Newgeni

Bartek_Realista Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
22.09.2010, 22:30    Pytanie
Siemanko. Mam pytanie odnośnie newgenów. Jak co niektórzy robią, że znajdują tak znakomite talenty. Jak widzę czasami je to, aż szczena mi opada, zaś ja nie mogę znaleźć, aż takich perełek. Najlepszy jakiego znalazłem to: http://www10.spe(...)rank.png Jednym słowem nic zachwycającego...
"Jak się mówi „oszukiwać” po katalońsku? " The Special One

Godman Żołnierz frontu ideologicznego

0
22.09.2010 22:38    #1
Ja zazwyczaj przeglądam młodzieżowe reprezentacje mocnych krajów.

A tak poza tym - przecież ten zawodnik jest świetny!?!
"Nie kłóć się z idiotą - sprowadzi cię do swojego poziomu i pokona doświadczeniem"

szfedo Przodownik pracy

0
23.09.2010 00:05    #2
Sposób Godmana jest bardzo dobry. Sam tak robię, oczywiście najlepiej przeglądać Brazylię, Argentynę itd. Czyli tam gdzie zazwyczaj pojawiają się utalentowani piłkarze, ale oczywiście nie jest to regułą. FM znany jest z tego, że dużo talentów pochodzi z słabszych krajów. Najlepiej jest rozbudować na maksa siatkę skautingową i wykorzystywać ich do maksimum. Jeśli prowadzisz znany klub to 10 skautów nie jest utrudnieniem, gorzej z biedniejszymi klubami, ale dla chcącego nic trudnego. Przeszukuj cały świat, Europę, Afrykę, Amerykę itd.

Chyba, że nie chce Ci się bawić w skautowanie to ściągasz GenieScouta i masz po kłopocie :P

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.09.2010 10:24    #3
Metody są cztery:
1. Zatrudniasz maksymalną ilość scoutów i wysyłasz wszędzie, gdzie się da.
2. Własnoręcznie przeszukujesz młodzieżowe reprezentacje.
3. Własnoręcznie przeszukujesz kluby.
4. Korzystasz z Genie Scouta.

Opcja numer jeden najbardziej odpowiada rzeczywistości. Z tym że trzeba liczyć się z faktem, iż Twój scout nie dostrzeże potencjału drzemiącego w zawodniku z trzeciej ligi brazylijskiej i ubiegnie go scout innego klubu. Ja korzystam w zasadzie tylko i wyłącznie jednak z tej właśnie opcji (może to tłumaczy, dlaczego nigdy nie znalazłem takiego kozackiego zawodnika ja ten Twój Norweg).

Opcja druga realistyczna jest w miarę - skoro ktoś daje szansę młodemu zawodnikowi w młodzieżowej reprezentacji, to odwalił za Ciebie część roboty, znalazł obiecującego piłkarza i teraz go sprawdza. W młodzieżówkach zawodnicy są już po wstępnej selekcji, co skraca czas poszukiwań. Weź jednak pod uwagę fakt, iż zanim danego piłkarza dostrzeże manager młodzieżowej reprezentacji, dostrzec może go scout innego klubu.

Opcja trzecia jest najmniej realistyczna (który manager przegląda składy różnych klubików afrykańskich czy azjatyckich), dlatego też nie uciekam się do niej. Skłamałbym jednak, gdybym powiedział, że nigdy tego nie robiłem. Wchodzisz więc w zakładkę Świat, następnie wybierasz wszystkie kluby np. z Mali i jazda - zlecasz przescoutowanie każdego z młodych zawodników. Następnie Senegal, Ghana itd. Potem Azja, Europa, Ameryka Południowa, Ameryka Środkowa. Stracisz wiele godzin na takie zabiegi, ale wyszukasz perełki - przynajmniej powinieneś.

Opcji czwartej nie ma za bardzo sensu komentować.

Newgeni z wysokim potencjałem stanowią świeżą krew, dostarczaną do wszystkich Manchesterów, Barcelon i innych. Zwróć więc i na to uwagę - gdy trafisz na młodego zawodnika, którym zainteresowany jest duży klub, masz 90% pewności, że dobrze trafiłeś.

Z państw, które polecam do scoutowania w pierwszej kolejności:

EUROPA
- Włochy
- Portugalia
- Rosja

AMERYKA POŁUDNIOWA
- Brazylia
- Argentyna

AMERYKA ŚRODKOWA I PÓŁNOCNA
- Meksyk
- Honduras

AFRYKA
- Ghana
- Nigeria
- Senegal
- Mali

AZJA
- Chiny
- Japonia

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.09.2010 o godz. 10:25

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

carlosss89 Partyzant

0
23.09.2010 10:38    #4
Co do panstw ktore wymienil kolega oldgunz
Dodalbym jeszcze Hiszpanie i Francje. Ogolnie do tego trzeba miec szczescie. Bo moze ci ktos go z pod nosa zwinac. Umnie ostatnio w FM'ie Manchester badz Chelsea ktorys z nich zaplacil bagatela 20 mil euro z talenta. Z ciekawosci sprawdzilem jak prezentuje sie ten zawodnik w Genie. Okazalo sie ze mial PA 195
i byl wlochem. We wloszech wychodzi duzo talentow takie ktore warto zakontraktowac.

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
23.09.2010 10:50    #5
[quote=carlosss89]We wloszech wychodzi duzo talentow takie ktore warto zakontraktowac. [/quote]

Zgadza się. Przoduje Juventus, choć często trudno wyciągnąć młodzież z takiego klubu. Przyzwoitą szkółkę mają jeszcze kluby z Genui i Atalanta.

[quote=carlosss89]Co do panstw ktore wymienil kolega oldgunz
Dodalbym jeszcze Hiszpanie i Francje.[/quote]

To prawda. Nie chciałem jednak wypisywać połowy Europy. Niemniej jednak, zarówno w Hiszpanii jak i we Francji bywają perełki. Sugestia co do Hiszpanii - sprawdzaj małe kluby z Segunda Division B Group 2. Grupa ta zawiera zespoły z okolic Bilbao i stanowi naturalne zaplecze dla Athletic. Ci - jak powszechnie wiadomo - mogą zatrudniać tylko Basków. SI pomyślało o prowadzących ten klub i stworzyło parę drużyn, obfitujących po paru latach w talenty, by Athletic 'nie usechł' z powodu braku klasowych piłkarzy. Szału jak wyżej opisany Włoch z PA 195 może nie będzie, ale na 160 - 180 spokojnie można liczyć.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 23.09.2010 o godz. 10:51

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
23.09.2010 11:42    #6
Murcia ma świetnych newgenów o czym nie wszyscy wiedzą.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

adamiko Partyzant

0
23.09.2010 11:58    #7
Ja do sposobów kolegi Oldgunza dodałbym zwykłe szukanie po statystykach... Nie realne to może ale w fmie przynosi bardzo duże efekty

Yablonas Partyzant

0
23.09.2010 15:20    #8
Jak grasz średnim, albo słabym klubem to wysyłaj scoutów do Turcji, piłkarze z tego kraju łatwo godzą się na przeprowadzkę do np. Polski, Rumunii, Czech. Z krajów zachodniej europy nie jest tak łatwo ściągać młodych.

Palimpsest Młody aktywista

0
23.09.2010 15:26    #9
Również grzebię, jak koledzy, w reprezentacjach młodzieżowych mocnych krajów. Ponadto ustawiam filtr np. wyszukiwania graczy do 16-go roku życia i sortuję ich po najwyższej wartości. I ponadto z moich obserwacji wynika że najwięcej wybitnych newgenów, pochodzi z Ukrainy.
@

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.