Czy FM 13 jest już grywalny czy nadal głupie błędy?

Berni1908 Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
17.01.2013, 10:37    #1
Witam
Mam pytanie takie jak w temacie: Czy FM 13 jest już grywalny czy nadal głupie błędy?
Pytam bo zamierzam kupić grę, a wstrzymywałem się czytając opinie niektórych ludzi.
Proszę o odpowiedzi z uzasadnieniem.
Przepraszam jeśli był już taki temat.
Pozdrawiam

gregotsw Partyzant

0
17.01.2013 11:04    #2
FM jest grywalny jak najbardziej, jestem w stanie obalić każdy absurdalny wymyślony błąd których zaraz tutaj ukaże się wiele i to na swoim przykładzie.(błędy te to błędy tych osób, które nie rozumieją poleceń taktycznych które stosują) Oczywiście crash'e czasem są, ale obecnie już bardzo rzadko - właściwie to rozegrałem chyba 8 sezonów i crashy miałem ze 3.

kilka wymyślonych błędów:
- brak akcji środkiem - mogę nagrać video gdzie kilka/kilkanaście bramek pada po akcji środkiem
- co mecz czerwona kartka - agresywni gracze + ostry odbiór (innego wytłumaczenia nie ma bo u siebie nie mam tego problemu i nigdy nie miałem)
- obrońcy cofają się i nie atakują gracza rywali przy piłce (normalka często nawet w realu - piłkarz ze słabym odbiorem i ustawianiem się cofa się i nie atakuje na raz, bo wtedy jak rywal go minie to już wogle burdel się robi, a tak może przynajmniej zblokować strzał)

// Edytowano 2 razy, ostatni raz 17.01.2013 o godz. 11:11

Sierak Partyzant

0
17.01.2013 11:51    #3
terminarz PL ligi nadal do dupy

Kaczy1982 Partyzant

0
17.01.2013 11:55    #4
[quote="Sierak"]terminarz PL ligi nadal do dupy[/quote]

A rozpocząłeś nową grę?

Jak dla mnie jest jak najbardziej grywalny.

Jedyne co mnie denerwuje że praktycznie każda moja akcja czy też przeciwnika która idzie skrzydłem i kończy się ostrym dośrodkowaniem kończy się bramką :[

stefan1984 Młody aktywista

0
17.01.2013 12:11    #5
Może lepiej zacząć w ten sposób grać =)

kopacz Młody aktywista

0
17.01.2013 12:12    #6
[quote="Kaczy1982"][quote="Sierak"]terminarz PL ligi nadal do dupy[/quote]

A rozpocząłeś nową grę?

Jak dla mnie jest jak najbardziej grywalny.

Jedyne co mnie denerwuje że praktycznie każda moja akcja czy też przeciwnika która idzie skrzydłem i kończy się ostrym dośrodkowaniem kończy się bramką :[[/quote]
no zajebisty jest terminarz

wtorek - mecz pucharu polski
środa - zaległy mecz ekstraklasy
czwartek - LE :) 3 dni grania pod rząd

shusty Partyzant

0
17.01.2013 12:57    #7
Dobrze, że zacząłem grać w FM13 od ostatniego patcha.

Ogólnie jest ok, czasem tylko trafi się dziwny błąd. Np. ostatnio gramy mecz i w przed przerwą jest dziwna akcja. Obrońca przeciwnika wybija piłkę bardzo wysoko. Piłke leci jakieś 2-3m nad moim i wrogim zawodnikiem, po czym nagle zmienia tor lotu im odstałem czerwoną kartkę jakby zwalnia, po czym dostałem czerwoną kartkę. Okazało się że jakimś cudem piłkarz będąc 3metry pod piłką zagrał ręką :D

Ale to taki ekstremalny błąd i tylko raz doświadczony.

Mam jedynie poważny problem z tym, że mimo zaleceń taktycznych i tłumaczeniu tego na treningu, piłkarze dalej zbyt często strzelają z daleka i większość pudłują, że piłka leci b. daleko od bramki. W każdym meczu 10-30 strzałów z daleka i ani jednego gola zdobytego w ten sposób. Często widać, że nie ma szans na uderzenie z daleka, ale piłkarz i tak zamiast poda uderzy z daleka i piłka bliżej autu poleci niż bramki. Bramki zdobywam w tradycyjny sposób, ale pewnie byłoby ich więcej, gdyby tak bezmyślnie nie grali. Albo, piłka zagrana do przodu i mój zawodnik jest na wysokości linii pola karnego, albo ciut dalej i otoczony dwoma obrońcami, ale widać że wygra pojedynek o piłkę. Z takiej odległości strzelić bramkę główką jest prawie niemożliwe, a przyjąć fakt nie można przez obrońców. To mój zawodnik na 99% wtedy lobem zagra do wrogiego przeciwnika na 5metr i okazauje się że on chciał strzelić gola. A mógł odegrać do tyłu lub w bok do nadbiegającego kumpla z drużyny.

Ale gra i tak świetna.

Sierak Partyzant

0
17.01.2013 12:59    #8
rozpocząłem nową grę i faktycznie terminarz jest ok ale TYLKO W PIERWSZEJ RUNDZIE JESIENNEJ dalej już mecze sobota środa jak było kiedyś

gregotsw Partyzant

0
17.01.2013 13:34    #9
kopacz - normalka, nieraz tego typu terminarze są, ba większość lig europejskich gra takim systemem.
np. sobota - liga, środa - eur. puch., sobota-liga. To jest normalne, nikt nie przekłada meczów ligowych z powodu pucharów. Mecze mogą się nagromadzać, jak masz np. puchar krajowy, do tego dochodzi liga i europejskie(ale to są marginalne przypadki jak twój np.) i wtedy to wygląda tak jak opisałeś.

Ale takie sytuacje są jak najbardziej realne, dlatego m.in Lech Poznań w swoim sezonie gdy grał w LE tak słabo grał w lidze.

Szeroka, solidna kadra = gra dobrze na wszystkich frontach,
wąska kadra = przemęczenie i słabe wyniki, konieczność wybierania np. puchary kosztem ligi itp.

shusty Partyzant

0
17.01.2013 13:52    #10
[quote="gregotsw"]
Szeroka, solidna kadra = gra dobrze na wszystkich frontach,
wąska kadra = przemęczenie i słabe wyniki, konieczność wybierania np. puchary kosztem ligi itp.[/quote]

Masz rację tylko jeśli Ci nie pójdą puchary na starcie, później masz sporo luzu przez 1/3 sezonu(5 meczy miesięcznie) to grasz i tak najlepszym składem z rotacjami, a reszta się burzy że nic nie robi, a żeby byli grywalni to ich oddelegujesz na mecze rezerw. Ogranie spada, zawodnicy chcą rozmów i zapewnień, że dasz im zagrać. Nieprzyjemna sytuacja.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.