brak podpowiedzi asystenta

undertaker Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.05.2010, 22:21    Pytanie
Witam! Rozpocząłem nową grę na łatce 10.3 i natrafiłem na dziwny problem. Mój asystent udziela mi podpowiedziach przy rozmowach motywacyjnych, ale przy instrukcjach indywidualnych dot. przeciwnika już nie. Czy mógłby mi ktoś pomóc rozwiązać ten problem?

Spinx Młody aktywista

0
12.05.2010 22:23    #1
To nie jest żaden błąd:) Zmień trenera na lepszego i po problemie;) Zresztą, możesz sam im to ustawić) nic ciężkiego:P

Tak jak napisałem wyżej. Zmień asystenta :)

undertaker Partyzant

0
12.05.2010 22:31    #2
[quote=Spinx]To nie jest żaden błąd:) Zmień trenera na lepszego i po problemie;) Zresztą, możesz sam im to ustawić) nic ciężkiego:P

Tak jak napisałem wyżej. Zmień asystenta :)[/quote]

W jaki sposób miałbym to mu ustawić?

Spinx Młody aktywista

0
12.05.2010 22:35    #3
Nie jemu:) Tylko zawodnikom. Ustaw im sam instrukcje indywidualne na mecz;) Uwierz mi na słowo, lepszy efekt i satysfakcja, że sam ich ustawiasz;) Dużo czasu Ci to nie zajmie( może pierwszy raz). Zobacz który zawodnik jest najlepszy do zadania które chcesz mu polecić i go przypisz;)

undertaker Partyzant

0
12.05.2010 22:38    #4
[quote=Spinx]Nie jemu:) Tylko zawodnikom. Ustaw im sam instrukcje indywidualne na mecz;) Uwierz mi na słowo, lepszy efekt i satysfakcja, że sam ich ustawiasz;) Dużo czasu Ci to nie zajmie( może pierwszy raz). Zobacz który zawodnik jest najlepszy do zadania które chcesz mu polecić i go przypisz;) [/quote]

jeśli ma się dużo czasu na granie to można tak kombinować. Ja niestety nie mam na tyle wolnego czasu, aby każdego przeciwnika z osobna rozgryzać taktycznie =]

Spinx Młody aktywista

0
12.05.2010 22:42    #5
Oj tam od razu taktycznie:P Wystarczy zneutralizować najgroźniejszego zawodnika drużyny przeciwnej:D i troszkę pressingu użyć:D

Pokombinuj ze zmianą asystenta;) ( Też tak miałem i pomogła zmiana na lepszego asystenta). Ale miałem też przypadek, że przez pewien czas nie mogłem korzystać z podpowiedzi asystenta. Albo pokombinuj ze zmianą asystenta albo poczekaj jakiś czas;)

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
13.05.2010 07:31    #6
Jeśli chcesz mieć podpowiedzi w Instrukcjach dot. przeciwnika, Twój asystent musi mieć jak najwyższą wartość atrybutu wiedza taktyczna.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.05.2010 12:29    #7
A jeśli chcesz mieć w miarę działające podpowiedzi asystenta w rozmowach motywacyjnych, głównym czynnikiem jest tu atrybut 'motywacja'.

Problem z asystentem może wiązać się też z tym, że krótko pracuje w Twoim zespole. W takiej sytuacji nie ma również jego opinii w opiniach doradców. Albo faktycznie asystent ma bardzo niską wartość wiedzy taktycznej i zwyczajnie nie wie, jakie polecenia zastosować w przypadku unieszkodliwiania rywali.

Zasadniczo jednak działa to tak:
bramkarz rywala - pressing zawsze
środkowi obrońcy - pressing zawsze
defensywny pomocnik - ostry odbiór piłki, ścisłe krycie
środkowi pomocnicy - słabsza noga, pressing
skrzydłowi - odbiór ostry, pressing, słabsza noga, ścisłe krycie nigdy
szybki napastnik - pressing, słabsza noga, ścisłe krycie nigdy
wysoki napastnik - ostry odbiór, ścisłe krycie

To oczywiście tylko schemat, ale nawet jego zastosowanie jako takie wyniki daje i powinno się sprawdzić w sytuacji, gdy nie chcesz rozgryzać takich czynników jak np. ilość goli zdobytych przez napastników lewą nogą, prawą nogą, głową itd.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 13.05.2010 o godz. 12:30

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution