Bramkarz - HIMEN

newkirk Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
12.12.2007, 21:08    Pytanie
Też wam sie tak dzieje, że bramkarz przeciwnika jest bohaterem meczu po tym jak na jego bramkę poleciało ponad 20 strzałów? Mnie to już irytuje. Jakiś bug czy co? Przecież oszaleć idzie. Moja ekipa robi nawałnice na bramkę przeciwnika a bramkarz nota 10. Kolejny mecz tak samo, kolejny tak samo... Najlepiej jak jeszcze wyjdą mi z kontrą w 94 minucie i dostaję 0:1. Krew mnie zalewa!

Tzar Przodownik pracy

0
13.12.2007 00:49    #10
Gdzieś czytałem wypowiedź jednego z twórców gry (chyba w poradniku do FM 06), że tak wysokie oceny bramkarzy przeciwnika to efekt tego że nasz zespół stwarza sobie sporo sytuacji, ale nie są one stuprocentowe (strzały zbyt łatwe do obrony). Dlatego musisz tak opracować taktykę, żeby zamiast 20 sytuacji 50% były 2-3 "stówy".
Nie wiem jak Wy, ale ja uważam to za bełkot. Po prostu chłopaki z SI nie potrafili wymyśleć lepszego sposobu na zapobieżenie wynikom hokejowym niż stworzenie superbramkarza.

magius28 Partyzant

0
13.12.2007 08:51    #11
Mnie wpieniła ostatnio do aerozolu, sytuacja z meczu w pucharze europy, mój Man City grał z Wisłą Kraków poległem w Krakowie 1:0 a Pawełek wybronił 10 (słownie: dziesięć) sytuacji sam na sam i to z nie byle kim bo obecnie mam w składzie drogbę (pożarł się z abramowiczem na moje szczęście) Na szczęście na City of Manchester stadium pojechałem 5:0 i było po sprawie.

jesion06 Partyzant

0
13.12.2007 13:37    #12
20 strzałów?? I pewnie twoi zawodnicy nie potrafią strzelić mu bramki?? W tym momencie bramkarz drużyny przeciwnej ma szansę się wykazać, choć przyzanm że to denerwujące. Tak jak moi przedmówcy powiedzieli, proponuję kłaść większy nacisk na zawodników ofensywnych. Potem to już tylko z górki. :) PzdR

rondel Ekspert

Grupa: Moderator
0
13.12.2007 14:44    #13
Trochę to pewnie wyolbrzymiacie by było bardziej bugowato...
poprostu Twoi zawodnicy nie umią strzelać bramek jest to spowdowane złą taktyką, złym treningiem, złą rozmową motywacyjną, złym menadżerem, naprawde powodów jest mnóstwo i nie musi być to wina gry, popatrz niektórzy nie mają takich problemów, może ma to coś na rzeczy....
"Człowiek nie ustępowałby aniołom i nie podlegałby śmierci, gdyby nie słabość wątłej jego woli"

E.A.P. (1809-1849)

klim1981 Żołnierz frontu ideologicznego

0
13.12.2007 15:39    #14
@ rondel
akurat w tym miejscu się z tobą nie zgodzę :P moim zdaniem Gk w CM/FM - ach są po prostu przepakowani ... wyobraź sobie zawodnika o umiejętnościach np.Ronaldinho, żeby daleko nie szukać, z tym że ukierunkowanych na Gk ... i wychodzi bramkarz którego cholernie trudno pokonać nawet najlepszemu zawodnikowi globu ...
albo 11 z ciekawości przejrzałem ile karniaków wyłapał Dida ... i wiecie co, ja rozumiem, że to naprawdę świetny bramkarz, ale do kury nędzy żaden nie ma w tym elemencie 100% skuteczności - na 9 karnych podyktowanych przeciwko Milanowi (w LM) WSZYSTKIE wybronił !!

rondel Ekspert

Grupa: Moderator
0
13.12.2007 22:44    #15
Hmmm już czytałem parenaście problemów dotyczących tych karnych, ja też tak miałem przed patchowaniem że zawodnicy nie strzelali karnych, ale po patchu wszystko się zmieniło nie mam takich bugów, nie zdarzają mi się także sytuacje z bramkarzem "Himenem", więc nie wiem czym to jest spowodowane..
"Człowiek nie ustępowałby aniołom i nie podlegałby śmierci, gdyby nie słabość wątłej jego woli"

E.A.P. (1809-1849)

mc71 Partyzant

0
13.12.2007 23:59    #16
Oj denerwuje mnie ten problem, zwłaszcza jak gram ze słabymi klubami. Przytocze choćby mój ostatni mecz Portsmouth vs Leicester City. Leicester po 8 meczach 28 bramek straconych, ostatnie miejsce. Mój klub 26 bramek strzelonych pierwsze miejsce. Zaczyna się od tragedi 5minuta 1:0 dla L.City. Oczywiście moi zawodnicy rzucają sie jak psy na kość do ataku. No ale bramkarz, który puszczał 3,5 bramki na mecz zamienia się nagle w Cassiliasa. Broni wszystko jak chce, i kiedy chce. I nie mówcie mi że około 5 sam na sam czy strzały z 5 metrów nie są 100% sytuacjami bo w to nie uwierze. W końcu Briand ( świetny talen 10 meczów 11 bramek,) strzela bramkę. Ja dalej atakuje, no ale bramkarz ma swój dzień. Kontra po stronie L.City i 2:1. i nie pomoglo to, ze mój bramkarz jest światowej klasy. Moi napastnicy jak i pomocnicy maja wysokie wykańczanie, koncentracje i opanowanie. Rozumeim wiadomo, może sie zdażyć jakis cudowny dzień bramkarzowi Ale dlaczego jak gram z zespołami od 15 w dół bramkarze robią cuda. Ten mecz byl przykładem. Wg. mnie coś z tą grą jest nie tak, bo rozumiem jak jakiś świetny bramkarz znakomicie broni. Ale nie jak wszystkie leszcze ligi, rozgrywaja mecze życia akurat z moim zespołem.

sopelr1 Partyzant

0
14.12.2007 10:39    #17
Też mam z tym olbrzymi problem... gram FC Kopenhagą i dziwnym trafem w P.Uefa wygrywam (odpadłem z lm po dwumeczu z Benficą) natomiast w lidze, gdy przyjdzie mi się zmierzyć z jakimiś "spadkowiczami" to ich bramkarz od razu staje się Buffonem tudzież Van der Sarem! napewno nie jest to spowodowane motywacją, gdyż nigdy nie napewniam zbytnią pewnością siebie zawodników! pozostają 2 opcje : trening strzelecki oraz bramkarz HIMEN... osobiście optuję za tą drugą!

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.