Wysokie porażki mimo dominacji

kanonier14 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
14.01.2010, 21:52    Pytanie
Kilka juz razy zdarzało mi się być załamanym wynikami, grą, czy skutecznością moic zawodników. Ale to co ujrzałem przed chwilą przeszło moje wszelkie oczekiwania, chciało mi sie płakać. Pierwsze minuty i 2 stówki raz Eduardo i raz Suarez sam na sam, i co? I strzały wprost w bramkarza. w odpowiedzi Rossi strzela dla Manutd 2 gole "z niczego", niby wszystko pod kontrolą, a tu trach. Kolejne minuty, to trzy sytuacje moich zawodników, jeden strzał z 16, dwa wejścia w pole karne, zakończone uderzeniamii, a jakże w środek bramki. Parę chwil później, w moje pole karne leci "balon" w polku karnym tylko Rossi z zawodników rywala i 4 moich obrońców. I co? I Vermaelen, nagle się zatrzymuje piłka kozłuje nad nim a fabiana ubiega Rossi, która oczywiście strzelił gola. Po kolejnych minutach mojej dominacji, jeśli chodzi o sytuacje bramkowe ( kolejne 4 sytuacje, zakończone strzałami z pola karnego) Rossi jakby nigdy nic przechodzi pół boiska, zmieniając kierunki biego, w samym polu karnym ogrywa dziecinnie 5 zawodników i strzela z kąta może 10 stopni, oczywiście bramka. jak tu się nie denerwować? Wiecie, jak zaradzić nieskuteczności wszystkich zawodników ofensywnych? Podczas meczu zwróciłem uwagę, na kilka kontrowersyjnych sytuacji. Arshavin nagle zaczyna biec w kierunku swojej bramki, zupełnie jakby pomyliły mu się strony. Walcott, mimo że jest 2 metry od piłki, zostawia ją grzecznie Rossiemu, który musiał pognać do niej dobre 20 metrów. Suarez, stoi czeka na górną piłkę, a tu ona spada 2 metry od niego, gdzie oczywiście stoi obrońca ( czemu on tam nie podbiegł?!?). Dodam, że zmieniałem w tym meczu szukanie gry, dla moich zawodników tempo, płynność i trzymanie się pozycji. Zawodnicy grają tak jak grali, czyli świetnie, ale bezproduktywnie. Motywacja, tez była dobra ( 6 zawodników było zmotywowanych, 1 rozgrywał dobry mecz, 1 naładownay energią, reszta grała poprawnie) O co tutaj chodzi?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 14.01.2010, 22:38

DanielloMUFC Partyzant

0
14.01.2010 22:22    #1
Co do zostawiania piłki to poczytaj ten temat:
http://www.cmrev(...)ku_.html
Sprawdź jakie atrybuty wykańczania akcji i opanowania mają napastnicy.
Zresztą moze to byc po prostu słabszy dzień zespołu mi się też czasem zdarza że przeważam przez cały mecz i przegrywam.

dobry.adam Partyzant

0
14.01.2010 22:37    #2
Po pierwsze, jeśli oczekujesz pomocy, nie pisz tak długich, zlanych w całość postów. Krótkie wprowadzenie i do sedna - nie opisuj całego meczu, jeśli chcesz to zrobić, stwórz manifest. I nie twórz takich tematów - nic nie mówią innym użytkownikom. Kolejny raz i będzie pomarańcz.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.