Mega kryzys

Czarodziejski Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.02.2011, 23:03    Pytanie
Przez 35 kolejek przegrałem tylko 2 razy i to nieznacznie. Jestem w czubie tabeli, jeszcze 3 kolejki temu miałem 21 punktów przewagi nad 2 miejscem. Obecnie mam tylko 12, a gra jest coraz gorsza. Najpierw 3;1 , potem 5;0 i wreszcie 6;0, napastnicy grają taką kupę, że nie da się tego opisać. W ciągu tych kilku spotkań strzelali wszędzie, tylko nie w bramkę. Awans, który wymaga jeszcze 1 zwycięstwa zaczął cholernie się przedłużyć. Jakiś pomysł na wyjście z dołka? A i jeszcze czemu napastnik z 17 wykańczania i18 opanowania napieprza po trybunach?! Gra robi mi wszystko, bym nie awansował. Kontuzja na 10 miesięcy bramkarza, kontuzje 2 podstawowych obrońców i wreszcie, jak wykorzystam 3 zmiany to oczywiście kontuzja...
Może to być efekt, ze przez 1,5 roku przez mój klub przewinęło się ok. 50 zawodników?
o, 4 porażka z rzędu.

//Edytowano 2 razy, ostatni raz 20.02.2011, 23:07

Magicc Ekspert

0
21.02.2011 00:07    #1
Jedno z wielu oszustw nowego FM-a. Sam miałem podobnie w jednym sezonie.

Mam wrażenie, że pomagało ustawianie w treningu przedmeczowym mocnego treningu "poruszania się w ataku" (czy jakoś tak). Ale ręki sobie uciąć nie dam.

Użytkownik uznał post za pomocny

sendar Partyzant

0
21.02.2011 00:45    #2
oszustw FMa? spokojnie, proponuję poczytać raporty scouta o przeciwniku i odpowiednio dobrac taktykę, możliwie najrzadziej żonglowac składem, a może przede wszystkim rozmowy motywacyjne opanować (o dziwo w 11 to coś znaczy, nie wiem czemu, w poprzednich wersjach tego nei czułem, a teraz widać, że można zawodnika dobrze nakręcić, albo spalić, już w szatni); do tego sporo cierpliwości; wbrew pozorom 'oszustw' i błędów w nowym FM wiele nie ma, trzeba tylko wyćwiczyć reagowanie na "grę komputera", mam wrażenie, że jakos szybciej się wirtualni menedżerowie uczą w najnowszej wersji, stąd dobrze raz na kilkanaście spotkań odrobinę w taktyce pomieszać (podania, nastawienie, role)

żeby nie było - zaliczyłem w nowym FMie już trochę lig i zespołów, i nie zdarzyły mi się kosmiczne serie porażek, a i na skuteczność też szczególnie nei narzekam (napstnicy marnują, to ustawcie tak, żeby kto inny strzelał bramy ;) ), a po dupie dostawałem regularnie tylko w Arles-Avignon (ale utrzymac ich to mission imposible)

Użytkownik uznał post za pomocny

Magicc Ekspert

0
21.02.2011 11:15    #3
@sendar- taka sytuacja: prowadzę 2:0 w ważnym meczu, którego nie byłem faworytem. W ostatnich dziesięciu minutach sędzia wywala mi z boiska dwóch obrońców i dyktuje trzy rzuty karne. Dla mnie to jawne oszustwo nie mające pokrycia w rzeczywistości- ok, takie sytuacje się zdarzają, ale nie 3 razy w pięciu sezonach gry!

Gdy mamy zbyt dużą przewagę nad ligowymi rywalami gra zdaje się to regulować, żeby ostateczna różnica nie była zbyt duża, a to prowadzi często do takich idiotycznych sytuacji.

Czarodziejski Partyzant

0
21.02.2011 12:05    #4
Wyjściu z kryzysu pomogła zmiana 1 obrońcy. Do końca sezonu już nie przegrałem i z wielką przewagą wygrałem Npower Championship.
Dziwne.
Dobrze, zamykać.

sendar Partyzant

0
21.02.2011 14:18    #5
@ Magicc - ciężko dyskutowac, jak nei znam twojej taktyki i atrybutów grajków, ale żeby zapobiec takim sytuacjom, to jesli prowadzisz, to zmien pressing na lagodniejszy, i patrz na agresywnosc tych zawodnikow; ja gram na scislym pressingu, skroconym polu gry i agresywnym odbiorze, i nie zdarzaly mi sie takie sytuacje (choc czerwo co 3 mecze srednio jest)
plus jedna obserwacja - sa zawdonicy, ktorych karne lubia, np u mnie Fabio Coentrao ustawiany na lewje obronie robi karnego srednio co 4 spotkania ;] ustawiany tam newgen o gorszych atrybutach nie zrobil ani razu
aaa i jeszcze jedno - sedizowie - warto sprawdzic ich staty, jak rozdaja sporo kartek to lepiej wyhamowac zapedy graczy, unikac fauli

gra reaguje jak... zycie :P gra uczy sie twojej taktyki, i wykorzystuje jej dziury, zawodnicy wygrywajac ze wszystkimi po kolei tez "odplywaja", i zaangazowanie spada przy sporej przewadze; mimo to da sie skonczyc z olbrzymia przewaga

poki co podtrzymuje swoje zdanie, i dolaczam do grupy sklonnej twierdzic, ze FM11 jest calkiem... latwy

@ Czarodziejski - gratuluje :)

DarioFM Partyzant

0
21.02.2011 19:18    #6
Ja tak mam w lidze mistrzów.Gram Getafe.Udało mi się w ciągu 10 lat gry 5 razy wyjść z grupy ale za każdym razem od razu odpadałem.Ja tam odpaść mogę ale wkurza mnie to że zawsze w pierwszym meczu bramkarz przeciwnika zostawał graczem meczu(ja tak średnio miałem 6-7 stu procentowych sytuacji przy 2 przeciwnika i oczywiście porażka) Gram w Fm od 1996 roku i ten jest pod tym względem trochę wkurzający.

buczek93 Młody aktywista

0
21.02.2011 20:20    #7
@Dario
Zbiór zer i jedynek czasem tak ma, że jak sie uprze, to nie ma siły na wygranie meczu. Trafiało mnie to nawet w Realu Madryt - gram w domu ze słabiutkim Racingiem, ustawienie 4-2-3-1 ze skrzydłowymi, rywal zwykłe 4-4-2. Ponad połowę meczu grałem w przewadze, wypracowałem 14 celnych uderzeń, 6 setek, bramkarz rywali miał mecz życia, a ja przegrałem przez karnego w ostatniej minucie (oczywiście karny z kapelusza). I tak 5 czy 6 razy pod rząd, nawet z s&l.

Magicc Ekspert

0
21.02.2011 20:47    #8
[quote=buczek93]@Dario
Zbiór zer i jedynek czasem tak ma, że jak sie uprze, to nie ma siły na wygranie meczu. Trafiało mnie to nawet w Realu Madryt - gram w domu ze słabiutkim Racingiem, ustawienie 4-2-3-1 ze skrzydłowymi, rywal zwykłe 4-4-2. Ponad połowę meczu grałem w przewadze, wypracowałem 14 celnych uderzeń, 6 setek, bramkarz rywali miał mecz życia, a ja przegrałem przez karnego w ostatniej minucie (oczywiście karny z kapelusza). I tak 5 czy 6 razy pod rząd, nawet z s&l. [/quote]

Mam dokładnie takie same odczucia:)

DarioFM Partyzant

0
21.02.2011 22:42    #9
No taki to już jest ten nasz manager.Teraz znowu odpadłem w pierwszej rundzie l.mistrzów.Ale tym razem to moi dali d..y.Trzeba grać i jakoś walczyć o wygrane(mimo przeciwieństw losu)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution