Zawyżone ceny.

Chod Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
09.05.2010, 21:07    Pytanie
W FMie pewnie nie tylko ja zauważyłem mocno zawyżone ceny za niektórych zawodników- szczególnie tych starszych.

Czy da się jakoś wpłynąć by w budżecie 40 milionów euro zmieścił się jakiś porządny zawodnik tak jak to jest w rzeczywistości, a nie żebym musiał wydawać 60 milionów by pozyskać Villę.
#TeamTyniec

parachutes Młody aktywista

0
10.05.2010 14:06    #10
@gilbert_busko: w niższych ligach nie sprzedasz dużo drożej piłkarza niż jest wart, ale jak już dobijesz do Ekstraklasy to chyba zmienisz zdanie. Ja sprzedaję czasem piłkarza wartego 1 mln euro za 5 mln. Ostatnio - ale to był pojedynczy przypadek - wypożyczyłem gracza do Flamengo za 1,3 mln euro i dałem im możliwość wykupienia za 7,5 mln euro. Ale się uradowałem i zdziwiłem jak go po roku wykupili!

@Chod: ceny za zawodników są takie jak sprzedający klub ustali. Jak nie chce kogoś sprzedać, a popyt na niego jest ogromy zaproponuje 10x większą cenę niż jest wart. Analogicznie, jak chce się kogoś pozbyć, a popyt na niego jest zerowy - sprzeda piłkarza za półdarmo. Pytasz czy za 40 mln euro można kupić porządnego zawodnika - można. Oczywiście dużo łatwiej kupić talent korzystając ze skautów niż ukształtowanego, kompletnego piłkarza. Ale bez GS można łatwo pozyskać nawet za darmo piłkarza o kontynentalnej reputacji. Wystarczy być czujnym jak się kontrakty kończą.

Wniosek: marudzicie ;) W tym konkretnym przypadku silnik gry pracuje jak należy.
-Why is 6 afraid of 7? - Because 7 8 9.

endrus Młody aktywista

0
10.05.2010 16:14    #11
Mój rekord w sprzedaży piłkarza z Ekstraklasy, który był wyceniany na 6 mln zł, wynosi 100 mln zł a sprzedałem go do Liverpoolu, Wniosek jest taki, że czasami warto zaryzykować i zażądać, mogłoby się wydawać, zawyżonej kwoty.
"Piłka nożna to element innego wszechświata, równie poważnego i stresującego jak praca, z takimi samymi zmartwieniami, nadziejami i rozczarowaniami"

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
12.05.2010 13:26    #12
Do obniżki ceny mogą doprowadzić również dobre relacje z managerem zespołu, z którego chcesz zawodnika pozyskać. Zdarzyło mi się wchodzić w tyłek managerom takich zespołów jak np. Arsenal czy Lyon, a potem kupować bardzo dobrych graczy w niezłych cenach.

Trudno ogólnie zawyrokować, czy ceny w FMie są zawyżone czy nie. Moim zdaniem jednak trochę tak. Po paru sezonach gry zdarza mi się przejrzeć składy innych zespołów i znaleźć tam kwiatki takie, jak np. Nathan Delfueneso w Barcelonie, który przeszedł z Aston Villi 50mln euro itd.

Da się jednak skutecznie sprzedać zawodnika, lecz wymaga to czasu i wytrwałości. Na początku odmawiać transferu, potem jak najczęściej wystawiać danego piłkarza i czekać na dobre występy.
If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.