Drafty w MLS

Biser Novo Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
26.07.2008, 23:46    Pytanie
Postanowiłem sobie pograć w amerykańską MLS. Ku mojemu zdziwieniu kupowanie tam graczy wygląda inaczej (lecz tylko w przypadku jak transfer przeprowadzają amerykańskie kluby między sobą)
Otóż trzeba ''płacić'' jakimiś draftami. Nie wiem o co chodzi bo jak chce jakiegoś kupić to lista tych draftów jest długa. Jakieś rundy, pierwszy, drugi trzeci draft. Nie wiem w ogóle jak mam korzystnie kupować bo nie wiem jaki może być ''kurs'' tego drafta :-/

Mógłby mi ktoś wytłumaczyć o co w tym chodzi? Z góry serdecznie dziękuję ;-)

bajkopisarz Żołnierz frontu ideologicznego

0
26.07.2008 23:50    #1
ja chwile grałem w mls i to są jakieś przywileje... sam dokładnie nie wiem

Użytkownik uznał post za pomocny

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
26.07.2008 23:58    #2
tak samo jak w NBA(chyba w kazdych dyscyplinach w USA) kluby poszukują w klubach (z nizszych lig) talenty i na zasadzie draftu kupują je (za darmo chyba)
wiec warto dobrze poscautowac tamtejsze kluby...
i po prostu te numery rund to kolejki(?)(czy jakos tak to sie nazywa) draftu...

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 27.07.2008 o godz. 00:02

matekfcb Partyzant

0
27.07.2008 00:01    #3
Chyba podobnie jest w koszykówce. Coś takiego:
Najsłabsza drużyna poprzedniego sezonu, ma szansę wybrać najlepszego zawodnika z draftu, a raczej każdego kogo chce, ale jako pierwsza, następnie przedostatnia drużna wybiera zawodnika. Ostatni klub który wybierze gracza to klub najlepszy w poprzednim sezonie. Minie pierwsza runda draftu, to chyba będzie następna.

amenokoyane Młody aktywista

0
27.07.2008 00:05    #4
Jak kupisz zawodnika za swój Draft to drużyna która ma od ciebie Draft będzie miła prawo wyboru za Ciebie. tzn jeżeli załóżmy Ty zajmiesz ostatnie miejsce w lidze ;p to oni jako pierwsi będą wybierali zawodnika z niższych lig gdy się skończy sezon i będą mogli z nim podpisać kontrakt

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
27.07.2008 00:10    #5
w nizszych ligach MLS duzo newgenów dochodzi... wiem bo miałem kiedys grywalną ligę USA i można powiedziec byłem 13 zespołem:D
bo podbierałem im nieco zawodników (kilka nawet sie łapało do 1 składu)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 27.07.2008 o godz. 00:10

Sliter Partyzant

0
27.07.2008 00:24    #6
Draft to sposób wybierania nowych graczy do ligi, obowiązujący w wiekszości sportów w USA. Każda drużyna dostaje swój numer podczas losowania [im gorsze miejsce w tabeli tym większe prawdopodobieńswto, że to Twoja drużyna dostanie nr 1 co wiąże się z tym, iż pierwszy wybierzesz zawodnika]. W draftach wybierasz spośród młodych piłkarzy ze Stanów, jak i z piłkarzy zagranicznych, niestety nie są oni aż tak dobzi jak Ronaldinho ;p. Można również "płacić" swoim miejscem w drafcie za zawodników tak jak to wytłumaczył to amenokyane. Jednak to sie raczej nie opłaca bo w drafcie możesz odkryć naprawdę nieprzeciętnych zawodników :].

Biser Novo Partyzant

0
27.07.2008 00:30    #7
A więc jak mogę kupić gracza skoro się nie opłaca oddawanie draftu? Jest jeszcze wymiana... ale raczej nie ujdzie...

Dzięki za odpowiedzi... Ja spróbuję pograć w tą MLS tym Los Angelesem Galaxy z tymi draftami.... ;-)

szczepek Młody aktywista

0
27.07.2008 09:24    #8
w drafcie mozesz wybierac mocnych zawodnikow do slabego klubu... maja sporo kasy xD a kupic mozesz ich normalnie... tylko w jakis okresach czy cos xD nie mam pojecia :D

sepmati Żołnierz frontu ideologicznego

0
27.07.2008 09:24    #9
Opłaca się to, oddawaj klubom te oststnie rundy draftu, bo wtedy są najgorsi zawodnicy. Sam tak robiłem grając d.c united. Liga MLS jest super !!!

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution