Błąd Spalonych w FM'ie! I Rzutów różnych!

zia800 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
04.01.2008, 14:28    Pytanie
Witam

Zakładam ten temat ponieważ w moim fm'ie występuje bardzo widoczny błąd spalonych oraz rzutów rożnych. Przedstawie 3 sytuacje które się najczęściej zdarzają.

Dośrodkowanie, np. Bojan (napastnik) w momencie podania był na spalonym ale nie brał udziału w akcji i bramke strzelił Arteta (pomocnik) który nie był na spalonym bo stał zdecydowanie za Bojanem. Oczywiście Gol nie został uznany bo BOJAN był na spalonym. Wiemy że taka bramka powinna być uznana, to nie jest przypadek bo miałem tak dużo razy.

następna sytuacja wygląda tak:
Np. Quaresma oddaje strzał, strzela gola ale oczywiście nie biorący udziału w akcji napastnik był na spalonym i gola nie uznano!

Rzuty rożne, co na pewno zauważyliście... dośrodkowanie na krótki słupek i zawodnik strzela w beznadziejny sposób... na pewno to zauważyliście, bo tak jest w KAŻDYM meczu! kilkakrotnie! w jednym meczu miałem 3 razy z rzędu rzut rożny i 3 razy był wykonywany tak samo! zmieniałem w ustawieniach rzutów rożnych jak mają wrzucać, to mimo wszystko dośrodkowują tak samo, czasem zdarzy sie inaczej.

Piszcie co o tym myślicie i czy Wam przydazaja sie takie błędy, a myśle że na pewno. Pozostaje tylko czekać na nowy patche i liczyć na to, że zostanie to poprawione.

masseur Partyzant

0
04.01.2008 14:37    #1
To jest fakt. Problem polega na tym jak komputer ma zinterpretować czy napastnik brał udział w akcji czy nie :/ W niektórych sytuacjach ludzie są niezastąpieni. Mnie też to wkurzało, ale przyjąłem do wiadomości że niewiele można z tym zrobić. Chociaż możesz coś zrobić: zwiększ twoim zawodnikom trening taktyczny to rzadziej będą łapani na ofsajdzie i takie sytuacja będą rzadsze.

masseur Partyzant

0
04.01.2008 14:40    #2
Jeszcze na marginesie dodam, że przypomniała mi się jeszcze jedna sytuacja. Chodzi o spalonego w sytuacji gdy jest on wyznaczany przez linie piłki a nie ostatniego obrońcę. Takie spalone są w grze odgwizdywane, mimo iż tak naprawdę nie ma mowy o spalonym. Life is brutal.

qx22 Partyzant

0
04.01.2008 14:54    #3
Nie nie Life is brutal tylko FM is brutal :] Znaczy w sumie to ten nowy silnik meczowy xD

handballer Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.01.2008 15:03    #4
Jeśli chodzi o rzuty rożne to nie ustawiaj kolesia na krótkim słupku i zmień, żeby były wykonywane w pole bramkowe. U mnie super się to sprawdza. Ostatnio wygrałem 3:0 i wszystkie bramki z rogów padły

MaBobek Partyzant

0
04.01.2008 15:14    #5
Kiedy u mnie wykonoja Cornera to jest tak samo jak u Ciebie zia800 zawsze na krotki slupek i nie ma gola a przeciwnicy strzelaja normalnie
pozdro all

oldgunz Żołnierz frontu ideologicznego

0
04.01.2008 15:15    #6
Nic sie nie da z tym zrobic - gra nie potrafi rozroznic, ktory z zawodnikow bierze udzial w akcji, gdyz na dobra sprawe kazdy z pilkarzy bierze udzial. Kazdym z zawodnikow porusza komputer i nie jest w stanie tego rozgraniczyc. Takze takie bledy zdarzaja sie i zdarzac beda.

Kwestia rogow - ja osobisice czegos takiego nie spotkalem, zeby niezaleznie od ustawien kazdy z rogow wygladal tak samo. Natomiast sprobuj dac wykonywanie tych fragmentow gry zawodnikowi lepiej wyszkolonemu taktycznie i zmniejsz muu kreatywnosc - moze olewa twoje polecenia a ma tylko jedno 'swoje' rozwiazanie wykonania rzutu roznego...

Użytkownik uznał post za pomocny

If you're in the penalty area and don't know what to do with the ball, put it in the net and we'll discuss the options later.

- Bob Paisley

sachen Młody aktywista

0
04.01.2008 15:18    #7
ustaw tak, żeby żaden zawodnik nie stał przy krótkim słupku to dośrodkowujący nie będzie tam zagrywał.

wogóle ten nowy FM sux, chyba powróce do 07 ;p

Piotrś Młody aktywista

0
04.01.2008 15:54    #8
Dla mnie rozne nie są taką udreką:P róznie mam zrózniocwane... xD raz tak raz tak i bramki bywają...

miszczu212 Partyzant

0
04.01.2008 15:56    #9
ja tez z rogami nie mam zadnych problemow a napewno mam slabszych graczy niz bojan itd.
dlugo je dopracowywalem ale czesto zdobywam bramki z rogow.
wogole stale fragmenty sa moja silna strona.
musisz pokombinowac i w koncu wypracujesz złoty środek

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2025 by FM Revolution