Dobrze, że zacząłem grać w FM13 od ostatniego patcha.
Ogólnie jest ok, czasem tylko trafi się dziwny błąd. Np. ostatnio gramy mecz i w przed przerwą jest dziwna akcja. Obrońca przeciwnika wybija piłkę bardzo wysoko. Piłke leci jakieś 2-3m nad moim i wrogim zawodnikiem, po czym nagle zmienia tor lotu im odstałem czerwoną kartkę jakby zwalnia, po czym dostałem czerwoną kartkę. Okazało się że jakimś cudem piłkarz będąc 3metry pod piłką zagrał ręką
Ale to taki ekstremalny błąd i tylko raz doświadczony.
Mam jedynie poważny problem z tym, że mimo zaleceń taktycznych i tłumaczeniu tego na treningu, piłkarze dalej zbyt często strzelają z daleka i większość pudłują, że piłka leci b. daleko od bramki. W każdym meczu 10-30 strzałów z daleka i ani jednego gola zdobytego w ten sposób. Często widać, że nie ma szans na uderzenie z daleka, ale piłkarz i tak zamiast poda uderzy z daleka i piłka bliżej autu poleci niż bramki. Bramki zdobywam w tradycyjny sposób, ale pewnie byłoby ich więcej, gdyby tak bezmyślnie nie grali. Albo, piłka zagrana do przodu i mój zawodnik jest na wysokości linii pola karnego, albo ciut dalej i otoczony dwoma obrońcami, ale widać że wygra pojedynek o piłkę. Z takiej odległości strzelić bramkę główką jest prawie niemożliwe, a przyjąć fakt nie można przez obrońców. To mój zawodnik na 99% wtedy lobem zagra do wrogiego przeciwnika na 5metr i okazauje się że on chciał strzelić gola. A mógł odegrać do tyłu lub w bok do nadbiegającego kumpla z drużyny.
Ale gra i tak świetna.
Najnowsze posty