Mała, a średnia baza danych

crimson Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.07.2008, 14:28    Pytanie
Mam pytanie odnośnie tego, jaka jest różnica między małą a średnią bazą danych. Domyślam się, że w średniej jest więcej piłkarzy, ale czy podczas gry jest to widoczne i przy małej bazie danych gry gra będzie mniej atrakcyjna?

Bo mam dośc słabego kompa, a chciałem sobie wybrac koło 10 lig grywalnych żeby po jakimś czasie ewentualnie zmienic kraj, a przy średniej bazie danych będę czekał po 15 minut na następny dzień :)
Więc czy jak wybiore 10 lig i małą bazę danych to pogram ok, czy lepiej średnią?

burinek Przodownik pracy

0
21.07.2008 10:01    #10
Ja mam 30-35 lig i śmiga spoko procek 9500 quad i 2 giga ramu

rafee Młody aktywista

0
21.07.2008 11:12    #11
[quote=burinek]Ja mam 30-35 lig i śmiga spoko procek 9500 quad i 2 giga ramu[/quote]
Co to za komp, człowieku.
jestem idiotą, ale wykształconym idiotą

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
21.07.2008 11:15    #12
[quote2=rafee1991][quote=burinek]Ja mam 30-35 lig i śmiga spoko procek 9500 quad i 2 giga ramu[/quote]
Co to za komp, człowieku.[/quote2]
coś ty... mrjohns chwalił sie kiedyś że ma 4GB i wszystkie ligi - zazdroszczę mu :P:D

burinek Przodownik pracy

0
21.07.2008 11:16    #13
Normalny kupiłem nie dawno i fajnie śmiga dodam ze mam grafike Geforca 8500gt i dysk 320

Łunio Partyzant

0
21.07.2008 11:30    #14
[quote=szczepek]ja mam 256Ram ( Polska - 2 Liga, Słowacja ( Corgon Liga i 1 ligy ), Peru, Singapur i USA ) duza baza danych i gra sie lux :] plus bomboniera i inne takie ddt czy edt xD ale byc moze dlatego ze kilka mies. temu mialem format kompa ;P[/quote]

ja też mam 256 ramu i mi się przycina na samych ligach angielskich... z małą bazą danych. Nie wiem co jest grane, nawet mojemu kumplowi co ma na starym kompie 128 ramu gra się nie tnie! ;/

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
21.07.2008 12:00    #15
może masz ''zawalony'' komputer jakimis zbędnymi rzeczami. Jak włączysz grę ctrl+alt+delete i w zakładce procesy ustaw fm na wysoki moze pomoze

Łunio Partyzant

0
21.07.2008 13:21    #16
"zawalony"? chodzi Ci o pamięć ram czy o miejsce na dysku? jeśli o pamięć ram to wyłączam wszystkie programy, a na dysku mam 13gb wolnego miejsca. Zastanawiam się czy to może byś problem z chłodzeniem? Bo mój komputer jest otwarty, ponieważ jak go zamknę to strasznie nagrzewa się blacha. Wiatraczki niby działają tylko, że ten od procka podłączony jest do karty graficznej a ten z kg podłączony jest do płyty głównej, ponieważ od procesora nie działał gdy był podłączony tak jak zawsze ;/ nie znam się na tym.

Przemu$^^ Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
21.07.2008 13:41    #17
[quote=Łunio]"zawalony"? chodzi Ci o pamięć ram czy o miejsce na dysku? jeśli o pamięć ram to wyłączam wszystkie programy, a na dysku mam 13gb wolnego miejsca. Zastanawiam się czy to może byś problem z chłodzeniem? Bo mój komputer jest otwarty, ponieważ jak go zamknę to strasznie nagrzewa się blacha. Wiatraczki niby działają tylko, że ten od procka podłączony jest do karty graficznej a ten z kg podłączony jest do płyty głównej, ponieważ od procesora nie działał gdy był podłączony tak jak zawsze ;/ nie znam się na tym.[/quote]
to że masz 13 GB to nic nie znaczy. Możesz mieć zawalony rejestr, robale na dysku etc. defragmentacja dysku by się przydała, skan anty virem, czyszczenie rejestru
wartości wypisane w sercu miej, nie na koszulkach.

bartek09u6 Partyzant

0
22.07.2008 22:23    #18
[quote=Łunio]"zawalony"? chodzi Ci o pamięć ram czy o miejsce na dysku? jeśli o pamięć ram to wyłączam wszystkie programy, a na dysku mam 13gb wolnego miejsca. Zastanawiam się czy to może byś problem z chłodzeniem? Bo mój komputer jest otwarty, ponieważ jak go zamknę to strasznie nagrzewa się blacha. Wiatraczki niby działają tylko, że ten od procka podłączony jest do karty graficznej a ten z kg podłączony jest do płyty głównej, ponieważ od procesora nie działał gdy był podłączony tak jak zawsze ;/ nie znam się na tym.

Zalezy na jakim dysku masz zainstalowanego Windowsa jesli na C a na C masz np. nie cale 1 GB to nie zabardzo ... O tym tez pamietaj.

bartek09u6 Partyzant

0
22.07.2008 22:25    #19
"zawalony"? chodzi Ci o pamięć ram czy o miejsce na dysku? jeśli o pamięć ram to wyłączam wszystkie programy, a na dysku mam 13gb wolnego miejsca. Zastanawiam się czy to może byś problem z chłodzeniem? Bo mój komputer jest otwarty, ponieważ jak go zamknę to strasznie nagrzewa się blacha. Wiatraczki niby działają tylko, że ten od procka podłączony jest do karty graficznej a ten z kg podłączony jest do płyty głównej, ponieważ od procesora nie działał gdy był podłączony tak jak zawsze ;/ nie znam się na tym.

Zalezy na jakim dysku masz zainstalowanego Windowsa jesli na C a na C masz np. nie cale 1 GB to nie zabardzo ... O tym tez pamietaj.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.