Strona

Fatalna gra zespołu w sezonie.

krolik123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
07.07.2008, 16:54    Pytanie
siema!
mam duzy problem z moimi pilkarzami.
otoz prowadze ajax amsterdam. dostalem duzo siana na transfery i kupilem m.in. cardozo z boca juniors, modricia, guilherme i meirelesa. mimo wielu wzmocnien , solidnie przepracowanego okresu przygotowawczego do sezonu i niezlej taktyki pilkarze graja jak amatorzy, a to w jaki sposob traca bramki to juz w ogole wies. tak naprawde nei wiem co zrobic. moze to wina treningu?? przed sezonem cwiczymy: 1 tydzien to trening silowy (sila i aerobik ) potem kolejny tydzien to trening taktyczny( obrona, stale fragmenty i taktyka) a kolejny to techniczny( strzaly panowanei nad pilka i atak) a poem robie trening dla poszczegolnych pozycji (atak skrzydla itd). ale w trakcie sezonu wiekszosc pilkarzy ma 95-100 % kondycje wiec powinno byc ok.
mam zapisane takze 5 taktyk. 4-4-2 na skrzydla, 4-4-2 gra prze srodek, duzo pressingu, 4-2-3-1( takie jak polska na euro) 4-3-3 z 3 napadziorami i 4-3-2-1 z 3 sr. pomocnikami.
nad kazda taktyka dlugo posiedialem i w sparingach z mocnym irywalami moi gracze grali az milo. a tu przychodzi liga europejskie puchaty i wszystko szlag trafia.
czy ktos potrafi mi pomoc??jesli tak to bede baaaaardzo wdzieczny!!
sorry ze sie tak rozpisalem :>
pozdro

#@piterek@# Młody aktywista

0
13.07.2008 18:41    #40
Ja tez gram teraz Ajaxem i powiem ci jak to u mnie wyglada. W pierwszym sezonie kupilem sr.pomocnika ( Dessena ) i sr.obronce ( Kompany ). W pierwszym sezonie zdobylem mistrza grajac taktyka 1-4-1-4-1. Przy tej taktyce stracilem tylko 17 goli strzelajac 69 bramek. Na kazda pozycje mialem 2 zawodnikow o podobnej klasie i na kazdy mecz zmienialem 2-3 pilkarzy z "pierwszej jedenastki". Ja osobiscie stawialem na mlodszych zawodnikow z 1-2 doswiadczonymi graczami. W nastepnym sezonie kupilem zawodnikow na te pozycje ktore mialem slabiej obsadzone.

krolik123 Partyzant

0
13.07.2008 23:22    #41
dzieki wszystkim za pomoc. obejmujac ajax postanowilem sobie ze skoncze gre jak zdobede mistrzostwo, puchar holandii i superpuchar. 2 pierwsze osiagnalo=em w 1 sezonie to 3 na pczatku 2. wiec chyba koncze przygode z ajaxem ale save nie skasuje :D moze jeszce bede chcial go poprowadzic. tera przerzucilem sie na bardziej wymagajaca prace. objalem hearts (szkocja jak by ktos nie wiedzial). tam to bedzie wyzwanie obalic hegemonie druzyn z glasgow :D.

ja w ajaxie stosowalem rotacje w taktyce i sqadzie ale z umiarem. jesl ichodzi o taktyke to kilka meczy gralem 4-4-2 a potem kilka 4-2-3-1. obrona byla zgrana bo tam nie bylo rotacji. ale w kazdym meczu zmienialem kogos w ofensywie. tak wiec z jednej sttrony zaden pilkarz nie wkurzal sie ze grzeje lawe, a z drugiej przeciwnik nigdy nei wiedzial w jakim skladzie wyjde :D.
moj sklad na poczatku 2 sezonu :
stekelemburg-emmanuelson,veermalen,heitinga,vanden borre-meireles,kehl-cardozo,sapara,leandro-huntelaar. zdazylem jeszce rozegrackilka meczy w 2 sezonie. 2 porazki z feyenoordem i psv :/ ale ogolnie miazdzylem rywali :D stzrelalem po 5 bramek na mecz. swietnym transferem byl salvador cabanas. w 1 meczu ustrzelil 5 bramek !!!

omega Młody aktywista

0
14.07.2008 10:08    #42
powiem szczerze... nie ma czym sie chwalic... wygrywali zawodnicy a nie taktyka... jak widac taksa byla slaba skoro przegrywales z druzynami na swoim normalnym poziomie....
Ty grajac Ajaxem powinienes mierzy w LM jesli juz.... nawet nie pytam jak tam u Ciebie z tym skoro pomineles ten fakt...

irekrog17 Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.07.2008 10:08    #43
[quote=krolik123]dzieki wszystkim za pomoc. obejmujac ajax postanowilem sobie ze skoncze gre jak zdobede mistrzostwo, puchar holandii i superpuchar. 2 pierwsze osiagnalo=em w 1 sezonie to 3 na pczatku 2. wiec chyba koncze przygode z ajaxem ale save nie skasuje :D moze jeszce bede chcial go poprowadzic. tera przerzucilem sie na bardziej wymagajaca prace. objalem hearts (szkocja jak by ktos nie wiedzial). tam to bedzie wyzwanie obalic hegemonie druzyn z glasgow :D.

ja w ajaxie stosowalem rotacje w taktyce i sqadzie ale z umiarem. jesl ichodzi o taktyke to kilka meczy gralem 4-4-2 a potem kilka 4-2-3-1. obrona byla zgrana bo tam nie bylo rotacji. ale w kazdym meczu zmienialem kogos w ofensywie. tak wiec z jednej sttrony zaden pilkarz nie wkurzal sie ze grzeje lawe, a z drugiej przeciwnik nigdy nei wiedzial w jakim skladzie wyjde :D.
moj sklad na poczatku 2 sezonu :
stekelemburg-emmanuelson,veermalen,heitinga,vanden borre-meireles,kehl-cardozo,sapara,leandro-huntelaar. zdazylem jeszce rozegrackilka meczy w 2 sezonie. 2 porazki z feyenoordem i psv :/ ale ogolnie miazdzylem rywali :D stzrelalem po 5 bramek na mecz. swietnym transferem byl salvador cabanas. w 1 meczu ustrzelil 5 bramek !!![/quote]
To nie temat na przechwałki...
Chcesz się pochwalić to masz temat "Przechwałki. rekordy itp."

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.07.2008 o godz. 10:12

krolik123 Partyzant

0
14.07.2008 12:38    #44
odczepcie sie . przed objeciem ajaxu postawilem sobei te cele i je wykonalem. a w lidzie mistrzoww 1 sezonei tylko awansowalem do pucharu uefa, a w drugim szlo mi dobrze ale skonczylem gre. poza tym jak wam cos nie pasuje to sie nei odzywajcie

krolik123 Partyzant

0
14.07.2008 12:39    #45
chcialem tylk opodziekowac za pomoc, dla was (irekrog 17 i omega) tego nei pisalem tylko d;a tych ktorzy mi pomogli.

irekrog17 Żołnierz frontu ideologicznego

0
14.07.2008 12:43    #46
Spoko. Jak już się czepiam to doczepie się, że masz opcję edytowania postów i mogłeś w jednym poście to napisać a nie w dwóch.

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
14.07.2008 13:21    #47
Temat został najwyraźniej wyczerpany, a pomoc udzielona. Zamykam, zanim zrobi się bałagan.

Strona

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.