Zakup samego klucza do STEAM

jaruone Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
28.11.2011, 22:02    Pytanie
Witam.
Postanowiłem zakupić Fm'a 2012 "po 3 patchu" ale jak się w siąknie w FM'a to ciężko takie obietnice spełnić. Oczywiście pomyślałem, że skoro kupować to najtaniej jak się da.A jeśli kupując grę z płytą i tak musze bawić się w steam to może kupić sam klucz i zaoszczędzić kilka dyszek?? Stąd moje pytanie - czy kupno klucza steam - cena ok. 65 zł niesie ze sobą jakieś niebezpieczeństwa ?? Widziałem aukcje z samymi płytami bez kluczy - kolekcjonerskie -taka płyta nic nie daje bez klucza. A w drugą stronę ?? Czy posiadając klucz (zakładam że sprzedający może mieć kopię) otrzymuję grę na własność , czy każdy znający klucz może ją sobie przenieść na swoje konto steam ??
Jak się ma sprawa z używanymi grami ?? czy gość spisując sobie klucz i sprzedając grę (płyta klucz) może sobie bezkarnie korzystać z kopii, czy przenosząc grę na swoje konto (słyszałem że tak się da) mogę ją jakoś zabezpieczyć, że osoba posiadająca skan klucza nie przywłaszczy jej powiedzmy miesiąc po zakończeniu aukcji ??

Prosiłbym kolegów o radę - gram raczej casualowo (nie licząc FM'a) i ze STEAM-em miałem do czynienia tylko raz - jak pękła mi płyta z FM2009 i aby go zainstalować użyłem STEAMA i klucza z pudełka :)

ps. Sklepy z grami sprzedające klucze - skąd się one biorą ?? SEGA udostępnia sklepom same klucze bez nośnika w niższej cenie ??
Patrzyłem ceny przez STEAM - taniej wychodzi kupić w MM czy innym Empiku wraz z nośnikiem, a tu oferty na sam klucz w niższej cenie.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 28.11.2011, 22:03

burza111 Partyzant

0
28.11.2011 22:37    #1
jeden klucz działa tylko i wyłącznie na jednym koncie, nie mam pojęcia skąd biorą klucze, ale są pewne, zawsze warto poczytać komentarze o osobie która sprzedaje klucze, o ile chcesz kupić na allegro, ja już parę razy kupowałem klucze i nigdy nie miałem problemów związanych z nimi, ale zawsze może się trafić ktoś nieuczciwy, wiec wybierałem oferty ludzi z dużą ilością pozytywów, jeśli chcesz kupować klucze to da się tylko nowe, chyba ze kupisz całe konto steam od kogoś

kamiQadze Partyzant

0
28.11.2011 22:59    #2
gdzieś był cały manifest o tym sposobie zakupu. Ja powiem tak zasada jest prosta, handlując samym kluczem oszczędza się raz na koszcie produkcji, dwa na koszcie magazynowania, trzy na koszcie utrzymania personelu, cztery na koszcie transportu. Stąd cena dużo niższa.

Ja jednak wolę mieć pudełeczko i płytkę w kolekcji. Ale kumpel kupował, zapłacił dużo taniej i normalnie wszystko działa

Amikowiec Młody aktywista

0
28.11.2011 23:07    #3
ja już odkąd kupiłem klucz, czyli prawie od miesiąca śmigam bezproblemowo w fm 12, a i cena 72 zł tylko :)

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.