Rozgrywający D.Silva

Msc Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
25.07.2010, 00:43    Pytanie
Gram A.Madryt i mam problem z Davidem.Gram klasycznie 4-4-2 Silva ustawiony jest jako wysunięty rozgrywający (raz Atak raz Wsparcie).Problem polega na tym ze jako rozgrywający zdobywa bardzo mało asyst ,ba nawet ma bardzo mało podań! Już 2-krotnie zdarzyło mi się że do 65 minuty zanotował tylko 8 podań w tym tylko 2 celne! Nie wiem w czym problem ponieważ ma statystyki bardzo dobre na rozgrywającego Błyskotliwość ,Podania, Kreatywność, Drybling.Drużyna gra podobnie do Barcelony czyli wolne tępo, gra piłką, zdobywanie pola. Podania (mieszanie) Obrona( wysunięta) Szerokość (najczęściej wąska).Proszę o pomoc.

DaSSu Partyzant

0
25.07.2010 08:36    #1
W ustawieniach dla druzyny daj jego jako rozgrywajacy, zapewne tez masz ataki przeprowadzane skrzydlami. U mnie gra jako wysuniety pomocnik, czasem jako klasyczna 10 i idzie mu swietnie.

Musisz probowac cos zmieniac, mozesz dac go na skrzydlo, ale stracisz rozgrywajacego.
Moze pokazesz jakies zdjecie ze swoim ustawieniem.

Buła Partyzant

0
25.07.2010 09:36    #2
Przyczyn może być kilka:

- skoro rzadko podaje, może nie dostaje podań, a to dlatego, że rywale odcinają go od nich, może jest kryty (sam tak gram przeciwko Valencii, czasem nawet ustawiam na niego podwójne krycie). Spróbuj w trakcie meczu zmieniać mu pozycję - przesuwać do przodu, na skrzydło itp., wtedy trochę czasu upłynie zanim defensorzy rywala zorientują się w sytuacji,

- może traci piłki w wyniku rajdów albo przetrzymywania piłek? Czasem bywa tak że pomocnik przetrzymuje piłkę, robi z nią kółeczka, ale sprawny i czysty wślizg wrogiego obrońcy powoduje jej utratę,

- nie znam gry aż tak bardzo, ale może wpływ ma również szerokość? Gdy grasz wąsko, w środku robi się ciasno i ciężko znaleźć sobie miejsce do sprawnego rozegrania?

- ustaw drugiemu ŚP i stoperom podania krótkie, może to też pomoże podaniom do Silvy. A na pewno pomoże posiadaniu piłki, co z kolei pomoże rozgrywającemu :P

Ogólna liczba podań dla mnie jest ważna, choć nie najważniejsza. Liczy się ilość kluczowych. Jeśli mój pomocnik ma oczywiście zbyt dużo niecelnych podań, to staram się je skrócić, ale gdy widzę, że mając tak ustawione podania, sobie radzi i bardzo wspomaga linię ataku, raczej niczego nie zmieniam.

Ja prowadzę Barcelonę i nie powiem, Xavi z Iniestą to świetni pomocnicy (Keita na środku również niczego sobie), ale w liczbie asyst i tak ustępują odgrywającemu (Ibrahimović) i skrzydłowym (głównie Messiemu - największa liczba asyst w klubie i lidze). Trochę to dziwne, ale mi pasuje.

Poza tym w Szkole Taktyki jest chyba tekst o środkowych pomocnikach i tam wyrażono przypuszczenie, że realny potencjał środkowych w grze nie może być w pełni wykorzystany, z tego co pamiętam...
"Wierzę w drużyny, nie w nazwiska".
César Luis Menotti

vlacco Partyzant

0
25.07.2010 14:45    #3
Przeciez D. Silva to lewoskrzydlowy, u mnie mial w sezonie po 60 asyst grajac na lewej flance :) Problem w tym, ze w FM 08.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.