Colunga, Llorente i rola napastnika

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.04.2011, 20:09    Pytanie
Otóż. Po bardzo dobrym sezonie Adrian Colunga opuścił moje Getafe i będzie grał w Milanie. Prezes mi go sprzedał za 10 mln euro. Choć wiadomo, że mogłem to zablokować, to wiedziałem, że więcej za niego nie wyduszę, a że był lojalny i naprawdę za dobry na tę ligę pozwoliłem mu odejść. Jako, że gram jednym naapstnikiem, muszę kupić coś dobrego, w miarę nowego i szybkiego. Znacie kogoś takiego do 20 mln euro? Podawać!
Sam się trochę rozejrzałem: Eduardo, no za stary. Ruiz... no taki napastnik nie bardzo. Morata! Ma potencjał, ale jedynie loan z Chelsea, nie! Neymar...? Hm, no w sumie... ile kur...?! 31 mln euro?! NEVER! Bo nie mam tyle. ;D
Wybrałem więc, przyznam, że dość niespodziewanie, Fernando Llorente. Przedstawiać go nie muszę, prawda?
Moje pytanie jest takie, czy poradzi on sobie w roli napastnika a'la Torres? Dużo biegający, odgrywający do skrzydłowych, będących schodzącymi napastnikami, no i że tak powiem... wjeżdżającym w obronę rywala, czasem strzelającym sprzed pola karnego w okienko. Tak, tak, własnie grał Colunga. Oczywiście, wiadomo, że Llorente to idealny odgrywający. Ale może obecna w takiej roli jak Colunga również da radę? Colunga miał 20 bramek w sezonie i do tego 10 asyst. Więc był to mózg zespołu. Tego samego oczekuje od Llo. Krótko mówiąc, jaką rolę? Zostawić a'la Torres&Colunga, odgrywający, lis, a może kompletny?
btw. W obwodzie mam jeszcze Kadleca. Ale jego wolę wystawiać na lewej flance, gdzie radzi sobie baaardzo dobrze jak na nastolatka.
Aa, no i Makengo. Ale to poza szybkością i złymi wspomnieniami z jego wyczynów z poprzedniej łatki niczym się nie chce wyróżniać, na razie.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.04.2011, 20:12

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

szfedo Przodownik pracy

0
17.04.2011 20:35    #1
Llorente ze swoimi powalającymi atrybutami fizycznymi (siła, skoczność 19 :O), doskonałą grą głową, oraz solidnymi podaniami i współpracą jest wg mnie idealnym odgrywającym, bądz kompletnym na wsparciu. Co do opcji na Torresa, to tak trochę średnio, jak dla mnie za wolny (mimo że szybkość dobra to na starcie będzie mocno tracił przez słabe przyspieszenie). Mógłbyś pokombinować ze środkowym napastnikiem, ale ja nie mam dobrych doświadczeń z wolnymi i silnymi fizycznie napastnikami na pozycji innej, niż kompletny wsparcie i odgrywający. Dla mnie to ewidentny odgrywający ale to Twoja gra i to Ty będziesz decydował ;) poza tym ja gram odgrywający/kompletny i lis więc czego innego oczekuję od moich napadziorów :D.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.04.2011 o godz. 20:36

Użytkownik uznał post za pomocny

0
17.04.2011 20:43    #2
Bo to nie jest typowy środkowy napastnik, ustawiłem wszystko tak, by dobrze grał właśnie Colunga. Mi też ewidentnie wychodzi z Llo odgrywający. A może jakiś inny napadzior? Bo Llorente się na mnie wypiął i przedłużył z Bilbao, choć kwota transferu ta sama, wymagania nieco wzrosły... jakby się pojawił inny ciekawy kandydat, chętnie się mu przyjrzę?
Alternatywnymi rozwiązaniami są: Dentinho (podobny do Colungi), Vela (na poprzedniej łatce, na tej samej taktyce, w tym samym klubie - genialny), Babacar... no sam nie wiem.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.04.2011 o godz. 20:49

szfedo Przodownik pracy

0
17.04.2011 21:13    #3
Jak masz Babacara do wyboru to nie ma co myśleć kupuj! Koleś po kilku sezonach gra jak młody bóg, nieważne jaką rolę mu dasz :D Ja tam nie mam co Ci polecić, bo sam gram na razie bambrami na dorobku typu Chramosta, Sanogo, Djuric czy Torassa :D ale Babacara mogę zachwalać do oporu, bo to jest geniusz. Jest lepszy od Lukaku czy właśnie Sanogo. Ja nie mam na niego szans (reputacja :D) ale miałem go w Blackpool na innej grze i tam mielił czy to na lisie, czy na kompletnym.

0
17.04.2011 21:27    #4
Lukaku na pewno się też zainteresuje. Rok do końca kontraktu :D. Babacar zobaczy za ile będzie. Może się skuszę.
Jak nie wyjdzie z Babą, to taka opcja że Lukaku Jonathan Viera :D.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.04.2011 o godz. 21:28

Magicc Ekspert

0
17.04.2011 21:29    #5
Babacar powinien być pierwszym wyborem. Potem wspomniany właśnie Sanogo (chociaż mnie specjalnie nie przekonuje). Sam mogę polecić jeszcze mało znanego Martina Galvana, który może na początku nie zachwyca, ale po kilku latach wygląda naprawdę dobrze.

Ale jak możesz to postaraj się o Hulka - jeśli tylko będzie chciał dla Ciebie grać to powinien być do wyjęcia za zdecydowanie mniej niż 20 mln, a w FM2011 jest moim zdaniem jednym z najlepszych napastników świata.

Falcon Przodownik pracy

0
17.04.2011 21:49    #6
A może Cavani?
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

Falcon Przodownik pracy

0
17.04.2011 21:50    #7
A może Cavani?
"Dziś tylko zwycięstwo i nic nie wchodzi w grę"

0
17.04.2011 21:56    #8
Nie bardzo. Właśnie przeszedł na definitywny do Napoli.

Junin Partyzant

0
17.04.2011 22:19    #9
proponuje Necida. Chłopak niby odgrywajacy a połowę bramek strzela z dystansu. do tego młody i do wyciągnięcia z Rosji za nie takie duże pieniądze Nie odrzucaj tylko dlatego, ze nie podobają ci się moje manifesty:P

jak nie on to mozesz spróbować wyciagnąć Kalinicia z Blackburn

"TO nie była Ręka Boga, TO była Ręka Suareza!"

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution