Trudność FM2008

rufigekru Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
03.12.2007, 21:16    Pytanie
Nie wiem jak Wy, ale dla mnie fm2008 z łatką jest mega trudny... zaczynając dobrym klubem, będąc Polakiem i z reputacją nieznany, jest fatalnie. Przykad Tottenham. Pierwsze dwa mecze u siebie. Remis z outsiderem po wyrównanym meczu. Wygrana 1:0 z kolejnym średniakiem również po wyrównanym meczu i jest jeszcze w miarę ok. Kolejne dwa wyjazdy. Najpierw ciężkie lanie z Liverpoolem 3:1 (po 30 strzałach przeciwników i 5 moich; mój bramkarz mimo 3 puszczonych goli graczem meczu), potem znowu poracha 3:1 z West Hamem (tym razem w miarę wyrównany mecz). W perspektywie wyjazd do Chelsea, u siebie Everton i wyjazd Manchester United. Przewidywania - lanie na wyjazdach i może wymęczone zwycięstwo u siebie... A władze już teraz utyskują. Efekt, kasuję save.
I od razu mówię, że moja gra to nie jest tylko wstawianie tego co mi podpowie asystent. W meczu też kombinuję (prssing najgroźniejszych zawodników/a, dodatkowy pmocnik do kycia np. Fernando Torresa, kontra, odgrywający, modyfikacje ustawienia w trakcie meczu itp.) i dupa... Taka sytuacja jest mega zniechęcająca. Myślicie, że to jakiś makament tej gry? Przecież najbardziej rajcujące w FMach było wyciąganie drużyn z ligowej szarości, awanse z niższych lig, doprowadzanie do 1 ligi 3 ligowych słabeuszy (moje największe osiągnięcie wyciągnięcie z 3 ligi francuskiej Sannois SG - po 7 sezonach awansowałem nim do pucharów, a po 8 albo 9 do ligi mistrzów), a teraz, jeśli dobrze oceniam będzie to niemożliwe, albo przynajmniej bardzo, bardzo ciężkie. Może z tym wznowieniem zmieniła się specyfika gry i teraz co innego jest ważne? Nie wiem. Ale teraz gra jest zniechęcająca. No chyba, że zaczynając z reputacją przynajmniej krajową,jest lepiej (ja chcę zaczynać od zera!). Pozdrawiam wszystkich FM maniaków i liczę na odzew :)

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
04.12.2007 18:32    #30
Może inaczej sam jeden...nie grzeszący inteligencją człowiek.
Nie pamiętam kiedy spotkałem tak "inteligentnego" człowieka. Nie wiem skąd się wziąłeś pierdutka ale przeglądając Twoje ostatnie (2-3 dni wstecz) wpisy na suflerze to...nieee aż żal pisać.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
0
04.12.2007 18:41    #31
mnie w nowym Fm najbardziej cieszy jedno : nareszcie nie mam wrażenia, że każdy Gk przeciwnika z którym przychodzi mi sie zmierzyć, przedmeczem nie zmienia się w super-mena:))) zdarzają się co prawda i takie sytuacje ale nie są one już tak uciążliwe, i w sumie wpływają na atrakcyjność rozgrywki :)

Grzechoo Hajer Przodowy

Grupa: Ekspert
0
04.12.2007 19:00    #32
http://cmrev(...)279.html

W artykule Pereza jest poruszana sprawa poziomu trudności. Sufler to nie forum (tylko Sufler! polecam słownik języka polskiego, jak ktoś nie wie, czym zajmuje się taka osoba), aczkolwiek są tematy odpowiednie do dyskusji. Zamykam.

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.