Witam mam taki mały kłopot. Gram Manchasterem City i mam problem z meczami z Chelsea. Zawsze z nimi przegrywam, choć np. z Arsenalem, Liverpoolem czy MU zdobywam wiele punktów. Gram taktyką 4-1-3-2 i zawsze na ciężkich rywali (MU, Arsenal itd.) cofałęm troche skrzydlowych i dawałem im indywidualne krycie na skrzydłowych rywali, a bocznym obrońcom strzałki do przodu i wtedy najczęściej skrzydłowi rywala byli podwajani i zyskiwałem piłke, a defensywny pomocnik miał za zadanie kryć najlepszego strzelca z dystansu rywali (najcześciej ich opś), za to śrdokowi obrońcy (Kompany i Richards) kryli indywidualnie napastników i tu zależy, którty był niższy. Wszystkio było fajnie, cieniasów i średnikaów puszczałem, z czołówką raz wygrana, raz remis, z rzadka porażka i było dobrze, tylko zawsze nadchodziły mecze z Chelsea i wysokie porażki (co bym nie zrobił źle). Żeby przybliżyć Chelsea to oni grają zawsze jednym wysokim (najczęściej kupiony Adebayor, a czasem Drogba, ale częściej napastnik z Togo) i drugim niskim, szybkim (kupiony Pandev, strsznie dobry). Mają słabe skrzydła (grają Sidwellem i Wright Philipsem, bo sprzedali innych), a na środku zawodników takich jak Lampard i Essien. Czyli moja strategia zakladała by aby defensywny krył Essiena, Kompany Adebayora, a Richards Pandeva. Ale to się niesprawdza na nich, a to się Pandev urwie, a to Adebayor po dośrodkowaniu (wcześniej Drogba zanim kupili Togijczyka, bo Pandeva to kupili od razu), a to Essien sie nawali (czasem gra Rossina i on też czasem czymś błyśnie i przegram). Jak dałem, bez indywidualnego krycia tylko strefowe to masakra i porażka 3-1. Bardziej mi chodzi, a byście poradzili mi coś z obroną, bo atak to się sprawdza i mało kiedy przegrywam z nimi do 0. Podam skład mojej obrony: bramkarz - Schmeichel (Hart na rezerwie, ale Schmeichel gra genialnie), lewy obrońca - Mathajsen, prawy obrońca Corluka (Onuoha), śrdokowi - Kompany, Richards, Rozehnal, ewewntualnie Onuoha (świetnie się Onuoha rozwinął), defensywny pomocnik - Tymoschuk (Crosas, Mascherano). Czekam na odpowiedź. A i moze jeszcze podam bilans meczy, 15 meczy (5 w lidze, 6 w pucharach, 4 towarzyskie) to 1-3-11.
Najnowsze posty