Pozwolenie na pracę.

Asta123 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.02.2013, 21:33    Pytanie
Witam gram Burtonem w fm 13 tera już 3 liga ang ( i prawdopodobnie awans do 2 ) . Ale nie o to chodzi bardzo denerwuję mnie to pozwolenie na pracę bo mam bardzo dużo fajnych zawodników z wolnego ale nie mogą dojść bo nie dostają pozwolenia. A taki utd kupuję sobie neymara albo Arsenal dużo Brazylijczyków od czego do zależy ?? Czemu u nich odstają pozwolenie a moi nie ??

Pytania zadajemy w Suflerze.
Szemek

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.02.2013, 19:04

Egomaniac Partyzant

0
04.02.2013 21:36    #1
Bo Neymar jest znany. Jeśli jest znany zawodnik to raczej dostaje pozwolenie. Spróbuj dawać wysokie statusy w kontraktach, ale to raczej mało da.
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

ramos.a Partyzant

0
04.02.2013 21:39    #2
Liczą się występy w reprezentacji (głównej) z tego co dobrze pamiętam.
Hala Madrid! Hala Raúl!

http://www.youtu(...)BAoglxLQ

kowalsyk Partyzant

0
04.02.2013 22:05    #3
Ja do Man U ściągam 15 latków z Brazylii bez żadnych meczów w reprezentacji i na ogół te pozwolenia dostają, choć nie wszyscy. Więc ciężko jednoznacznie podać czynniki składające się na pozwolenie.

Egomaniac Partyzant

0
04.02.2013 22:38    #4
Gdzieś czytałem, że:liczba meczów w rep., reputacja, reputacja klubu (wtf?) i kwestia PA.
`To co chciałbym umieć wyjaśnić, to gotowość, jaką mają piłkarze i jaką ja też miałem, żeby iść za nim aż na koniec świata` - Jorge Costa o Jose Mourinho

myfunnygame Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.02.2013 22:58    #5
tez to czytalem ale nie potrafie znalexc na cmrev'ie.
Musi byc uzdolniony i grac ok. 90% przez poprzednie 2 lata w reprezentacji. Tak mi sie kojarzy.

Moze jakis guru FM sie odezwie w tej sprawie? ;)

sebastiano399 Partyzant

0
05.02.2013 08:12    #6
"Ja do Man U ściągam 15 latków z Brazylii bez żadnych meczów w reprezentacji i na ogół te pozwolenia dostają, choć nie wszyscy" - nie bardzo chce mi się w to wierzyć mając na uwadze przepis, że z Brazylii nie można wyciągnąć zawodnika jeśli nie ma 18 lat. Pewnie maja drugie (portugalskie) obywatelstwo i za to tak Ci łatwo idzie z nimi?

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 05.02.2013 o godz. 08:13

Falcon Przodownik pracy

0
05.02.2013 15:00    #7
Pozwolenie na pracę to dokument obowiązujący w niektórych państwach Unii Europejskiej, który ma regulować przypływ obcokrajowców (graczy spoza Unii). Kraje, które zdecydowały się na wprowadzenie takiego ograniczenia to: Anglia, Szkocja, Walia, Irlandia Północna, Irlandia oraz Islandia. Grając zespołami z tych państw może zdarzyć się, że nie będziemy w stanie kupić danego zawodnika właśnie dlatego, że nie otrzyma on pozwolenia na pracę. Z reguły żeby transfer piłkarza przebiegł bezproblemowo, musi spełnić on kilka kryteriów:

# Musiał on zagrać w przynajmniej 70% spotkań w pierwszej reprezentacji swojego kraju w czasie ostatnich dwóch lat.
# Państwo, z którego gracz pochodzi musi zajmować przynajmniej 70. miejsce w rankingu FIFA.
# Można odwołać się w przypadku nie uzyskania pozwolenia na pracę.
# Można wypożyczać zawodników do klubów filialnych należących do państwa będącego w Unii Europejskiej (przykładowo kupić zawodnika do MU i wypożyczyć go do filialnego klubu np. w Holandii, aby tam oczekiwał na obywatelstwo państwa należącego do UE)
# Warto odnotować, że szanse na uzyskanie pozwolenia na pracę są tym większe, im piłkarz jest lepszy (biorąc pod uwagę CA i PA), starszy czy bardziej ograny w spotkaniach międzynarodowych.
# Pomóc w uzyskaniu dokumentu może też wysoki status w drużynie, określany przy ofercie kontraktu.
# Zawodnicy sprowadzani na testy, z którymi chwilowo nie podpisujemy długoterminowych umów, nie potrzebują pozwolenia na pracę.
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

kowalsyk Partyzant

0
05.02.2013 16:58    #8
[quote="sebastiano399"]"Ja do Man U ściągam 15 latków z Brazylii bez żadnych meczów w reprezentacji i na ogół te pozwolenia dostają, choć nie wszyscy" - nie bardzo chce mi się w to wierzyć mając na uwadze przepis, że z Brazylii nie można wyciągnąć zawodnika jeśli nie ma 18 lat. Pewnie maja drugie (portugalskie) obywatelstwo i za to tak Ci łatwo idzie z nimi?[/quote]
Kupić to sobie mogę nawet piłkarza, który nie dostanie pozwolenia na pracę. Pisząc "ściągam" miałem na myśli ich kupno, a transfer może być przeprowadzony- jak dobrze wspomniałem- po 18 roku życia.

smolak777 Partyzant

0
15.09.2013 07:42    #9
Mam taki problem...a mianowicie : jest rok 2018 , sprowadzilem sobie Gervinho do Boltonu w przerwie zimowej....w ostatnim dniu, i nie otrzymal pozwolenia na prace aby grac ;/ Wydalem na niego spory budzet jak na Bolton a nie moge nawet z niego skorzystac ;/

I teraz pytanie :
-Czy otrzyma on pozwolenie na prace w nastepnym sezonie,czy jestem skazany na jego sprzedaz ;/

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.