System 5 plus 6 w FM-ie?

Biser Novo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.07.2008, 23:58    Pytanie
Mam taki problem. Nie lubię grać w lidze gdzie rodowitych piłkarzy jest o wiele mniej niż obcokrajowców. przykład: Liga angielska. Zespół: Man City, Arsenal. Liga włoska. Zespół: Inter. Po prostu dla mnie taka sytuacja zakrawa na śmieszność i w związku z tym chciałbym to w grze jakoś zmienić. Wiem że edytor nie pomoże. Zbytnio się nie orientuje jak to można zrobić ale jeśliby był ktoś chętny i użyczył mi swej rady jak można zmienić przepisy lig to byłbym wdzięczny. Miło by było pograć systemem 5+6 (o którym ostatnio troche słychać było)

Biser Novo Partyzant

0
19.07.2008 10:00    #10
No właśnie, i w związku z tym mam pytanie do jakiegoś eksperta który wie jak ten kod gry zmienić. Naprawdę by było miło grać ligą angielską w której grają anglicy - a nie jak to teraz jest - dużo obcokrajowców.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
19.07.2008 10:25    #11
[quote=Biser Novo]No właśnie, i w związku z tym mam pytanie do jakiegoś eksperta który wie jak ten kod gry zmienić. Naprawdę by było miło grać ligą angielską w której grają anglicy - a nie jak to teraz jest - dużo obcokrajowców.[/quote]
Chyba nikt na tej stronie nie wie jak zmienic kod gry... nawet jakby ktoś umiał to i tak to nie jest proste, i sam tego nie zrobisz , zapytaj typów z SI ...
PS:Jakby ktoś z poza SI znał kod gry, to
1 nie narzekaliśmy by tak na bugi
2 albo narzekalibyśmy jeszcze bardziej

a kolega niżej jeszcze lepiej to ujął

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 19.07.2008 o godz. 10:59

bartex55 Przodownik pracy

0
19.07.2008 10:51    #12
[quote]No właśnie, i w związku z tym mam pytanie do jakiegoś eksperta który wie jak ten kod gry zmienić. Naprawdę by było miło grać ligą angielską w której grają anglicy - a nie jak to teraz jest - dużo obcokrajowców.[/quote]
Ingerowanie w kod źródłowy gry jest nielegalne.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.07.2008 o godz. 10:51

Cesar Partyzant

0
19.07.2008 11:37    #13
NAJLEPIEJ GDYBYŚ ZAGRAŁ W LIDZE HISZPAŃSKIEJ A T H L E T I C B I L B A O i po sprawie.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.07.2008 o godz. 11:38

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
19.07.2008 11:54    #14
w lidze niemieckiej jest przecież organicznie do iluś tam w składzie (nie wiem dokładnie bo nie przepadam za nią) czyli mógłbyś pozamieniać angielskie zespoły z niemieckimi, jeśli się da oczywiście ;p
Możesz również grać włoska ligą jeden z poza Unii na sezon to mało więc większość w twoim składzie powinno być włochów, lub grać zespołem o bardzo małym budżecie nie pozwalającym ściągać obcokrajowców.
Lub jak kolega wyżej napisał grać Athletic Bilbao = czyli będziesz mógł kupować tylko basków

qstosh Przodownik pracy

Grupa: Ekspert
0
11.08.2008 20:11    #15
To by trzeba poprosić o to twórców gry bo wydaje mi się że tego typu zmiany są w "kodzie gry".

Ja to generalnie też staram się w zależności od tego w jakiej lidze gram to stawiać na "krajanów" bo wychodzę z założenia, że sprowadzając rzesze obcokrajowców to jakby na to nie patrzeć "osłabia się" reprezentację danego kraju. Przykładem niech tu będzie Anglia. Zobaczcie sobie JAK WIELU obcokrajowców biega tam po murawach. Potem mamy efekty: Brak Anglii na EURO 2008 ponieważ czołowe role w czołowych angielskich klubach odgrywają obcokrajowcy. Smutne ale prawdziwe.
PS.Oczywiście reprezentacja lwów albionu nie dostała się na euro2008 nie tylko przez to. Złożyło się na to wiele innych czynników a ten opisany przeze mnie powyżej zapewne był jednym z nich.

portowiec1992 Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
11.08.2008 20:23    #16
Co do ligi niemieckiej to nie ma tam ograniczeń względem obcokrajowców.Jest tylko przepis o danej ilości Niemców w klubie.Co do pytania to chyba trzeba by było zamienić ligi np. angielską z rosyjską.Raczej jakoś da się to zrobić bo są ludzie którzy tak zamieniają ale ja niestety nie mam o tym pojęcia.

krzysiek79 Partyzant

0
21.08.2008 17:25    #17
czołem!

czy mozna jakos polecic sie wielkiemu klubowi by objął mnie patronatem? i czy jest sposob by pozyczyl mi choc gracza ze swoich rezerw, bym mogl go wybrac? czy kluby oferuja cos wiecej poza pomoca finansowa i towarzyskim meczem z ktorego zysk jest dla mnie? mozna to jakos targowac z gigantami?

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
21.08.2008 17:29    #18
zarząd sam wybiera klub patronacki ty jedynie możesz o taki poprosić, możesz składać oferty temu klubowi by ci wypożyczył jakichś piłkarzy ale to tylko od nich zależy czy się zgodzą.
Więcej korzyści oprócz tych co wypisałeś niestety nie ma;/ i nie ma żadnej możliwości by się targować.

bakus1989 Partyzant

0
21.08.2008 18:14    #19
Możesz zmienić reputacje ligi w edytorze. Im mniejsza reputacja ligi i zespołów w niej grających tym mniej obcokrajowców będzie w niej grać.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.