Role, Polecenia.

kosior145 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
01.11.2011, 13:27    Pytanie
Witam, otóż mam pytanie, Gram Pogonią, Ustawieniem 4-3-1-2 gram na 3 Pomocników. Zauwazyłem ze w tym FM'ie, w Raporcie, można sprawdzic, jaka Rola jest najlepsza dla tego zawodnika, i mam pytanie. Robiąc Taktykę, mam ustawiać według tego co tam pokazuje ? (przykład. Mam 3 Pomocników, i 3 z nich najlepiej spisuje się jako np. Wysuniety Rozgrywający) to w takim razie mam im ustawić taką Role czy jak. Bo Tego nie Rozumiem

Kleyo Ekspert

Grupa: Moderator
0
02.11.2011 16:26    #20
Swoboda taktyczna określa jak bardzo zawodnicy słuchają się Twoich poleceń. Przy niskiej będą trzymać się pozycji i robić tylko to co im każesz, przy wysokiej będą sobie hasać po boisku do woli i sami o wielu rzeczach decydować. Chodzi o to, żeby to wyważyć, bo jak masz słabych graczy, którzy mają np. niskie decyzje itp. to lepsza dla nich bardziej ograniczona [nie koniecznie na maxa, ale troszkę], a jak masz bystrych graczy to warto dać im swobodę.

Ciężej chyba ogarnąć klasyczne, bo jest tego w cholerę więcej. Kreator jest takim sporym ułatwieniem, ale i jednocześnie w ten sposób tracimy sporo opcji. Ja grałem na klasycznej chyba z 9 czy 10 lat i po prostu te nowe do niczego mi nie są potrzebne, bo trudniejsze suwaczki ogarniam, więc po co sobie odbierać możliwości.

Co do poleceń to moi boczni obrońcy mają takie same, środkowi obrońcy takie same, skrzydłowi takie same ustawienia indywidualne. Ale oczywiście dla każdej pozycji inne, czyli boczni inne niż środkowi itp. Choć czasem jak mam jakiegoś gracza to mu trochę edytuje te ustawienia, ale bardzo rzadko.

Wszystko zależy jak chcesz grać IMO. W sumie nie rozumiem stwierdzenia taktyka, bo dla mnie taktyka to całość czyli formacja, polecenia drużynowe i indywidualne. Sama formacja jest niczym.
"Błędów nie popełnie tylko ten, kto nic nie robi" - Theodo­re Roose­velt

kosior145 Partyzant

Grupa: Użytkownik
0
02.11.2011 16:37    #21
zawodnikom średniej klasy, swobody dawać gdzieś na połowie ?. A Więc podczas ustawiania Swobody Taktycznej, patrzec na Atrybut Decyzje ?

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.