Znajomość taktyki

pele99993 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
15.01.2012, 14:28    Pytanie
Gram Borussia Dortmund... Na początku nowego sezonu zmieniłem taktykę na 1-4-2-4. Jestem w połowie sezonu i mój zespół ma biegła znajomosc podań, swobody taktycznej, tempa itd. Moje pytanie dotyczy znajomosci formacji, która jest ciągle na niskim poziomie i wcale się nie podnosi... Dlaczego?

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 15.01.2012, 17:17

pele99993 Partyzant

0
15.01.2012 17:21    #1
Po kilku nastepnych spotkaniach znajomosc tempa, szerokosci i mentalnosci spadła, a formacji jest bardzo słaba... Jest ktoś w stanie mi pomóc???

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 15.01.2012 o godz. 22:04

Valdi91 Młody aktywista

0
15.01.2012 23:04    #2
Na jakim poziomie masz ustawiony trening przedmeczowy? Przy niskiej znajomości taktyki ustaw na bardzo wysoki, i co jakiś czas zmieniaj rodzaj treningu (poruszanie się w ataku, ustawienie w obronie, stałe fragmenty gry itd). Ja tak zawsze robię i mój zespół zawsze dochodzi do perfekcji w znajomości taktyki. Najdłużej u mnie zawsze trenują mentalność, ale mimo to w ciągu kilku pierwszych kolejek sezonu już mam wszystko na maxa.

gruchalbn Żołnierz frontu ideologicznego

0
15.01.2012 23:41    #3
Może za często zmieniasz polecenia indywidualne piłkarzy, nastawienie piłkarzy itd. Może tak jak zostało wyżej wspomniane masz ustawione by "przeciętnie" pojmowali nową taktykę.
Jeżeli to połowa sezonu to pewnie kilku grajków przyszło do klubu, to też mogło spowodować obniżenie wartości.
Wydaje mi się że częsta duża rotacja w składzie też zwalnia szybkość uczenia się nowej taktyki. I jeżeli masz wybrane 3 taktyki to też wolniej będzie przyswajana tak która uległa zmianie.

pele99993 Partyzant

0
16.01.2012 12:12    #4
[quote=Valdi91]Na jakim poziomie masz ustawiony trening przedmeczowy? Przy niskiej znajomości taktyki ustaw na bardzo wysoki, i co jakiś czas zmieniaj rodzaj treningu (poruszanie się w ataku, ustawienie w obronie, stałe fragmenty gry itd). Ja tak zawsze robię i mój zespół zawsze dochodzi do perfekcji w znajomości taktyki. Najdłużej u mnie zawsze trenują mentalność, ale mimo to w ciągu kilku pierwszych kolejek sezonu już mam wszystko na maxa.[/quote]

No własnie zawsze tez miałem po pierwszych kilku kolejkach na maxa wszystko, a tym razem tak nie jest.... Poziom mam ustawiony na bardzo wysoki... Zreszta zawsze przydzielam trening przedmeczowy mojemu asystentowi i wszystko jest na bardzo wysokim poziomie. Mam tylko jedna taktyke wyjsciowa nic poza tym.

[quote=gruchalbn]Może za często zmieniasz polecenia indywidualne piłkarzy, nastawienie piłkarzy itd. Może tak jak zostało wyżej wspomniane masz ustawione by "przeciętnie" pojmowali nową taktykę.
Jeżeli to połowa sezonu to pewnie kilku grajków przyszło do klubu, to też mogło spowodować obniżenie wartości.
Wydaje mi się że częsta duża rotacja w składzie też zwalnia szybkość uczenia się nowej taktyki. I jeżeli masz wybrane 3 taktyki to też wolniej będzie przyswajana tak która uległa zmianie. [/quote]

Nie zmieniam polecen inwidualnych. Zawsze, jak grałem to po okresie przygotowawczym zespół miał opanowana taktyke na fulla, nawet jesli przyszło do mojego klubu duzo nowych grajkow.

pele99993 Partyzant

0
16.01.2012 19:28    #5
Zagrałem własnie kolejne 3 spotkania. Przed nimi znajomość formacji wynosiła 15/100, a teraz wynosi 7/100 czyli maleje prawie do zera. Nie mam pojecia, o co biega!

ciechan78 Partyzant

0
29.02.2012 09:04    #6
ja po 3 latach mam 4/100 ewentualnie 9/100 i nigdy wiecej chyba jakis bug na najnowszej latce

booyak Partyzant

0
29.02.2012 09:37    #7
Może sprawdź jak sprawuje się Twój trener odpowiadający za trening taktyki. Miałem tak w pewnej karierze słabym klubem że ciężko było o dobrą znajomość taktyki bo trener miał tylko 2 gwiazdki treningu taktycznego. Po zmianie go na lepszego wszystko uległo znacznej poprawie. Dodam że zawsze staram się żeby mój asystent miał wysoki wskaźnik treningu taktycznego i przydzielam go tylko do taktyki jeśli chodzi o trening.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution