[quote]Dodam jeszcze taki szczegół nie wiążący się z finansami. Chodzi mi o międzynarodowe nagrody indywidualne dla piłkarzy. Jak napadzior nastrzela najwięcej bramek zgodnie z przelicznikiem to oczywiście Złotego Buta dostanie (raz mój napastnik zajął 2 miejsce w tej klasyfikacji, bo wyprzedził go o 1 bramkę... Lewandowski ). Ale jeśli chodzi o Złotą Piłkę to bez względu na wyniki zawodnik z polskiej ligi nawet wśród 35 nominowanych się nie znajdzie. Tak przynajmniej jest w moim przypadku. Jacyś zawodnicy są nominowani tylko za to, że grają w dobrych klubach, bo ich statystki są mizerne. A w Polsce zawodnik może mieć kilkadziesiąt goli i asyst, wygrać LM to i tak o tej nagrodzie może tylko pomarzyć.[/quote]
Nie pamiętam zeby Frankowski czy Brozek byli kiedys nominowani do najlepszych graczy swiata
Mysle, ze zwiazane jest to (w grze)z iloscia prestizowych meczow, w najlepszych ligach na swiecie. W takiej lidze angielskiej/hizpanskiej etc masz wiecej meczow prestizowych niz w Polsce(mimo, ze rozegrasz 13 meczow w LM). Receptą mogloby byc podwyzszenie jej reputacji choc nie wiem czy na pewno
OT/ Dziwne, ze taki Messi w grze nie potrafi trafic nawet 15 bramek w sezonie. Moze to byc zwiazane z tym ze nie mam wlaczonej aktywnej l. hiszpanskiej? /EOT
[quote]Mam takie pytanie.
Jeśli zawodnik ma w kontrakcie klauzulę 10tyś euro za bramkę, tzn, że jeśli strzeli 1 bramkę to tyle dostaje?
A jeśli 2 to 2 razy tyle itd?
Czy po prostu bez znaczenia ile goli w meczu zdobędzie, to po protsu dostaje te 10tyś?[/quote]
Chodzi Ci o klauzulę po lewej czy po prawej stronie kontraktu?
Po lewej to jest za kazdą bramke a po prawej to jest zmiana wartości pensji po strzeleniu x(w twoim przypadku jednej)bramki w klubie.
// Edytowano 1 raz, ostatni raz 29.01.2013 o godz. 23:27
Najnowsze posty