Duże wydatki

19chudy19 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.05.2009, 21:58    Pytanie
Witam!
W moim klubie mam bardzo duże wydatki pozazespołowe ponad 800 tys£ miesiecznie przez co każdego miesiąca mam bilans na minusie Jak zminimalizować własnie te pozazespołowe wydatki?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.05.2009, 22:10

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
17.05.2009 22:04    #1
Uciąć pensje
Posprzedawać niepotrzebnych
Ewentualnie pozwalniać
Zmodyfikować budżet

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
17.05.2009 22:19    #2
Chcesz skutecznie zminimalizować pensje? Znam dobry sposób:

1. Wybierz zawodników, którzy dużo zarabiają i chętnie przedłużą swoje kontrakty.
2. Zaoferuj im nowe kontrakty, z pensją o tysiąc lub pół tysiąca niższą od dotychczasowej.
3. Jeśli je zaakceptują, zaoferuj im kolejne, o pensji mniejszej o kolejny tysiąc/pół.
4. I tak, aż do skutku.

Długość kontraktu nie ma tutaj znaczenia, nawet jeśli podpisujesz nową umowę, na ten sam czas. Powyższym sposobem można zawodnikowi obniżyć pensję o kilka/kilkanaście tysięcy tygodniowo (zależy od wysokości płac w klubie). Powyższy sposób sprawdza sie b. często, szczególnie w przypadku mocno związanych z klubem grajków.

Bywa, iż piłkarzowi tygodniówkę z 30,000 można obniżyć nawet do 1,000. I nawet nie ma potem pretensji o zbyt niskie wynagrodzenie ;)

Uważaj tylko, żeby nie płacić za każdym razem piłkarzowi dodatkowych pieniędzy za podpisanie nowego kontraktu. Postaraj się też zminimalizować premie, które zżerają klubową kasę jak mało co (zwłaszcza premie za występy).

Pozdrawiam.
twitter.com/Ceyvol

Szemek Ekspert

0
17.05.2009 23:30    #3
[quote=Arek96]Uciąć pensje
Posprzedawać niepotrzebnych
Ewentualnie pozwalniać
Zmodyfikować budżet[/quote]

1. Wydatki "pozazespołowe" chyba nie dotyczą budżetu płacowego
2. To może troche pomóc, zależy ile za nich wyciągniesz. I ile klub zabierze do swojej kasy, a ile zostawi Ci na transfery
3. Zwalnianie obciązy budżet odszkodowaniami
4. Modyfikacja pomaga tylko na budżety płacowe i transferowy.

Mam podobny kłopot i ograniczyłem premie indywidualne, ale brak mi innych pomysłów.
"To tylko Internet k*rwa."

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
17.05.2009 23:35    #4
Oj panowie, panowie ... :] pytanie brzmi "Jak wyeliminowac pozasportowe wydatki" , a Wy podajecie sposób na odciążenie budżetu klubu ;-)
z tego co wiem jest niewiele sposobów na zmniejszenie tych wydatków, do głowy przychodzą mi jedynie wypłaty dla klubów filialnych ;-)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.05.2009 o godz. 23:36

Kecaj1603 Młody aktywista

0
18.05.2009 15:27    #5
możesz zrezygnowac z klubów filialnych. Jednak najlpeszym sposobem jest pozbycie się niepotrzebnych piłkarzy lub zmniejszenie premi

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
18.05.2009 15:39    #6
[quote=Kecaj1603]możesz zrezygnowac z klubów filialnych. Jednak najlpeszym sposobem jest pozbycie się niepotrzebnych piłkarzy lub zmniejszenie premi [/quote]

Kluby filialne - powtórzone po Głosiku
Pozbycie się piłkarzy - powtórzone po mnie
Zmniejszenie premii - powtórzone po mnie i po Ceyvolu

I żeby nie było, że atakuję. Inni mogą na mnie? Ja mogę na innych. Skoro ja nie mogę - dajcie Reakcjonistę.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.05.2009 o godz. 15:45

LajnerBB Żołnierz frontu ideologicznego

0
18.05.2009 15:51    #7
ja bym CI panie arku bez wahania dal reakcjoniste bo Twoje wypowiedzi czasami sa zalosne..Ty rzuciles tylko hasla a np Ceyvol dokladnie opisal co ma chlopak robic..dodatkowo zauwazyli ze zwalnianie wiaze sie w wiekszosci przypadkow z niemalym odszkodowaniem-a to chyba dla autora pytania tez ma znaczenie...noi wreszcie tak jak glosik zauwazyl-wydatki pozasportowe to nie np pensje zawodnikow

Chudy-nie wiem jakim klubem grasz ale ja wisla na wydatki pozasportowe wydaje raptem 150.000 ojro na sezon.WYDATKI POZASPORTOWE TO MIEDZY INNYMI PENSJE PERSONELU POMOCNICZEGO-NAJEDZ SOBIE KURSOREM NA -wydatki pozasportowe w dziale finanse-A TAKIE INFO CI SIE WYSWIETLI..W TYM POSZUKAJ RATUNKU

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.05.2009 o godz. 15:53

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.