Kontrakty FM 11

Jarna Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
24.10.2010, 21:34    Pytanie
Witam, otóż mam parę pytań na które mam nadzieję, znajdę odpowiedź :

1. Czy pieniądze za te wszystkie premie bramkowe, jedenastkę roku, występy oraz kwota gotówkowa i opłata dla agenta to idą z kasy klubowej czy z czegoś innego ?? Czy to ma jakiś znaczący wpływ na przyszłość ?? Czy w następnym sezonie dostanę mniej na transfery czy coś ??

2. Czemu czasem opłata dla agenta bądź kwota gotówkowa zapalają mi się na czerwono ?? Rozumiem, że są nałożone ograniczenia przez zarząd, ale jakoś ich nigdzie nie widzę. W sprawie pensji mam napisane max. pensja i wiem, że nie mogę dać więcej no chyba, że zmienię status w drużynie, ale nigdzie nie mam napisane max. kwota gotówkowa czy opłata dla agenta ??

3. Co to jest :
- klauzula odejścia w razie spadku
- przedłużenie o rok po meczach w lidze ( ostatni sezon )
- klauzula wyrównania do najwyższej pensji
- klauzula pensji po rozegraniu liczby ligowych meczów w klubie

4. Czym różni się klauzula oferty minimalnej od klauzula oferty minimalnej
( kluby zagraniczne ) ??

Z góry dziękuje i pozdrawiam Jarna :)

Bolson Minister ds. Nagłych

Grupa: Moderator
0
24.10.2010 21:49    #1
1. Z finansów klubu, czyli oczywiście dostaniesz mniej pieniędzy w przyszłości.
2. Wystarczy że klikniesz na tą wartość, a pojawi Ci się rozwijane menu, skąd będziesz mógł wybrać maksymalną kwotę dla agenta i dla gracza.
3. - za tyle zawodnik może odejść w razie spadku z ligi
- po rozegraniu ustalonej ilości spotkań, kontrakt jest automatycznie przedłużany
- ostatnie dotyczy tego, że gdy zawodnik zagra dajmy na to 20 spotkań, pensja podskoczy mu do takich rozmiarów.
Przynajmniej ja tak to wszystko rozumiem.
Frankly, I don't give a damn.
OH YEAH https://www.youtu(...)RVTTntoI
CREAM OF THE CROP https://www.youtu(...)Bjl3MWWs

Macias Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
24.10.2010 21:51    #2
[quote=Jarna]- klauzula odejścia w razie spadku[/quote]
Jeżeli spadniesz z ligi, zawodnik będzie mógł odejść do innego klubu.

[quote=Jarna]- przedłużenie o rok po meczach w lidze ( ostatni sezon )[/quote]
Jeśli zawodnik rozegra ustaloną liczbę meczów, to kontrakt będzie trwał rok dłużej, niż podpisywałeś pierwotnie.

[quote=Jarna]- klauzula wyrównania do najwyższej pensji[/quote]
Wydaje mi sie, że jeżeli dajesz komuś X najwyższą pensję w drużynie i taką klauzulę, to jeśli za jakiś czas przyjdzie ktoś Y, kto dostanie większą gażę niż X, to automatycznie temu grajkowi X płaca zostaje podniesiona do poziomu grajka Y.

[quote=Jarna]- klauzula pensji po rozegraniu liczby ligowych meczów w klub[/quote]
Chyba chodzi o to, że jeżeli zawodnik rozegra ustaloną liczbę meczów, to otrzyma ustaloną wcześniej podwyżkę.

EDIT: Uprzedzony... :)

P.S. Jeżeli chodzi o agentów, to momentami kwoty, których wymagają są trochę absurdalne.. I ja takżę ograniczeń ze strony zarządu nie widzę, tylko ewentualnie zmieniam kwotę i albo można ją puścić w obieg, albo nie...

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 24.10.2010 o godz. 21:54

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.