odnośnie obywatelstwa

Umba Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
23.07.2008, 16:51    Pytanie
Gdzie można sprawdzić czy zawodnik jest z poza UE.
Chodzi mi o to ze prowadze Olympique L i niestety mam już 4 graczy z poza UE więc gdybym sprowadził następnego nie mógłbym go "zarejestrować do grania" Tylko nie piszcie mi ze w profilu jest napisane bo jezeli patrzec na profil to mam wiecej zawodnikow z poza UE.

Głownie to chodzi mi oto ze nie chce kupic zawodnika ktory nie moglby grac dlatego ze jest z poza UE i nie wiem gdzie to sprawdzic

Destro Młody aktywista

0
23.07.2008 20:29    #10
Sprawdz w przepisach ligi jaki jest limit obcokrajowcow, moze cos sie zmienilo ;)

Convict Partyzant

0
24.07.2008 00:27    #11
kurde, mozesz miec np tych 4 zawodnikow i dajmy na to kupujesz guilherme (brazylia, bez 2 narodowosci) i jest on liczony jako gracz spoza ue nr 5. a jezeli kupisz np. pablo piattiego (argentynczyk, ale posiada rowniez obywatelstwo wloskie) i wtedy nie bedzie on graczem spoza ue bo ma obywatelstwo w 1 czlonkowskim kraju ...

rinho Partyzant

0
24.07.2008 00:59    #12
Pamiętaj, że w lidze francuskiej zawodnicy z Afryki są traktowani jak ci z UE.

Użytkownik uznał post za pomocny

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

0
24.07.2008 10:26    #13
Rinho oddał idee tego problemy. Nie dotyczy to tylko Francji, dotyczy to każdej ligi kraji z UE. Np. w Hiszpanii też jest limit obcokrajowców (chyba 5), a np. w Barcie gra ich więcej: Messi, Eto, Yaya Toure, Marquez, Milito, Caceraes i Keita, ale odliczając zawodników z Afryki limit jest spełniony. Dzieje się tak, gdyż został podpisany dokument (nie pamiętam nazwy) między Europą, a Afryką polegający na swobodnym przepływie pracowników i dający to, że Afrykanie nie muszą mieć specjalnych zezwoleń na pracę w Europie. A, że piłka nożna też nie może być wyjątkiem to wszystkie limity związane z graczami z po za UE nie dotyczą Afryki. Afrykan dotyczą tylko limity graczy zagranicznych, ale nie UE, tylko po prostu z innego kraju (w Polsce jest limit chyba 15 cz koło tego, albo limit w Polsce do wystawiania zagranicznych w Super Pucharze). W Twojej sytuacji zostali policzeni tylko zawodnicy z Ameryki Południowej i daltego mieszczą się w limicie. Chyba dokładnie to wyjaśniłem, jakby miał jakies pytanie to pisz.

Użytkownik uznał post za pomocny

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.