kacpegawlo: Rezerwy mogą grać w PP na szczeblu centralnym, w rundzie wstępnej PP sezonu 2008/09 startuje pięć drużyn rezerw i jeśli przejdą to zagrają w I rundzie. W sezonie 2007/08 w PP nawet Korona III Kielce, a najdalej do 1/16 doszła Sandecja II. W przeszłość zdarzało się, że drużyny rezerw grały w finale PP: w sezonie 51/52 Legia II, w sezonie 74/75 ROW II Rybnik, a w sezonie 92/93 Ruch II Chorzów.
2. Nie możesz wybrać gry rezerwami żadnego klubu, czy to I czy II ligowego, ale są w II lidze hiszpańskiej kluby, które mają swe rezerwy w III lidze (Sporting Gijon, Las Palmas, Celta) i można grać nimi tak jak np Castillą, tzn. przy okazji gry I zespołem.
3. Jako ciekawostkę podam, że w finale Pucharu Króla w sezonie 1979/80 zagrał Real Castilla. Rywalem był... Real Madryt, mecz zakończył się zwycięstwem 6:1 Realu, ale w PZP zagrała Castilla.
W edytorze zrobiłem taki myk: dałem Sevillę Atletico do I ligi, za kilka tygodni gram mecz Sevilla - Sevilla Atletico, ciekawe czy gra nie zgłupieje?
Najnowsze posty