Cześć,
Proszę o poradę taktyczną. Gram Arsenalem (pierwszy sezon - zima FM13) i zbliżam się do zimowego okienka transferowego. Na wzmocnienia zarząd dał mi 15.75mln E. Czas w końcu scalić zespół i zacząć grać tak jak wymaga tego ranga klubu, bo aktualnie to raczej kpina (6 w lidze, LM walczę o awans, a podejrzewam że się skończy LE).
Staram się ustawić moją drużynę w "klasycznym" Angielskim stylu. 4-2-2-2 czyli 4 obrońców w linii + 2 środkowych pom. + 2 wysuniętych skrzydłowych i 2 napastnicy na szpicy. Chciałbym aby moja drużyna utrzymywała się jak najwięcej przy piłce, a zarazem nie bała się uruchamiać szybką bezpośrednią piłką napastników / skrzydłowych. Planuje grać głównie skrzydłami. Wrzutki albo podania na skraj pola karnego, strzały z dystansu, prostopadłe podania uruchamiające skrzydła/szpice.
Plan jest taki aby uśpić przeciwnika i szybko kąsać. Strzelić 1 - 2 bramki i starać się grać na 0 z tyłu. Utrzymywać bezpieczne prowadzenie. Niestety nie za bardzo mi się to udaje mimo mocnej kadry (moim zdaniem). Nie umiem odnaleźć tego złotego środka między ofensywą, a defensywą.
Aktualny skład wygląda następująco:
-------------------Szczęsny--------------------
------------------(Fabiański)--------------------
------------------------------------------------
--Santos----Vermalen----Mertesacker---Sagna----
--(Gibbs)---(Kościelny)---(Djorou)-----(Jenkinson)-
------------Wilshire-----Fellaini------------------
------------(Ramsey)------(Arteta)---------------
---Cazorla----------------------------Ben Afra---
---(Gotze)---------------------------(Gervinho)--
--------------Walcott--------Ba-----------------
--------------(Podolski)-----(Giroud)-----------
Jak radzicie ustawić role?
Co z indywidualnymi poleceniami?
Ustawienia ogólne dla zespołu?
Jak jest możliwość to prosiłbym o trzy warianty przy tym ustawieniu:
A) spokojny, utrzymujemy się przy piłce, usypiamy przeciwnika i jak jest okazja to uruchamia się skrzydła / prostopadłe piłki / strzały z dystansu. Gramy na 0 z tyłu i kontrolujemy mecz. Nie ważne ile, ważne żeby wygrać nawet i tym 1 golem![:) :)](/upload/emots/smiley2.gif)
B) gdy wariant wyżej nie przynosi korzyści bramkowych. Ustawienie bardziej nastawione na ofensywę.
C) wariant defensywny, utrzymanie piłki i wyczekiwanie na kontrę. Na silniejszych przeciwników z Europie i lidze.
Z góry dziękuję!!!
Proszę o poradę taktyczną. Gram Arsenalem (pierwszy sezon - zima FM13) i zbliżam się do zimowego okienka transferowego. Na wzmocnienia zarząd dał mi 15.75mln E. Czas w końcu scalić zespół i zacząć grać tak jak wymaga tego ranga klubu, bo aktualnie to raczej kpina (6 w lidze, LM walczę o awans, a podejrzewam że się skończy LE).
Staram się ustawić moją drużynę w "klasycznym" Angielskim stylu. 4-2-2-2 czyli 4 obrońców w linii + 2 środkowych pom. + 2 wysuniętych skrzydłowych i 2 napastnicy na szpicy. Chciałbym aby moja drużyna utrzymywała się jak najwięcej przy piłce, a zarazem nie bała się uruchamiać szybką bezpośrednią piłką napastników / skrzydłowych. Planuje grać głównie skrzydłami. Wrzutki albo podania na skraj pola karnego, strzały z dystansu, prostopadłe podania uruchamiające skrzydła/szpice.
Plan jest taki aby uśpić przeciwnika i szybko kąsać. Strzelić 1 - 2 bramki i starać się grać na 0 z tyłu. Utrzymywać bezpieczne prowadzenie. Niestety nie za bardzo mi się to udaje mimo mocnej kadry (moim zdaniem). Nie umiem odnaleźć tego złotego środka między ofensywą, a defensywą.
Aktualny skład wygląda następująco:
-------------------Szczęsny--------------------
------------------(Fabiański)--------------------
--Santos----Vermalen----Mertesacker---Sagna----
--(Gibbs)---(Kościelny)---(Djorou)-----(Jenkinson)-
------------Wilshire-----Fellaini------------------
------------(Ramsey)------(Arteta)---------------
---Cazorla----------------------------Ben Afra---
---(Gotze)---------------------------(Gervinho)--
--------------Walcott--------Ba-----------------
--------------(Podolski)-----(Giroud)-----------
Jak radzicie ustawić role?
Co z indywidualnymi poleceniami?
Ustawienia ogólne dla zespołu?
Jak jest możliwość to prosiłbym o trzy warianty przy tym ustawieniu:
A) spokojny, utrzymujemy się przy piłce, usypiamy przeciwnika i jak jest okazja to uruchamia się skrzydła / prostopadłe piłki / strzały z dystansu. Gramy na 0 z tyłu i kontrolujemy mecz. Nie ważne ile, ważne żeby wygrać nawet i tym 1 golem
![:) :)](/upload/emots/smiley2.gif)
B) gdy wariant wyżej nie przynosi korzyści bramkowych. Ustawienie bardziej nastawione na ofensywę.
C) wariant defensywny, utrzymanie piłki i wyczekiwanie na kontrę. Na silniejszych przeciwników z Europie i lidze.
Z góry dziękuję!!!
Najnowsze posty