Coventry - końca gehenny nie widać

neomis Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.03.2014, 21:18    Pytanie
Witam. Gram 5 sezon Coventry City i w poprzednim zająłem 13.miejsce w EPL co można uznać za wielki sukces patrząc przez pryzmat totalnej przebudowy drużyny. Jednak największą bolączką jest brak kibiców na stadionie. Do sezonu 16/17 CCFC grali na wynajętym obiekcie w Northampton, gdzie miałem komplety widowni nawet na meczach z outsiderami Championship. Niestety powrót po 16 latach do elity nie przyniósł poprawy frekwencji. Na mecze z mało renomowanymi rywalami przychodziło po 3-4 tysiące ludzi - na ich rodzimym stadionie The Ricoh Arena mieszczącym ponad 30 tysięcy. Średnia frekwencja wynosiła ok. 6.5 tysiąca. czyli tyle ile na meczu z Millwall sezon wcześniej.
Na FM 14 nie ma opcji dnia kibica, by zachęcić do przyjścia - przynajmniej nie dotarłem do tego. Czy istnieje opcja podniesienia frekwencji, bo i tak w sezonie 17/18 po zwycięstwie wyjazdowym udało się w 2.kolejce zebrać 11 tysięcy na meczu z Evertonem. Bilety nie są jakieś drogie - 35 euro, reputacja krajowa, a ludzi na stadionie nie ma.

Czy jest na to metoda, czy będę czekał koljne 10 sezonów by przyszedł komplet, bo zwykle zapełnienie wynosi max. 30 %

//Edytowano 6 razy, ostatni raz 29.03.2014, 21:23

|\\//| Partyzant

0
30.03.2014 17:39    #1
Jak gram Lechem i powiem tak, że to zależy od wielu czynników. Pamiętam, że w pierwszym sezonie miałem sprzedane około 9000 tysięcy karnetów a średnia frekwencja to niecałe 30 tys. Nie udało mi się zabłysnąć w LE (3. miejsce w grupie) ale na mecze przychodziło prawie 40 tys. czyli brakowało kilka tys. do pełnego stadionu. Renoma rozgrywek i też rywali. Bo w polskiej lidze no niestety ze średnimi drużynami grając u siebie to raptem w porywach 20 tys. przychodziło wyjątkiem mecze z Legią i Wisłą tam to już po 30 tys. Ale już w pierwszym sezonie zdobyłem mistrzostwo, do LM nie udało się dostać ale do LE. Wzmocniłem skład dwoma czy trzema zawodnikami, z których jeden okazał się niezłym ba całkiem niezłym graczem od którego zależały moje wyniki. A kibice uznali go za bożyszcze i co się okazał że średnia frekwencja przekroczyła o kilkuset widzów 40 tys. także karnety wzrosły o ponad półtora tysiąca. Kolejne mistrzostwo i w końcu udało mi się dostać do LM gdzie dobrze mi szło. I kibice walili drzwiami i oknami na stadion. Aż zarząd zasugerował rozważenie rozbudowy stadionu. I rozbudowałem go aż do 55 tys. Miałem udanych pięć pełnych sezonów potem dostałem propozycję kontraktu od BVB. I opuściłem Lech ale zostawiłem naprawdę nieźle zbudowaną drużynę mimo że nie udało mi się wygrać LM, ale już byłem w finale LE. Ale jedno co zauważyłem pełna frekwencja kibiców meczów które grałem na wyjazdach.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 30.03.2014 o godz. 17:41

buczek93 Młody aktywista

0
30.03.2014 18:56    #2
Mnie się wydaje, że renoma rozgrywek, renoma klubu, zawodnicy (choć tu może być ciężko, bo powiązanie ścisłe z reputacją).

Wiesz, mahdi ma 32 posiadaczy karnetów, więc zawsze może być gorzej. Może po prostu wirtualni kibice nie wierzą w to, że zespół się utrzyma? Moim zdaniem - kibice przychodzą, jak są sukcesy. Jak grałem Vigor Lamezia (bazowo 4 tys. krzesełek), to pierwsza część sezonu też nie była najlepsza. Ale odkąd okazało się, że mogę walczyć o awans a w pucharze Serie C dotarłem do finału (dostałem od Ascoli z C1), to prawie zawsze był komplet.
Może dane geograficzne też mają z tym coś wspólnego? Rzuć okiem na frekwencję Hoffenheim, sami pochodzą z małej mieściny, gdyby tam mieli stadion, to choćby rozdawali na ulicy bilety, mieliby problem z zapełnieniem stadionu. Grając na wypożyczonym obiekcie mogłeś mieć więcej widzów, bo większe miasto, które nie jest Twoim największym rywalem.

Myślę, że 1-2 sezony utrzymania się w Barcalays i powinno być lepiej. OFC, im lepsze wyniki, tym więcej widowni.

herbu3 Partyzant

0
31.03.2014 21:05    #3
Dzień kibica na pewno da się zorganizować poszukaj w opcjach rozmowy z zarządem.

|\\//| Partyzant

0
01.04.2014 10:03    #4
Dzień kibica to pamiętam jeszcze można było w FIFA Manager organizować jak i dzień sponsora i jeszcze jakiś tam

SalutaryVermin Partyzant

0
08.04.2014 06:50    #5
Dzień Kibica? Pewnie, że można porozmawiaj z zarządem o ile się nie mylę to w czasie rozmowy wejdź w opcję "Kontakty" i tam masz Dzień Kibica, gadasz z szefami i masz dzień kibica!
Enjoy!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.