Taktyka i technika

cocaine_rodeo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
21.07.2008, 14:31    Pytanie
Witam,
Wiem, że to nie jest temat na suflera, ale na forum z uporem maniaka próbuję zamieścić post i z uporem maniaka nie jestem w stanie zapisać posta, dlatego piszę tutaj.
Mam dość duży problem z taktyką a mianowicie obserwuję, że linia obrony nie nadąża wyraźnie za napastnikami drużyny przeciwnej. Często zdarza się, że piłka wrzucona za plecy obrońcy nie wywołuje w nim żadnej reakcji i zwyczajnie stoi w miejscu nie cofając się w stronę bramki. Często jest tak, że obrońca znajdujący się najbliżej piłki nie atakuje, tylko biegnie wzdłuż linii a inny obrońca ze środka pola (lub z drugiego końca boiska!!!) biegnie w tym czasie do napastnika zostawiając nie pilnowanego zawodnika. Podobnie dzieje się z pomocnikami, którzy zupełnie pozostają nieczuli na rozgrywaną między nimi piłką. Bywa tak, że piłka płasko przelatuje dosłownie "przez" nich i nie są w stanie zmienić nawet toru jej lotu, czyli wcale nie ingerują w przeszkadzanie rozgrywania akcji przez przeciwnika. Czy ktoś miał podobny problem? Czy jest to sprawa ustawienia taktyki ogólnej, indywidualnej, czy może jeszcze czegoś innego??? Nie muszę mówić, że w ten sposób tracę absurdalne bramki. Jest jeszcze jeden problem a mianowicie, że grając na patchu nie ma mowy o żadnych dośrodkowaniach. Wszystkie piłki z dośrodkowań mojej drużyny kończą się na wybiciu na rzut rożny lub aut. Gram Legią na patchu 7.0.1. i mam w tej chwili 2011 rok.
Będę wdzięczny za pomoc.

dooomiiin Młody aktywista

0
21.07.2008 14:48    #1
Wg mnie to jakiś dziwny bug. Ale spróbuj ustawić obronę na cofniętą, żeby obrońcy mieli napastników przed sobą lub wysuniętą, żeby spróbować łapać napastników na spalone. No i dodaj obrońcom polecenia indywidualne tak jak np. nastawienie ultradefensywne i odbiór agresywny. A jeśli chodzi o pomocników to nie wiem... Spróbuj tak jak obrońcom zmienić odbiór piłki na agresywny. Mam nadzieję, że choć trochę pomogłem.
by dooomiiin

Lagren Partyzant

0
21.07.2008 15:17    #2
moze masz ustawione indywidualne krycie i dlatego tak do napastnika nie podbiega najblizszy graczy tylko przypisany mu obrońca.

cocaine_rodeo Partyzant

0
21.07.2008 15:23    #3
Nie mam ustawionego krycia indywidualnego... Tu jest właśnie problem.

omega Młody aktywista

0
21.07.2008 15:27    #4
zaistaluj najnowszego patcha...

burinek Przodownik pracy

0
21.07.2008 15:30    #5
najnowszy patch powinien ci pomóc więc zainstaluj sobie go

cocaine_rodeo Partyzant

0
21.07.2008 16:15    #6
Widać nie mam innego wyjścia. Zainstaluję nowego patcha i zobaczymy.

Maksymilian Partyzant

0
21.07.2008 16:55    #7
a masz w druzynowym ustawione zeby kryli strefa ;/ ??

cocaine_rodeo Partyzant

0
21.07.2008 21:57    #8
Tak, mam ustawione krycie strefowe :(

cocaine_rodeo Partyzant

0
25.07.2008 13:54    #9
Dzięki Panowie za pomoc, ale niestety nie daje rady :( Pojawił się nawet nowy problem (być może po zainstalowaniu 7.0.2), a mianowicie piłkarze, którzy dostaną piłkę (przede wszystkim w ataku!!!) stoją przez około 2-3 sekundy w miejscu i dają sobie odebrać piłkę przez obrońców w 99% przypadków. Żenujące to się już robi bo stu procentowe sytuacje kończą się niczym. Ma ktoś inne pomysły?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution