Dobra bo widzę, że totalnie się nie zrozumieliśmy
Fakty z rzeczywistego świata. Na moment wypuszczenia wersji FM 17 czyli był to sezon 2016/2017 na świecie przeprowadzono tylko 2 transfery, które były powyżej 100 mln euro
Był to Paul Pogba 105 mln euro i Gareth Bale 101 mln euro. I jeden i drugi w momencie transferu byli już pełno wartościowymi zawodnikami kluczowymi w drużynach do których przechodzili - nie zawodnikami, którzy za 3-4 sezon może będą się nadawali do pierwszego składu. Dlatego też powiedziałem, że wg mnie w grze zostało już coś przekombinowane i za byle Esmael Carvalho 17 letniego zawodnika z FC Porto, który na moment złożenia oferty miał statystyki takie, że bym nawet do u19 go nie wystawił, a przy negocjowaniu za niego krzyczeli 100 mln euro? To jest przegięcie o którym wspomniałem. Gianluigi Donnarumma jest już konkretnym zawodnikiem, pomimo tego, że miał w tym czasie 17 lat Milan wystawiał go do gry w pierwszym składzie. Tak więc solidny zawodnik i perspektywiczny, ale 200 mln euro? W rzeczywistym świecie najdroższy transfer bramkarza wyniósł 52 mln euro za Buffona, następny był Ederson za 40 mln(na moment wypuszczenia fm17 tego transferu nie było bo odbył się w sezonie 17/18) i Neuer za 30 mln. Czyli na całą historię piłki nożnej były 2 transfery godne zauważenia Buffon i Neuer cała reszta były poniżej 30 mln euro. Czy nie uważasz, że chęć sprzedaży Donnarumma za 200mln euro, nawet za 150 mln euro, nawet jakby się stargować bardzo mocno czego mi się nie udało do 120 mln euro, to i tak czy to wydaje Ci się realistyczne? Jeśli chodzi o Thomasa Lemara to na początku sezonu 16/17 jego wartość rynkowa wynosiła 14 mln euro(stan na dziś 60mln euro). Wszystkie te kwoty możesz sobie zobaczyć na transfermarket. Jest masa takich przykładów, gdzie próba kupna zawodnika, który ma dopiero 17 lat i nie jest super rozwinięty ale jest bardzo perspektywiczny w fm żądane są kwoty z kosmosu i wg mnie nierealne(stan na dziś transferów powyżej 100 mln euro odbyło się tylko 5)., a tu próbując kupić ze 30 zawodników z potencjałem dostawałem za każdym razem kwotę powyżej 100 mln euro. Dlatego wg mnie gra odbiega trochę od realnej piłki w tej kwestii, ale to tylko moja opinia nie musisz się z nią zgadzać. Dobra to jeśli chodzi o punkt dotyczący za wysokich kwot. Tekst, że można sobie kupić wielu zawodników nie koniecznie tych co sobie wypatrzę to jasne, że się da, bo jak tych nie mogłem to kupiłem wielu innych mniej mnie przekonujących i również nimi byłem w stanie zdobyć ligę i ligę mistrzów więc tu problemu nie ma.
// Edytowano 6 razy, ostatni raz 31.01.2018 o godz. 13:35
Najnowsze posty