Czy FM 2008 jest o wiele trudniejszy do FM 2007?

Extreme Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.12.2007, 00:37    Pytanie
Witajcie.
Od kilku dni mam grę FM 2008 wcześniej grałem w wersję 2007 i widzę, że gra w wersji 2008 jest o wiele trudniejsza, we wcześniejszej wersji szło mi bardzo dobrze, oczywiście nie od razu, ale po kilku godzinach gry wszystko załapałem i zdobywałem kolejne tytuły. Teraz jest inaczej, ciężko wygrać mecz, napastnicy marnują strasznie dużo sytuacji, często w sytuacji sam na sam z bramkarzem posyłają piłkę daleko obok bramki, obrońcy popełniają sporo błędów, a często bywa tak, że mój przeciwnik mimo, że stworzył w meczu o wiele mniej sytuacji niż ja, to i tak wygrywa spokojnie… Jest to denerwujące, ciężko znaleźć dobrą taktykę, nawet jeśli wydaje mi się, że to jest ta taktyka, której szukałem, to i tak po góra 3 wygranych meczach zespół zaczyna przegrywać i dalej to samo. Grałem do tej pory Wisłą Kraków i małym klubem austriackim FC Karnten. O ile w przypadku słabego klubu z Austrii moje kłopoty można wytłumaczyć słabym składem i brakiem kasy na dobre transfery, ale już w przypadku Wisły ciężko to wytłumaczyć. Być może popełniłem taki błąd, że tuż przed sezonem sprzedałem zbyt wielu zawodników z pierwszego składu (około 6 jak dobrze pamiętam) i kupiłem zbyt wielu młodych. Ale we wcześniejszej wersji gry też tak robiłem, i po 2-3 meczach towarzyskich ze zgraniem nie było problemu. Próbowałem praktycznie wszystkich możliwych ustawień i wyniki były kiepskie, doszedłem do 17 kolejki i ponieważ zajmowałem dopiero 8 miejsce zarząd mi podziękował… Mam zainstalowaną łatkę 8.0.1. Czy ktoś ma podobne kłopoty?

omega Młody aktywista

0
29.12.2007 00:46    #1
bylo to juz kilion razy na suflerze! gra jest trudniejsza (czyt realistyczniejsza) juz nie wystarcz 1 taktyka by wygrac wszystko Juz nie wsytarczy miec 11 swietnych zawodnikow by wygrywac Trzeba patrzec jak gra przeciwnik i dostosowac taktyke pod niego trzeba bardzo uwazac jakie polecenia wydajemy zawodnikom aby nie bylo sprzeczne bo wtedy kompletnie nie wiedza co robic Najwazniejsze w FM 2008 to TAKTYKA TAKTYTKA oraz dobieranie zawodnikow wlasnie pod nia

sachen Młody aktywista

0
29.12.2007 01:25    #2
taktyka odpowiada tylko za stwarzanie sytuacji, a jak ja tworze ich 20 (chodzi mi o oddane strzały ;p) to 10 jest obok bramki, 1 raz wybijają piłke z linii, 2 sytuacji sam na sam marnują, 3x Kowalski broni jak Buffon piłke niemożliwą do obrony, 2x pusta bramka - nic, no i jedną sytuacje wykorzystują. a komputer tworzy 3 sytuacje i strzela 2 bramki..

mam nadzieje że poprawią to w następnej łatce ;]

omega Młody aktywista

0
29.12.2007 01:41    #3
juz to kiedys pisalem widac jestem 1 posiadaczem Fm2008 gdzie bledow opisujacych przez wielu was zwyczajnie nie mam :)

K@rim Młody aktywista

0
29.12.2007 03:08    #4
na pewno jest trudniejszy!!!
1) przez cały mecz musisz kontrolowac jak gra twoja druzyna a przciwnik aby robic zmiany w taktyce
2) nie pograsz długo na jednej taktyce bo przeciwnicy Cie szybko rozszyfrują
3) ok 80% akcji kończy sie strzałem w bramkarza 19% strzałem w krzaki a tylko 1% GOLem
4) ja mam taka sytuacje ze w 1 sez strzelali ładnie.W 2 ciągle strzelali w bramkarza a teraz w 3 znowu strzelaja ładne bramki
5) b wazne sa rozmowy... jezeli zle cos powiesz morale drastycznie spada i bardzo trudno jest je podniesc
6)zauwazylem ze sprawdza sie opcja zamiany pozycjami... najlepiej N z OPŚ--- obroncy lataja za N w czasie gdy on sie cofa wpuszczajac na swoje miejsce niekrytego OPŚ

Użytkownik uznał post za pomocny

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
29.12.2007 08:33    #5
Jest trudniejszy ale jeżeli pograsz kilkanaście meczy znajdziesz receptę na sukces.

Trzeba dbać i interesować się zespołem jeszcze bardziej niż w poprzednich częściach. Więcej czasu poświęć taktyce, dbaniu o morale (rozmowa motywacyjna, przedmeczowe "pogaduszki";). Zainstaluj oczywiście łatkę 8.0.1 bo bez tego to nie jest Football Manager tylko jakieś dziadostwo.

Jednym słowem poświęć zespołowi więcej czasu(oczywiście wtedy Twoja menedżerska głowa musi mocno pracować) a znajdziesz receptę na sukces.

Użytkownik uznał post za pomocny

To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Ylv Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
29.12.2007 09:06    #6
Tak FM 08 jest trudniejszy od FM 07. Czy takiej odpowiedzi oczekiwałeś?

kromka_czerstfeg... Partyzant

0
29.12.2007 09:39    #7
trudniejszy

Visioner Przodownik pracy

0
29.12.2007 09:44    #8
ja bym to ujął "niedopracowany" ;)

Lesio Partyzant

0
29.12.2007 09:55    #9
HE he '9pucek' jest Reakcjonistą he he
Pewnie płakał z tego powodu dziś w nocy!
Biedaczek!

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.