Swoboda Taktyczna

Zduno Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
27.07.2008, 19:43    Pytanie
Witam gram w FM 08 od jakiegoś czasu i dręczy mnie pytanie jak ważną opcją jest Swoboda Taktyczna... Chciałbym się dowiedzieć czy jest znacząca podczas gry. Wiem, że jeśli się ma wirtuozów futbolu to się bardzo przydaje ale jak się takowych nie ma to czy ustawiać na Ograniczone, Norma, Nieograniczone ? Pod jakie artybuty piłkarzy to ustawiać... czym się różni gra na nieograniczonej swobodzie taktycznie przeciwko o klasę lepszym przeciwnikiem i słabszym?

Tofu Młody aktywista

0
27.07.2008 19:49    #1
Jesli któryś z Twoich piłkarzy ma dobre podania, błyskotliwość i wysoką kreatywność (vide Pirlo) To możesz mu w indywidualnych dać wiekszą swobodę, bo on juz coś wymyśli :)

Zduno Partyzant

0
27.07.2008 20:10    #2
Ok, ale czy opłaca się grać na Normalnej Swobodzie przeciwko lepszemu zespołowi od mojego czy lepiej przesunąć suwak do Ograniczonej od czego to zależy ?

didol92 Młody aktywista

0
27.07.2008 20:25    #3
Ja u siebie mam ustawione że jeden piłkarz najlepszy ma u mnie troche wiecej swobody

zenekrolnik Młody aktywista

0
27.07.2008 20:30    #4
Zawsze uważałem i dalej uważam, ze ilość swobody taktycznej jest uzależniony od pozycji danego grajka. Wiadomo cała obrona musi mieć ograniczoną swobodę, oni mają za zadanie bronić + atakować ( Fullback). Tak samo defensywny pomocnik on jest od czarnej roboty ... itp. Pamiętaj aby ustawić ją pod pozycje i zadania jakie ma wykonywać dany zawodnik.

A co do przeciwnika, to zgadzam się grając przeciwko lepszemu dużo zespołowi, nie warto liczyć na jakieś niekonwencjionalne zagrania naszych słabych graczy. Chociaż jak mówiłęm ja ustawiam zawsze taką samą pod każdego rywala i smiga az miło.

Tofu Młody aktywista

0
27.07.2008 22:32    #5
[quote=Zduno]Ok, ale czy opłaca się grać na Normalnej Swobodzie przeciwko lepszemu zespołowi od mojego czy lepiej przesunąć suwak do Ograniczonej od czego to zależy ?[/quote]
Raczej staraj się konsekwentnie w takich przypadkach trzymać taktyki. Ewentualnie włąśnie taki "mózg" typu Pirlo może mieć normę albo i minimalnie więcej swobody. Przynajmniej wg mnie :D

pawlaczyk15 Partyzant

0
28.07.2008 00:03    #6
o

hidalgo Żołnierz frontu ideologicznego

0
28.07.2008 00:19    #7
Gdy ściągniesz sobie skórkę Qwasa 'Asesino'(dostępna na Sortitoutsi) to będziesz mógł zobaczyć ustawienia taktyczne każdej drużyny. Zobacz jak ustawia Rijkaard,jak Benitez i wyciągnij wnioski.
Uderz na forum, a trolle się odezwą.

patryk1121 Partyzant

0
28.07.2008 00:35    #8
jakim cudem mozna to zobaczyc ?? pojawia sie jakas inna opcja czy co ??

patryk1121 Partyzant

0
28.07.2008 00:44    #9
sciagnelem skorke i widze tylko tak sie zastanawiam czy to przypadkiem nie jest lekkie oszustwo jak mozemy zobaczyc wszystkie ustawienia przeciwnikow

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.