Nie wiem na ile pozwalasz asystentowi prowadzić cokolwiek. Ale ja osobiście korzystam tylko z jego podpowiedzi przed meczem, a resztę robię sam. Kilka rzeczy jest istotnych:
1. Opanowanie taktyk przez zespół - im lepsza znajomośc tym lepiej sie ruszają i grają
2. Właściwy dobór piłkarzy i wyznaczenie im zadań - Piłkarze muszą grać na pozycjach które są dla nich naturalne (patrz na kropki przy zawodnikach na boisku - zielone dobrze, czerwone źle)
3. Motywacja przedmeczowa - Tak jak w prawdziwych meczach, zawoddnicy musza wyjść z pozytywnym nastawieniem i wierzyć w zwycięstwo. Czasem trzeba nimi potrzasnąć i zrugać za słabą postawę.
4. Morale zawodników - im wyższe morale tym lepiej
5. Zmęczenie - Wybierając piłkarzy patrz na % określenie ich sił na mecz - im wyżej tym dłuzej moga grać i możesz ewentualnie podkręcić im tempo.
6. taktyka i kluczowi gracze przeciwnika. Możesz wygrać z silną druzyną, jeśli wykluczych np ich napastników z gry (odcinając od podań). Opracuj sobie 3 taktyki (w tym jedną defensywną) i niech twoi pilkarze opanują je na maxa. To pomoże.
7. Pilnuj rozwoju - baza treningowa, lepsi trenerzy, skauting. Inwestuj w takich piłkarzy którzy przydadzą się drużynie na kilka lat. Jeśli cię nie stać, szukaj na wolnym rynku albo takich z kończacymi się kontraktami. Mi udało się na początku kariery Lechem (budżet transferowy 600 tys euro) ściągnąć kilku piłkarzy o ogólnej wartości miliona euro.
Najnowsze posty