Donnaruma XD LEMAR XD
Jeszcze trzeba było poprosić o Gabiego Jezusa z City, Marcusa Rashforda, i Mbappe xD Serio dziwi Cię że ktoś za nich krzyczy takie kwoty? POWAŻNIE? P O W A Ż N I E?
Skład jakim wywalczyłem se mistrza Francji Stade Rennes, od bramki:
Szczęsny - 15mln
Silvan Widmer - 30mln
Dayot Upamecano - 50mln
Cesar Montes - 30,5mln
Piotr Żmuda (newgen) - 7,75mln (średnia ocen 7,27)
Torerria - 9,5mln + Benjamin Andre
Cataldi - 15mln
Alena - 24mln
Lozano - 20mln
Filipe Anderson - 40mln
Guidetti - 13,5mln (król strzelców)
Kaj te transfery po 100mln? Bo mój rekord w tym klubie to chyba 90 za Yannicka Carrasco, ale tylko dlatego że jest wychowankiem francuskich klubów, a takowy był mi niezbędny by zgłosić skład do LM, gdyby nie te przepisy znalazł bym kogoś tańszego na 100%.
Jasne, można sprowadzać sobie Donnarumy i Mbappe i płacić za nich jakiś chory hajs, nikomu nie bronię, ba, sam mam na kompie save z FM16 w którym za Ruganiego dałem ponad 100mln bo chciałem go mieć w Arsenalu i zresztą nie był to mój jedyny transfer do Kanonierów który przepłaciłem, bo ściągałem tam Dybalę, Florenziego, Correę, Veratiego i masę podobnych nazwisk :p Ale jak się chce i chwilę poświęci na szukanie to można se złożyć naprawdę tani skład. Wystarczy się nie fiksować na jednego piłkarza. Jak za K2 krzyczą 200mln w Neapolu to ich olewam i sprawdzam jaka jest klauzula Jimeneza z Atleti. W 18 bodaj 65mln jak u Laporte, to biere. Albo szukam jeszcze taniej po ogórkowych ligach i słabych klubach, albo jeszcze się dopytam ile by chcieli w Lipsku za swojego kapitana, Orbana. Pewnie dużo, bo kapitan, ale spytać nie zawadzi... a może Milan da normalną cenę za Romagnollego? Albo Manolas jest do wyjęcia z Romy? Rozumiesz o co mi chodzi? Nie jeden piłkarz, lista zawodników, chodzisz i pytasz, wysyłasz skautów tylko po to, żeby się upewnić że nie ma klauzuli odstępnego aż znajdziesz kogoś w normalnych pieniądzach.
Tak btw Żmuda to nie jedyny newgen w tym składzie. Dużo grał pewien ŚO, kupiony z Atalanty za 11mln, za zmiennika dla Żmudy który przyleciał prosto z Brayzli dałem 14, a o miejsce w składzie z Gudettim walczył belg kupiony za 25mln. Na prawej obronie i środku pomocy w rotacji wykorzystywałem dwóch wychowanków, oraz... Krcyhowiaka. Paryżanie oddali go za 2mln, a krótko po transferze graliśmy z nimi dwa mecze w przeciągu trzech dni. Obydwa wysoko wygrane, w obu Krycha strzelił po bramce (lubię takie historie :p). Z innych ciekawych zmienników był jeszcze Odegard, Real go oddał za 46mln, Zuma za 40mln z Chelsea, albo Florin Tanase, rumun podebrany Mainz za 14mln... że już nie pomnę ściągania na wolnym transferze Elnenego, czy Ricardo Kischny.
Ale nie, lepiej wklepać w wyszukiwarkę największe talenty FM17 i płakać, że wysokie kwoty se kluby krzyczą. I zapewniam, że żadnym tam magikiem czy cziterem nie jestem i zapewne większość graczy FMa może pochwalić się podobnymi transferami w swoich karierach.
Najnowsze posty