Colunga, Llorente i rola napastnika

Jacko Krzewiciel myśli rewolucyjnej

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.04.2011, 20:09    Pytanie
Otóż. Po bardzo dobrym sezonie Adrian Colunga opuścił moje Getafe i będzie grał w Milanie. Prezes mi go sprzedał za 10 mln euro. Choć wiadomo, że mogłem to zablokować, to wiedziałem, że więcej za niego nie wyduszę, a że był lojalny i naprawdę za dobry na tę ligę pozwoliłem mu odejść. Jako, że gram jednym naapstnikiem, muszę kupić coś dobrego, w miarę nowego i szybkiego. Znacie kogoś takiego do 20 mln euro? Podawać!
Sam się trochę rozejrzałem: Eduardo, no za stary. Ruiz... no taki napastnik nie bardzo. Morata! Ma potencjał, ale jedynie loan z Chelsea, nie! Neymar...? Hm, no w sumie... ile kur...?! 31 mln euro?! NEVER! Bo nie mam tyle. ;D
Wybrałem więc, przyznam, że dość niespodziewanie, Fernando Llorente. Przedstawiać go nie muszę, prawda?
Moje pytanie jest takie, czy poradzi on sobie w roli napastnika a'la Torres? Dużo biegający, odgrywający do skrzydłowych, będących schodzącymi napastnikami, no i że tak powiem... wjeżdżającym w obronę rywala, czasem strzelającym sprzed pola karnego w okienko. Tak, tak, własnie grał Colunga. Oczywiście, wiadomo, że Llorente to idealny odgrywający. Ale może obecna w takiej roli jak Colunga również da radę? Colunga miał 20 bramek w sezonie i do tego 10 asyst. Więc był to mózg zespołu. Tego samego oczekuje od Llo. Krótko mówiąc, jaką rolę? Zostawić a'la Torres&Colunga, odgrywający, lis, a może kompletny?
btw. W obwodzie mam jeszcze Kadleca. Ale jego wolę wystawiać na lewej flance, gdzie radzi sobie baaardzo dobrze jak na nastolatka.
Aa, no i Makengo. Ale to poza szybkością i złymi wspomnieniami z jego wyczynów z poprzedniej łatki niczym się nie chce wyróżniać, na razie.

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 17.04.2011, 20:12

"Powinni zrobić tak... żeby było dobrze" - Nikodem Dyzma

0
19.04.2011 22:27    #30
Bakambu jak na razie zawodzi. Za to Lukaku bardzo dobrze i to w ustawieniu a'la Torres, bo uznał, że to zawodnik ma się dopasować do systemu gry, który sprawdza się genialnie. Co udowodnił Makengo, który zastąpił Colungę, dość niespodziewanie. 18 goli w lidze, 20 miał Kadlec jako OPL.

Cocxa Partyzant

0
20.04.2011 07:35    #31
Lukaku jako kompletny napastnik to wymiatacz. W Chelsea pobił mi rekord PL, strzelając chyba 37 goli w 33 meczach.

Natomiast co do Bakambu. Villarreal prowadzę od połowy sezonu 14/15, więc radzę patrzeć na sezon 15/16. W tym miażdzył, a i tak wypadł mi na 2 miesiące w środku sezonu. :>

Cocxa Partyzant

0
20.04.2011 07:36    #32
A tu jego historia.

0
21.04.2011 00:21    #33
Geeeniusz.
A co do tematu, Lukaku w połowie sezonu geniusz także - trzeci strzelec ligi. Odszedł do City za 30 mln euro. Makengo poprzedni sezon genialny - 19 bramek, a teraz daje radę w Sociedad. Kuriozalna sytuacja - Milan wystawił Colungę na sprzedaż i po 1,5 roku wraca do Getafe. Ale sejwa skasowałem :D. Brak motywacji. Ale genialnie grał Kadlec. W końcu wypożyczyłem także Necida. Inter dawał za niego 26 mln euro, podobnie Real, Arsenal, Liverpool. Genialny Czech. A teraz wyruszam na podbój Francji, z pewnym 3. ligowcem. Już nim kiedys grałem, z sukcesami. Pewnie wiecie o kim mowa. ;-)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 21.04.2011 o godz. 00:34

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.