budżet!!!

hazabralicalakas... Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
16.02.2012, 14:23    Pytanie
rozpocząłem karierę Osasuną i zwolnili mnie za to, że byłem gdzieś tam koło 12 miejsca(2 trener tak ogarnął, że odpadli z BBVA) no i poszedłem do FC Barcy B tam sprzedałem kilku piłkarzy i miałem budżet 1.600.000 mln i po skończeniu sezonu jebany zarząd zajebał całą kasę i mi dał 150 tysięcy o co chodzi tym jebanym pojebańcą!

Valdi91 Młody aktywista

0
16.02.2012 14:42    #1
Przecież tak zawsze było... Przed każdym sezonem ustalany jest wyjściowy budżet płac i budżet transferowy, które możesz w ograniczony sposób modyfikować. Barca B nie jest zbyt bogatym klubem, więc nie stać ich, by wyznaczyć Ci budżet 1.6 mln na transfery. 1.5 mln zabrali do kasy klubu, a zostawili Ci te 150k. Ponadto z każdego transferu i tak ściągają jakiś % do siebie, więc sprzedając zawodnika z 3 mln dostaniesz np. 2.6 mln, bo 400k wpłynie na konto klubowe, a to 2.6 zostawią Ci na transfery. To również możesz modyfikować prosząc zarząd, by zostawiał Ci więcej pieniędzy z transferów. A to, że Ci po zakończeniu sezonu 'zakosili cały hajs' to nic nowego, zawsze tak było, odkąd pamiętam, więc wydawaj kasę, póki ją masz. Sam pamiętam jeszcze w CM 03/04 tak miałem, że na koniec sezonu miałem jeszcze 30 mln, rozpoczęły się nowe rozgrywki i dali mi jedynie 12 mln. Dlatego zawsze na to uważam, jeśli mogę spożytkować jakoś swój budżet to kupuję póki mam kasę, bo potem może być lipa, szczególnie w tak biednych klubach i ligach.

dooomiiin Młody aktywista

0
16.02.2012 18:20    #2
To że Zarobiłeś tyle na transferach, to nie oznacza, że dodadzą Ci tę kwotę do budżetu na przyszły sezon. Tak jak pisze Valdi91, budżet transferowy i płacowy ustalany jest przez zarząd przed rozpoczęciem każdego nowego sezonu. I nic na to nie poradzisz.

POZA TYM BRAWO ZA SŁOWNICTWO.
by dooomiiin

ronaldek1 Młody aktywista

0
16.02.2012 18:59    #3
To jest tzw. syndrom gimnazjalisty. Gdzie nie patrzeć przekleństwo^_^
http://www.cmrev(...)927.html

Mile widziana pomoc

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.