Tracenie bramek podczas przetwarzania zmian w trakcie meczu.

bioly Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.08.2009, 11:52    Pytanie
Mam z tym wielki problem. FM 2008.
Praktycznie zawsze kiedy robię zmiany w trakcie meczu np. w drugiej połowie, podczas przetwarzania zmian gdy komputer pokazuje akcje tracę notorycznie bramki. Doprowadza mnie to do wściekłości! Kiedyś myślałem i wmawiałem sobie że to przypadek ale od ostatniego czasu już wiem że przypadek to być nie może, nie w tak powtarzalnym i częstym stopniu.
Przykładowo - Gram mecz, 60 min. prowadzę 3-0 u siebie z wielką dominacją, nie dopuszczając przeciwnika do jakiejkolwiek sytuacji, nagle podejmuje decyzje że zrobię jakaś zmianę, dam komuś odpocząć itd., daję pauzę, wchodzę w zmiany taktyczne mojego zespołu, zmieniam kogo mam zmienić, coś tam jeszcze ewentualnie w ustawieniach minimalnie poprawie, daje zatwierdź, no i play, podczas gdy zmiany zaczynają się przetwarzać komp pokazuję zazwyczaj akcję, no i właśnie w tym momencie nagle przeciwnik o dziwo ma fantastyczną akcję i strzela oczywiście bramkę, nie mając minute wcześniej przed przetwarzaniem nic do powiedzenia. Strasznie mnie to denerwuje bo jestem z tych którzy nienawidzą tracić bramek. Wolę wygrać 1-0 niż np. 3-1, może dziwne, ale dla mnie na zero z tyłu to podstawa. Akurat w tym samym meczu po kolejnych 10 minutach gdy cały czas kontroluję grę, dokonuję drugą zmianę, coś tam pozmieniam, no i skąd ja to znam podczas przetwarzania zmian naglę widzę akcje rywali i już wiem co jest grane, tak tak, strzelają znów nagle dziwną bramkę. Jestem przekonany że gdyby nie przetwarzanie zmian do tych sytuacji by nie doszło.
Notorycznie mam takie przypadki. Powtarzam NOTORYCZNIE I SYSTEMATYCZNIE! Większość bramek które tracę są właśnie wtedy kiedy moje zmiany są przetwarzane i jest wtedy pokazywana sytuacja na boisku.
Bo często jest tez tak że lecą minuty, daję pauzę gdy nie ma żadnych pokazywanych sytuacji i modyfikuję coś w ustawieniach w taktyce, po zatwierdzeniu, nagle od razu jest pokazywana akcja przeciwnika który... no wiadomo o co chodzi.
Jak mam tego uniknąć??? Bo to nie jest przypadek, dzieje się to praktycznie za każdym razem... Nie wiem komputer jakby wyczuwał że jak my coś zmieniamy, przetwarzamy i wtedy jakby na siłę strzela prawie zawsze gole, nagle tworząc sobie sytuacje którą bez przetwarzania zmian by nie stworzył.
Już zaczynam się bać robić jakiekolwiek zmiany bo wiem co mnie czeka.
Strasznie to denerwuje i irytuje.
Ma ktoś jakiś pomysł być może z własnych doświadczeń jak tego uniknąć???

Jeśli ma ktoś pisać odpowiedzi typu - to przypadek itd. to niech da sobie ten ktoś spokój i nic nie piszę bo jestem pewien w 100% że nie jest to przypadek.

//Edytowano 3 razy, ostatni raz 12.08.2009, 12:35

Falcon Przodownik pracy

0
04.09.2009 16:50    #10
Dokładnie mam tak jak Ty. To nie jest przypadek( przynajmniej też tak to sobie tłumaczę).Ale w FM jest kilka rzeczy które strasznie ale to strasznie mnie irytują;
1) Gram z outsiderem , wszyscy mają morale niskie albo bardzo niskie i co? Drużyna robi akcję niczym Barcelona, i spokojnie pakuje mi bagaż 3-4 bramek.
2) Cudowne wybicia obrońców rywali które, zamieniają się w akcje sam na sam. Rozumie od czasu do czasu , ale ja tam mam praktycznie w co 2 meczu. Moja drużyna ma akcje, biegnie skrzydłowy, wypuści piłkę, obrońca wykopie ją przed siebie i nagle cudowna asysta.
Może jestem przewrażliwiony, a może nie ale w/w sytuacje strasznie mnie irytują.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Arek96 Żywa legenda ruchu rewolucyjnego

0
04.09.2009 17:08    #11
[quote=kikoseba]przeczytaj porade na stronie www.centrumfm.org dotyczaca obrony wyniku [/quote]
Kur...de jemu nie chodzi jak bronić wynik, tylko dlaczego traci tak dziwnie bramki!
[quote=bioly]Kolego Adrianek14, jak by obok opcji "pomógł" była jakaś typu "minus" to chętnie bym jej użył! Odpowiedź Kompletnie nie na temat! W ogóle nie związana z moim problemem.
Jak ktoś ma pisać odpowiedzi w tym stylu to proszę o ich nie pisanie.
Pozdro.[/quote]
Odp. Adrianka jest b. podobna do Twojej, więc można by zacytować tutaj Biołego ;)

EDIT:
Z reszta nie wiem po co odkopał ktoś temat po to, żeby napisac idiotyczna odpowiedź że to tylko bug...

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 04.09.2009 o godz. 17:09

Ceyvol Premier Rewolucji

Grupa: Administrator
0
04.09.2009 17:08    #12
Przetwarzanie zmian w FM 2008 powoduje, że zawodnicy muszą się przegrupować i wrócić na swoje pozycje nawet, gdy nie zrobiło się żadnych modyfikcji w taktyce. Najprawdopodobniej, gdy "przymusowo" zmieniają położenie na boisku (najczęśniej na ściśle określone przed meczem pozycje), rywale wykorzystują ten chwilowy chaos i prą do przodu z akcją, która najczęściej kończy się bramką.
Dlatego dokonuj zmian koniecznie gdy jesteś przy piłce, najlepiej głęboko na swojej połowie. Mi to pomogło, przynajmniej w pewnym stopniu.

Nie jest to co prawda w żaden sposób potwierdzone, ale po tylu sezonach zabawy z tą wersją nic mnie już nie zdziwi ;)
twitter.com/Ceyvol

MagnificoManager Żołnierz frontu ideologicznego

0
05.09.2009 11:56    #13
[quote=Falcon]2) Cudowne wybicia obrońców rywali które, zamieniają się w akcje sam na sam. Rozumie od czasu do czasu , ale ja tam mam praktycznie w co 2 meczu. Moja drużyna ma akcje, biegnie skrzydłowy, wypuści piłkę, obrońca wykopie ją przed siebie i nagle cudowna asysta.[/quote]

To tylko i wyłącznie Twoja wina. Jeżeli nie chcesz dostawać piłek za obrońców to:
1) cofnij linię defensywną
2) wyrównaj nastawienia, pressing, rajdy i rajdy z piłką obrońców, tak żeby grali w lini, wysuń ich na 3/4 suwaka i ustaw puapki ofsaidow
3) kup szybszych obrońców, ważna jest też gra bez piłki i przewidywanie
4) Nie używaj na szybkich i zawinnych napastników krycia i presingu na ''zawsze''

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
05.09.2009 11:59    #14
[quote=Lucasinho]Może pauzuj mecz na czas zmiany? Innego rozwiązania nie widzę, u siebie nie mam z tm problemu :] Nawet częściej bramki padają dla mnie...[/quote]
Ja też to używam i sobie chwalę.
"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.