Ustawienia taktyczne

Kudłaty Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
08.07.2008, 11:16    Pytanie
Jakie polecenia drużynowe stosujecie w swoich zespołach? Chodzi mi o to, że np. jak gra się wysunięta linią obronna, to najlepiej włączyć grę na ofsajdy itd.
Jakie są wasze zagrywki? Np kiedy najlepiej grać krótkimi podaniami, albo jakie ustawienia drużynowe są efektywne dla wąskiego pola gry?

rafee Młody aktywista

0
08.07.2008 11:23    #1
Ja gram szybkie tempo, krótkie podania, nastawienie defensywne i kontraataki
jestem idiotą, ale wykształconym idiotą

longer91 Młody aktywista

0
08.07.2008 11:30    #2
Ja mam tak: nastawienie ofensywne, podania bezposr., tempo szybkie, szeroko( jeski boisko jest szerokie), troche cofnieta linia obrony, normalny odbior pilki. Mam jeszcze wlaczone scisle krycie.

Użytkownik uznał post za pomocny

Cesar Partyzant

0
08.07.2008 13:01    #3
Tak jak w prawdziwej piłce, jeśli grasz ofensywnie to najlepiej rozszerzaj pole gry, wysuwaj linię obrony jak najwyżej (uwzględnij szybkość napastników i własnych obrońców ) a co się tyczy ścisłego krycia w połączeniu z gra z kontry, zawężonym polu gry i wysokim pressingiem daje świetne rezultaty. Proponuje do tego jeszcze linia obrony Normal -2,3. Z reszta wszystko zależy od twoich i przeciwnika zawodników:P.

Maksymilian Partyzant

0
08.07.2008 13:48    #4
gram realem ;/ nastawienie ofensywne, swoboda taktyczna nieograniczona , szerokość gry najwęższa jak to tylko możliwe (chyba ze zawodnik z przeciwnej druzyny dostał czerwień wtedy szeroko na maxa ) tempo najszybsze , podania bezposrednie :) , linia obronna normalna ( chyba że moi obroncy sa za wolni na napastnikow przeciwnika to cofnieta ale nie na maxa , a jak musze gonic wynik to wysuwam ją do końca do przodu) gram strefą , ale zawsze mam zaznaczone scisłe krycie , kontrataki i pułapki ofsajdowe.Gram diametem (przeważnie) w zaleznosci od przeciwnika zmieniam nastawienie np. z barca gram prawie ultradefensywnie i jednym napadziorem i dwoma ofensywnymi srodkowymi pomocnikami co zaowocowało zwyciestwem na wyjezdzie 2;0 i u siebie 4;0

omega Młody aktywista

0
08.07.2008 13:49    #5
prawda jest taka ze polecenia zespolowe sa gowno warte bez odpowiednich polecen indywidualnych...
oczywiscie standartem jest ze krotka pilka wolne rozgrywanie, bezposrednia szybkie rozgrywanie, wysunieta linia obrony to gra na spalone. Natomist pozostale najlepiej ustawic indywidualnie dla kazdego pilkarza.

Maksymilian Partyzant

0
08.07.2008 13:53    #6
polecenia indywidualne które są gotowe w grze są moim zdaniem bardzo dobre i zawsze zawodnikom ustawiam takie jak tam są , czasami robie tylko kosmetyczne zmiany ;/:P i nie narzekam . Wiadomo ze jak ktos ma strzały z dystansu "20" to wtedy zaznaczam mu często itp.;/

onejoke Młody aktywista

0
08.07.2008 14:29    #7
Tak naprawde to dużo zależy od tego jakich posiadasz zawodników
np.
1.)jeśli twoi środkowi obrońcy są wolni mimo wszystko warto ich cofnąc bo przy szybkich napastnikach rywala tracisz dużo bramek i ofside nie pomogą(niestety jak w rzeczywistości dużo błędów liniowych)

2.)jeśli masz świetnych skrzydłowy graj szeroko i szybkie tempo i długie podania

3.)jeśli masz świetnego OP Ś wówczas warto taktykę podstosować pod niego - wąsko, szybko, krótkie podania

onejoke Młody aktywista

0
08.07.2008 14:35    #8
Polecam jeszcze Killer Rogi - rewelacyjna sprawa (wysocy z dobrą grą głową, skocznością atakują bramkarza najlepiej 2, jeden czai się przed polem karnym, 2 z tyłu, reszta robi zamieszanie w polu karnym, a piłki bite w pole bramkowe)

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
08.07.2008 15:48    #9
A ja nie polecam killer rogów bo to burzy przyjemnośc z gry.
Niektorzy mówią:fmm to oszukaństwo(pisownia oryginalna) burzy przyjemnośc z grania... a chwile potem te killer rogi są naprawdę wspaniałe ... i gdzie logika??. :P
PS:Pokaż takiemu Rafa Benitezowi killer rogi i powiedz mu żeby tak zagrał. ;)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 08.07.2008 o godz. 15:48

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution