Transfery gwiazd

undertheskin Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.11.2012 21:08    #11
Grając w FM12 Manchesterem City miałem okazję powalczyć o Messiego i z wielką przyjemnością odrzuciłem ofertę agenta. Wolałem ściągnąć Hummelsa, Bale'a, Hulka, Gotzego itd. ponieważ pasowali mi do taktyki. Z tym większą radochą kolekcjonowałem skalpy Realu (ograny dwa razy w LM), a zwłaszcza Barcelony (5:0 w półfinale LM - po pierwszym przegranym meczu 0:3 wystarczało powiedzieć chłopakom, że nie mają nic do stracenia ). Po takich meczach myślałem sobie: na co mi jakiś Messi czy inny Ronaldo? Niech sobie świecą na niebie jak tacy z nich bogowie. U mnie nie poświecili. Moim pierwszym spektakularnym transferem był Sergio Aguero - 100 mln euro. To był FM 09. Teraz mam małą satysfakcję, że przewidziałem jego transfer do City. W dwunastce zapłaciłem 130 milionów za Bale'a i wierzcie mi nie oddałbym go za żadnego Messiego. Wraz z Hulkiem tworzyli zawsze zabójcze skrzydła mojej drużyny. Pozdrawiam

chinczol Młody aktywista

0
29.11.2012 21:14    #12
Nigdy nie kupuje gwiazd nawet grając Realem (choć było pare wyjątków). Stawiam na młode talenty i newgenów, większa satysfakcja z wychowania takiego zawodnika i zrobienia z niego gwiazdy światowej piłki.

redkca Partyzant

0
30.11.2012 10:56    #13
macie też taki problem że chcecie kupić zawodnika który kosztuje np. 70tys euro i klub za niego rząda 5 mln euro? daje 3.5 więc nie chce i odrzucają
a taka chelsea złoży oferte w wysokości 2mln, jest akceptacja i podpisuje z nim umowe.
juz nie mowie o samym kontrakcie tylkko o zakupie tego zawodnika za śmieszna kwotę.

gram zawisza bydgoszcz, od czego to zalezy bo czemu zaakceptowali tylko 2 miliony , a nie 3.5 mln , dziwne dla mnie

Belzebubich Partyzant

0
30.11.2012 12:19    #14
[quote="redkca"]macie też taki problem że chcecie kupić zawodnika który kosztuje np. 70tys euro i klub za niego rząda 5 mln euro? daje 3.5 więc nie chce i odrzucają
a taka chelsea złoży oferte w wysokości 2mln, jest akceptacja i podpisuje z nim umowe.
juz nie mowie o samym kontrakcie tylkko o zakupie tego zawodnika za śmieszna kwotę.

gram zawisza bydgoszcz, od czego to zalezy bo czemu zaakceptowali tylko 2 miliony , a nie 3.5 mln , dziwne dla mnie[/quote]

Wg mnie zależy to od reputacji klubu, mnie też często zdarza się, że klubu odrzucają moje oferty, a potem sprzedają tego samego piłkarza innym za mniejszą kwotę, podobnie jest z kontraktami dla piłkarzy ;p

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.11.2012 13:13    #15
Wyślij po informację o graczu scauta i sprawdź w raporcie te 2 kreski(czerwona i zielona chyba) które informują o zainteresowaniu transferem i wypożyczeniem.

Sprawdź także czy zawodnik chce przejść do twojego zespołu. Często zależy to też od ilości lig jakie są u Ciebie grywalne, np. łatwiej wziąć dobrego gracza grając tylko polską ligę niż mając włączone również mocniejsze ligi europejskie w trybie grywalnym.

mrc1899 Partyzant

0
30.11.2012 15:53    #16
Może być zainteresowanie na maxa, zawodnik może być wyceniany na 35 tys euro. a odrzucą ofertę 2mln euro. i to jeszcze za zawodnika który ma 17 lat i w ogóle nie gra. A co do raportów to w 13 rzadko kiedy w ogóle scout podaje cenę za jaką skłonni byli by sprzedać... przeważnie cenę to podają przy taki Goetze, ale jest to np 58-78 mln euro więc bez piz*y

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
30.11.2012 17:50    #17
Spróbuj zrobić wypożyczenie do końca sezonu z odpowiednią kwotą wykupu :)
Nie wiem jak Ci inaczej doradzić.

ola_bw Partyzant

0
30.11.2012 18:01    #18
Ja w FM 08 bodajże ściągnęłam do Juve Messiego, który jednak zagrał dosyć przeciętny sezon i niezbyt mu się podobało w Turynie, więc w następnym Barcelona go wykupiła spowrotem;)

lukmil Partyzant

0
30.11.2012 20:10    #19
Panowie zrobiłem eksperyment w nowym FM i za pomocą FMRTE dodałem Sobie duuużżżżżóooooooo kasy :) I zobaczyłem jak wygląda sprawa zakupu gwiazd do Juventusu Turyn otóż :

Cristiano Ronaldo został moim piłkarzem , a Lionel Messi .... niedogadalem się z nim :) Chciał 500 tyś pensji ;/

http://image(...)kog.png/

Belzebubich Partyzant

0
30.11.2012 23:17    #20
Swoją drogą jak Ronaldo może mieć opanowanie na poziomie 10...dramat

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution