Witam. Z ciekawości zainstalowałem sobie narzędzie szatana zwane Genie Scout aby zobaczyć umiejetności obecne i potencjalne moich grajków. I przed moimi oczyma pojawiły sie dziwne informacje, mianowicie. Taki Ozil ( u mnie ma 25 lat gdyż skonczyłem własnie 4 sezon ) osiągnął juz swoje maksymalne PA czyli bodajże 181, jak wiadomo jest on typowym OPŚ (choc jego wykończenie akcji pozostawia wiele do życzenia gdyż jest na poziomie 11) w FM 11 w raporcie, mój asystent potwierdza że Ozil najlepiej sprawdza się jako OPŚ, i tym większe było moje zdziwienie gdy w Genie Scout jest napisane że Mesut najlepiej gra jako lewy ofensywny pomocnik i jest wg tego raportu najlepszym zawodnikiem na swojej pozycji na świecie. Moja reakcja była tylko jedna - WTF? Owszem czasem przesuwałem go na lewego schodzącego napastnika ale tylko w końcówkach spotkań gdy np zmieniałem zmeczonego Di Marie, i nigdy tak naprawde nie zwracałem uwagi na to jak sobie radzi na lewym skrzydle. Porównując Ozila z Di Marią w kontekście samego CA oraz PA to Di Maryśka prezętuje się kiepsko obok swojego kolegi z zespoły gdyż ma on aktualnie CA 165 oraz PA 171, przy 181 CA Ozila. Podobnie sprawa ma sie z wieloma innymi grajkami, gdzie wg Genie grają lepiej na innych pozycjach niż jest to zapisane w raportach z samej gry. Np Neymar, niby środkowy napadzior a wg Genie gra najlepiej na lewym skrzydle (tutaj akurat moge sie zgodzić bo on lepiej pasuje właśnie na schodzącego bocznego napastnika niż na typowego napadziora) Z czego wynikają te sprzeczności i kto nas wprowadza w błąd, FM czy Genie? Wracając do Ozila, to jeśli mieliście go w składzie to gdzie go ustawialiście, szczególnie pytanie kieruje do tych którzy prowadzili Real, i jego porównanie do Di Marii. Bo teraz sie właśnie okazuje że mam przesyt na lewej stronie: DI Maria, Griezmann, Contreao, noi do tego dochodzi Ozil i Neymar który coraz częsciej u mnie grywa na lewej stronie. Ktoś niestety bd musiał opuścic klub..
//Edytowano 1 raz, ostatni raz 19.08.2011, 21:02
Najnowsze posty