3 pytania do grafików

fogtrin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.12.2008, 02:08    Pytanie
mam takie 2 pytania do grafików:

pierwsze: coś popsułam w oryginalnym skinie i mam białą czcionkę

http://tapet(...)lx76.jpg

drugie: ściągnęłam paskudny skin dotknięcie midasa, ma on jednak bardzo fajne rozwiązanie w widoku składu (dodano sprawność, ilość asyst):

http://tapet(...)rsru.jpg

da się to zaimpletować do oryginalnego skina?

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
25.12.2008 02:46    #1
uu cięzkie pytania ;) odpowiedź na pierwsze znajduje się
Moje dokumentySports InteractiveFootball Manager 2009skins
azwa skinasetting
w pliczku settings który edytujesz notatnikiem
która linia za to odpowiada nie wiem,powinnaś jednak rozpoznac je po tym że wyrażenia : red, blue i green wynoszą "0" [wszystkie] [lub 255,]

2 Da się, jednak jak to zrobic nie mam pojęcia,w każdym razie na pewno trzeba rozpakowac plik graphics w football manager/data resource archiverem [marna to pomoc, ale lepsze to niż nic] najlepiej skontaktuj się z Qwasem, on jest specjalistą jeśli chodzi o skiny

rano się nieco "pobawię" ze skinem i postaram się wyjaśnic te wątpliwości

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 25.12.2008 o godz. 02:56

gosc1 Partyzant

0
25.12.2008 12:28    #2
Sprostowanie do podpunktu 2:

Zgadza sie, ze otwieramy folder "data" w glownym katalogu gry. Archviverem jednak otwieramy plik panels, nie graphics. Nastepnie w rozpakowanym pliku "panels" szukamy pliku pod nazwa "team squad". Mam angielska wersje gry, wiec nie jestem pewien, ktory widok dokladnie zostal zmodyfikowany, ale to nie ma znaczenia. Ja u siebie zmodyfikowalem sekcje "selection" przestawiajac poszczegolne wiersze i kopiujac z innych sekcji, po czym plik zapisalem w katalogu "panels" skina, ktorego obecnie uzywam (moje dokumenty.....) . Nie wiem, jak dokladnie wprowadzic zmiany w glownym katalogu gry, lecz mysle, ze generalnie nalezy zapisac zedytowany plik "team squad" i spakowac wczesniej rozpakowany folder "panels", a nastepnie podmienic go z oryginalem w folderze "data".

Wazna uwaga: plik "team squad" zapisujemy jako "wszystkie pliki", nie .txt (notatnik)

P.S. Nie znam wspomnianego wyzej skina, ale jesli zawiera on w sobie folder "panels" i plik "team squad" ( a na pewno zawiera, skoro modyfikuje panele), to wystarczy plik "team squad" przekopiowac do katalogu "panels" naszego skina bez zmudnego edytowania pliku.

P.S.2 Dodatkowe kolumny nie zostana wyswietlone przy stosunkowo niskich rozdzielczosciach ekranu. Przy moim 20" monitorze (widescreen) i rozdzielczosci 1280x1024 kolumna "value" nie zostala ywswietlona. Musialem przelaczyc sie na 1680x1050 i wtedy moglem cieszyc sie z dokladnie takiego samego ukladu kolumn, jak na screenie. Spokojnie mozna by upchnac wszystkie kolumny w mniejszej rozdzialce, ale program wymusza bardzo szeroka kolumne "name". Mysle, ze mozna to gdzies edytowac, ale chwilowo nie wiem gdzie :-).

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 26.12.2008 o godz. 12:51

Użytkownik uznał post za pomocny

fogtrin Partyzant

0
25.12.2008 23:18    #3
co do drugiego punktu to rzeczywiście działa - tylko trzeba przerzucić plik "team selection".

Yodarj Żołnierz frontu ideologicznego

0
25.12.2008 23:27    #4
Co do pdpkt pierwszego - miałem to samo. Stało mi się to po tym, jak wgrałem fake'a :P Rozwiązaniem jest chyba zmiana skina - polecam dDs v2 z tłem z FM 07 (korzystam i jest bardzo dobry).

Widok składu faktycznie świetny ;)

fogtrin Partyzant

0
26.12.2008 02:20    #5
jeszcze jedno pytanie:
jak zmienić kolory czcionek w widgetach?
http://tapet(...)q007.jpg

Zauważyłam, że po istalacji łatki, tło widgetów jest bardziej przezroczyste, więc kolory czcionek mniej czytelne i bardziej niesprzyjające dla oczu.

z góry dziękuję za odpowiedź :)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 26.12.2008 o godz. 02:23

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.