiekszosc pilkarzy ma 95-100 % kondycje wiec powinno byc ok.
mam zapisane takze 5 taktyk. 4-4-2 na skrzydla, 4-4-2 gra prze srodek, duzo pressingu, 4-2-3-1( takie jak polska na euro) 4-3-3 z 3 napadziorami i 4-3-2-1 z 3 sr. pomocnikami.
nad kazda taktyka dlugo posiedialem i w sparingach z mocnym irywalami moi gracze grali az milo. a tu przychodzi liga europejskie puchaty i wszystko szlag trafia.
czy ktos potrafi mi pomoc??jesli tak to bede baaaaardzo wdzieczny!!
sorry ze sie tak rozpisalem :>
pozdro

PhenoM Partyzant

0
07.07.2008 23:07    #20
rumcyk

Właśnie o tą taksę mi chodziło :) Radzę Wam wszystkim ją wypróbować, naprawdę świetna, a przede wszystkim te kiler-rogi... Barzagli dwa sezony z rzędu królem strzelców, a Quaresma i Mancini razem 44 asysty w Serie A; gram Interem i narazie sam maxior w osiągnięciach. Taktyka genialna też do słabych klubów; gram w 3. lidze angielskiej i jak na razie świetnie mi idzie. Naprawdę, proszę Was o wypróbowanie tej taksy, a dopiero potem można mówić o tym, że coś jest nie tak w waszym klubie, jeśli u Was nie zadziała :D

rungusik Partyzant

0
07.07.2008 23:30    #21
[quote=sylar]powodów może być kilka. Jeżeli chodzi o taktykę, to mam radę: dopasowuj taktyke do piłkarzy, a nie piłkarzy do taktyki. Przyczyna nie powinna tkwić w treningu, skoro piłkarze są w dobrej kondycji. Zwracaj uwage na ustawienia zespołowe. Niektóre wartości źle współgrają(np. szybkie tempo i krótkie podania) i pamiętaj o tak niedocenianych przez graczy ustawieniach indywidualnych. Warto też dostosowywać polecenia i zawodnikow do stylu gry i zawodników przeciwnika. Jest o tym sporo artykułów, poszukaj. powodzenia.[/quote]

a ja gram na krótkie podania z szybkim tempem i nie narzekam :)))
ale czy rzeczywiście lepiej ustawićtempo normalnie lub powolne ;/ jak radzicie??

Fenix Partyzant

0
08.07.2008 00:09    #22
A ja mam świetną drużynę naprawdę ludzi z dużymi umiejętnościami a także ca i pa (mam dwóch zawodników którzy są jednymi z najlepszych w grze) ale obrońców takich trochę do dupy dwóch środkowych i przegrwają z jakimś frajerami zazwyczaj mecze wyjazdowe i tak zawsze będzie

Taktykę prawie każdą testowałem ale nie przynosi ona nic ciekawego ta Lyonu to też gówno dała bo nie potrafiłem u siebie wygrać z jakąś Murcią cały mecz w ogóle był do dupy jakby moli grali na czas - ta taktyka jest za spokojna

czesio16161 Partyzant

0
08.07.2008 01:12    #23
PhenoM

w chwili obecnej nie mam grajków pod tą taksę(brak bocznych pomocników-sami skrzydłowi z nieprzekonującymi umiejętnościami gry na bokach pomocy), a jakbym miał to bym nią grał, ponieważ na własnej skórze przekonałem się o skuteczności tek taksy grając Lechem :D

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.07.2008 o godz. 01:13

patryk_augustow Młody aktywista

0
08.07.2008 08:27    #24
lukasz mój mail: patryk199393@.wp.pl

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.07.2008 o godz. 08:27

"Świat wiele się zmieni, gdy z młodych gniewnych powstaną starzy w*******i"

rumcyk Partyzant

0
08.07.2008 13:32    #25
fenix nie mozna ocenić taktyki po jednym meczu...poczekaj aż sie zawodnicy zgrają i bedziesz wygrywał wszystko.
phenom u mnie barzagli w 3 sezony 100 goli a quaresma 34 asysty w sezonie.bezwzglądnie najlepsza taksa jaka jest...

zenekrolnik Młody aktywista

0
08.07.2008 13:42    #26
@rumcyk
Ale jaką masz sadysfakcje z tego ze odnosisz sukcesy czyjąś taktyka ?

omega Młody aktywista

0
08.07.2008 13:47    #27
skoro zdjeli mi pomarancz zabiore glos;]
nie sluchaj ludzi ktorzy mowia ze wymagana jest rotacja w skladzie... gram zelazna 11 caly sezon i rok rok mistrzostwo polski +puchary i zawsze LM czasem wyjscie z grupy
Jak widac taktyka nie jest dobra skoro nie dziala przy swietnych pilkarzach sparingi a mecze o stawke to kolosalna roznica...
Wszystko zalezy gdzie Twoi zawodnicy popelniaja bledy... czy to wina defensywy czy moze ofensywy poogladaj kilka calyc spotkan swojej druzyny i gwarantuje Ci ze zobaczysz co szwankuje jak tracisz bramki albo czemu twoj atak nie przynosi rezultatow...
tylko czy bedziesz umial wtedy zmodyfikowac swoja taktyke do obserwacji to juz inna sprawa
Piszesz ze masz 5 taktyk... na co ci tyle? ja przez cala kariere mialem 2 taktyki najpierw 4-4-2 obecnie 4-5-1 i caly czas nia gram ew zmieniajac doslownie jakies blache sprawy w zaleznosci od przeciwnika
Niestety musisz miec 1 max gora 2 taktyki i Twoi pilkarze musza w sparingach grac tymi taktykami

klajwert Partyzant

0
08.07.2008 14:07    #28
tak jak mowi omega, rotacja w kazdej z moich druzyn byla zbedna i ogladaj cale mecze, sprawdzaj co zle robia twoi zawodnicy. musisz tez wydobyc z nich to co najlepsze poprzez indywidualne ustawienia. ja sam mam 2 taktyki, 1 standardowa na mecze u siebie i wyjazdy do sredniakow i 2 na wyjazdy do druzyn znacznie lepszych.

krolik123 Partyzant

0
08.07.2008 15:11    #29
tak ma sie mneij wiecej moj sklad: stekelemburg-ignashevich,heitinga,staam,emmanuelson-meireles,davids-cardozo,sapara,modric-huntelaar

zawodnicy kupieni sa ptzeze mnei sprawdzeni bo w poprzednich grach spisywali sie super ( sapara wymiata, w newcastle najlepszy pilkjarz roku w lidze, polecam)
ja ogolnie w sezonie stosuje 2 taktyki

4-2-3-1 i 4-4-2, ze zwezenie, gry(waska ) krotkimi podaniami itd(na mocnych przeciwnikow w lm)i robie rotacje ale z umiarem. na szczescie ostatnio pilkarze sie przelamali i zaczeli w kocu bramki strzelac :D ufff... nareszcie jest w miare ok. jestem 3 wlidze i 2 mecze zalegle.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.