Opis nowej opcji na blogu Milesa
rondel 05.09.2009 19:30 438 czytelników 0 komentarzy
Ostatnim razem relacjonowaliśmy Wam początek przedstawiania nowych opcji w FM 2010 przez Milesa Jacobsona. Dziś szef Sports Interactive, kontynuując swoją pracę, wziął się za opisanie wspomnianego wtedy "okna porad".
Jak już pisaliśmy, dzięki tej funkcji będziemy lepiej poinformowani w sprawach dotyczących naszego klubu, a dodatkowo nasi współpracownicy zawsze chętnie obdarują nas wieloma pomocnymi poradami. Odbywać się to będzie podczas spotkań, a zaproszenia na nie otrzymamy raz w miesiącu, w pierwszym dniu naszej pracy, przed sezonem oraz przed każdym spotkaniem. Na całe szczęście dostaniemy możliwość odmowy, więc nie ma tu żadnego zagrożenia wielką falą nudy i ogólnego zniechęcania, która występuje obecnie chociażby przy okazji konferencji prasowych. Dodatkowo, jeżeli sobie tego zażyczymy, zebrania odbywać się będą w każdym momencie gry. Jak pisze Miles, liczba spraw na nich poruszanych jest bardzo duża, a oto niektóre z nich: - Rekomendacja zawodników, którzy są godni występowania w pierwszym zespole bądź w juniorach. - Dobór wykonawców stałych fragmentów gry i kapitana. - Słabe i mocne strony w ustawieniu naszego zespołu. - Statystyki odnośnie naszej drużyny, które pomogą nam w dobraniu odpowiedniej taktyki. - Opinie dotyczące przeprowadzonych przez nas rozmów motywacyjnych oraz porady związane z odpowiednią interakcją z zawodnikami. - Potrzebne informacje na temat statusów transferowych i kontraktów naszych podopiecznych. - Pomoc w doborze efektywnego treningu dla danego zawodnika. - Porady związane z rozwojem juniorów. - Porównania naszej ekipy z rywalami opierając się na tempie gry, technice i wieku obu drużyn. - Obecna forma klubu. - Działania związane z ulepszeniem naszego treningu. - Przedstawienie słabych stron w składzie. - Rady, gdzie powinniśmy wysłać skautów. - Dążenie do wybrania najlepszej formacji w oparciu o naszych zawodników. Jak widać na przykładach, wszelkie te spotkania w znacznym stopniu ułatwią nam rozgrywkę, co z pewnością będzie oddziaływać na poziom trudności gry. Warto także wspomnieć, że jeśli ktoś ze współpracowników zaproponuje nam pewne rozwiązanie dotyczące np. ustawienia drużyny, a my się zgodzimy, to wszystko zostanie wykonane za nas. Miles Jacobson udostępnił także 4 zdjęcia, które przedstawiają nową opcję:

Ekran poradEkran porad

Przy okazji kolejnego bloga, uwaga w dalszym ciągu zostanie skupiona na opisaniu powyższej nowości, a konkretniej na naszych pomocnikach i ich obowiązkach związanych z "oknem porad". Poza tym szef SI przedstawi nam zmiany, które dotknęły asystenta menedżera. Kolejna porcja nowinek już niebawem na CM Revolution!