Obniżka formy.

KevinTNT Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.04.2012, 00:35    Pytanie
Witam. Gramy z kumplem po sieci grę w Polskiej Ekstraklasie- Wisłą i Lechem. Ja prowadzę Lecha, jesteśmy w połowie 3 sezonu. Zauważyliśmy, że scenariusz w ciągu sezonu jest zawsze taki sam (okaże się jak się skończy po obecnym sezonie). Mianowicie- rundę wiosenną mój Lech "goli" wszystkich w imponujących rozmiarach (wyniki po 5-0 przestały mnie dziwić, a nawet 8-0 z Koroną się zdarzyło), następnie przychodzi przerwa zimowa i moja drużyna łapie straszny dołek. Drużyny, które z taką swobodą ogrywałem teraz sprawiają mi wielkie problemy, a porażka z Cracovią przelała czarę goryczy i postanowiłem się kogoś poradzić. Dzięki przerwie zimowej wyleczyli się u mnie wszyscy gracze, tak więc gram optymalnym składem, u żadnego zawodnika nie ma problemów kondycyjnych, morale na najwyższym poziomie. A jednak coś przestaje grać. Dodatkowo zaobserwowałem w każdym meczu w tej rundzie u kilku moich zawodników nagłą obniżkę kondycji w trakcie meczu, co odbijało się na ich grze. W rundzie wiosennej ten problem nie był aż tak dotkliwy. Czy może być to zwykłe "pokopanie" przez rywali?
Z czego może wynikać ten problem obniżki formy?
-Braku motywacji u zawodników?
-Odrzucanie przeze mnie ofert innych klubów? (jednak muszę zaznaczyć, że nie cierpi na tym ani morale, a zawodnicy nie mają problemów z tym, że nie chce ich puścić do innego klubu)
-Może należy im zaaplikować w przerwie trening kondycyjny?
Byłbym wdzięczny za jakiekolwiek podpowiedzi.
Pozdrawiam :)

techniczny Młody aktywista

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.04.2012 10:07    #1
Mam to samo.
W pierwszej karierze w pierwszym sezonie mistrzostwo Widzewem bez większych problemów. Grałem składem praktycznie tym, który dostałem na wejście. Sparingi przed drugim sezonem też były ok. Jak tylko zaczął się sezon - porażka za porażką albo męczone remisy. Piłkarzom jakby odechciało się grać. W ogóle się nie starali, odpuszczali walkę, celność podań na poziomie początkującego dzieciaka z podstawówki. Morale i kondycja bez zastrzeżeń. Przerwałem karierę.

Druga kariera - pierwszy sezon Wisłą K., drugie miejsce bez większych problemów. Śląsk Wrocław niestety za daleko uciekł, żeby go dogonić. Drugi sezon - ten sam scenariusz co przy Widzewie - brak zaangażowania, niecelne podania, totalna olewka. Zacząłem trochę kombinować i na moje oko wygląda to tak, że gdy drużyna zna już taktykę perfekcyjnie to zaczyna wszystko olewać. Więc dokonałem im drobnych korekt - a to zmiana szerokości gry, a to inne tempo, a to zmiana stylu podań, a to zmiana pozycji jednemu grajkowi. Znajomość taktyki wtedy spada, więc zawodnicy muszą się jej uczyć i co ciekawe bardziej angażują się w grę. Nie wiem czy faktycznie tak to wygląda, ale ja tak to widzę. Po przerwie zimowej w drugim sezonie znów ekipa zaczęła męczyć remisy. Wkurzyłem się gdy fuksem wygrali 1:0 z ostatnią drużyną w tabeli. Znów im ciut zmieniłem w taktyce. I gra gitara. Znów jest zaangażowanie, chłopaki zostawiają płuca na boisku. Bo nic nie wkurza mnie tak jak brak zaangażowania. Nie wściekam się jak przegrywają, nawet trzema czy czterema bramkami, ale nie odpuszczają, walczą. A jak widzę że się szwędają po boisku jakby byli na plaży to mnie krew zalewa.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.