[quote="Wueseu"]Witam, od zawsze starałem sie grać w najnowszą wersje serii jednak zawsze kupowałem nową gre na "wejściu" a więc zaraz po premierze w Polsce. Tym razem jednak miałem dłuższą przerwę stąd nie kupuje 14stki na kilka miesięcy przed wejściem 15stki stąd gram w 13stkę.
FM 13 przyznam, że nie specjalnie mi sie podoba, głównie ze względu na silnik meczowy, który z tego co zauważyłem premiuje zespoły grające środkiem pola, ja zaś preferuje szybkie centry ze skrzydeł do jedynego napastnika
Zmierzając do sedna, który FM Wam najbardziej przypadł do gustu, do którego macie największy sentyment i kariery w których cześciach najlepiej wspominacie?
[/quote]
Ja również gram w FM 13 i uważam, że to ta wersja jest najlepsza. Bardzo fajna była jeszcze '12 i '10 ale to '13 najbardziej przypadła mi do gustu i to w tej wersji prowadziłem swoje najdłuższe kariery.
Co do premiowania zespołów, które grają środkiem pola to chyba nie do końca bym się z tym zgodził, przynajmniej ja niczego takiego nie zauważyłem. Moja stała taktyka to 4-4-2 z dwoma środkowymi pomocnikami i dwoma skrzydłowmi. I jakoś nie zauważyłem aby taka taktyka nie przynosiła zamierzonego efektu. Obecnie mam 4 sezon w Monaco i ze względu na ograniczenia finansowe (niestety sugar daddy nie jest tak chojny jak być powinien) i kadrowe wybrałem taktykę 4-2-3-1 z wysuniętym Falcao. I w tym wypadku mimo, że Falcao bardzo dobrze gra głową to nakazałem moim skrzydłowym schodzić do środka (nie lubię bezsensownych wrzutek na palę tym bardziej, że w polu karnym jest jeden gość) i starać się dawać więcej prostopadłych piłek za obrońców i w sumie ta taktyka się sprawdza. W pierwszym sezonie zająłem drugie miejsce, w drugim i trzecim zdobywałem mistrzostwo. Obecnie mam czwarty sezon, jestem liderem z 2 pkt przewagi na Lyonem i 3 pkt nad PSG. I co ważne, w końcu udało mi się wyjść z grupy LM mając za rywali takie drużyny jak Barcelona, Milan czy PSV. Mało tego, awansowałem z pierwszego miejsca z dorobkiem 15 punktów, jedyna porażka to wyjazd na CN i bęcki 0:3 od Katalończyków jednak zrewanżowałem im się u siebie wygrywają 4:2
[/quote]
[quote="Wueseu"]Też mi sie wydaje ze '12stka była najfajniejsza i myśle ze właśnie do niej wróce bo fm 13 jakos mi nie pasuje. Wiem, że była też wersja gdzie Juventus zaczynał grę w Serie B (degradacja za korupcje bodajże, bo napewno nie spadł
) i z tego co pamietam, w tą wersje też sie fajnie grało tylko nie pamiętam już jaki miała numerek
a kim graliście jakoś dłużej w '12stke?[/quote]
Moja najdłuższa kariera to Arsenal i jakieś 11 sezonów, potem się znudziło
// Edytowano 2 razy, ostatni raz 10.07.2014 o godz. 18:14
Najnowsze posty