Czy FM 2008 jest o wiele trudniejszy do FM 2007?

Extreme Partyzant

Grupa: Użytkownik
Poziom ostrzeżeń: 0
0
29.12.2007, 00:37    Pytanie
Witajcie.
Od kilku dni mam grę FM 2008 wcześniej grałem w wersję 2007 i widzę, że gra w wersji 2008 jest o wiele trudniejsza, we wcześniejszej wersji szło mi bardzo dobrze, oczywiście nie od razu, ale po kilku godzinach gry wszystko załapałem i zdobywałem kolejne tytuły. Teraz jest inaczej, ciężko wygrać mecz, napastnicy marnują strasznie dużo sytuacji, często w sytuacji sam na sam z bramkarzem posyłają piłkę daleko obok bramki, obrońcy popełniają sporo błędów, a często bywa tak, że mój przeciwnik mimo, że stworzył w meczu o wiele mniej sytuacji niż ja, to i tak wygrywa spokojnie… Jest to denerwujące, ciężko znaleźć dobrą taktykę, nawet jeśli wydaje mi się, że to jest ta taktyka, której szukałem, to i tak po góra 3 wygranych meczach zespół zaczyna przegrywać i dalej to samo. Grałem do tej pory Wisłą Kraków i małym klubem austriackim FC Karnten. O ile w przypadku słabego klubu z Austrii moje kłopoty można wytłumaczyć słabym składem i brakiem kasy na dobre transfery, ale już w przypadku Wisły ciężko to wytłumaczyć. Być może popełniłem taki błąd, że tuż przed sezonem sprzedałem zbyt wielu zawodników z pierwszego składu (około 6 jak dobrze pamiętam) i kupiłem zbyt wielu młodych. Ale we wcześniejszej wersji gry też tak robiłem, i po 2-3 meczach towarzyskich ze zgraniem nie było problemu. Próbowałem praktycznie wszystkich możliwych ustawień i wyniki były kiepskie, doszedłem do 17 kolejki i ponieważ zajmowałem dopiero 8 miejsce zarząd mi podziękował… Mam zainstalowaną łatkę 8.0.1. Czy ktoś ma podobne kłopoty?

brutalny_kazik Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.12.2007 11:06    #20
Bartez_81 - podał gg,zagadaj ,a nie tutaj :P:)

Pawisco Weteran Wojny Ojczyźnianej

0
29.12.2007 11:45    #21
Hmmm.. No to moze ja powiem pare slow na ten temat..

Ogolnie macie racje - ta gra jest trudniejsza. Mysle ze wielu naprawde juz nie wiedzialo co robic poniewaz nie mogli znalezc tej 'recepty', o ktorej pisal Pucek. Ja tez mialem chwile zwatpienia, nawet zastanawialem sie na powrotem do wersji 07. Wiele rzeczy jednak naklonilo mnie do tego zeby jeszcze troche posiedziec przy najnowszym managerze... Do tej gry po prostu trzeba dotrzec i ja zrozumiec! Jest ciezko ale zaczynam dawac sobie rade i osiagam coraz lepsze wyniki. Gram slabym niemieckim 3 ligowcem z ktorym wlasnie zawitalem do 2 ligi. Z trudem bo z trudem ale zawsze jest... I wiecie co - cieszylem sie z tego awansu tak jak z 5 zwyciestwa w LM Tottenhamem w poprzedniej wersji.

Zycze wszytskim wiecej cierpliwosci i na pewno skumacie ta gre. Jeden szybciej drugi wolniej ale na pewno Wam sie uda. Ja nad taktyka siedzialem pare godzin...

drymek Partyzant

0
29.12.2007 13:51    #22
Grzechoo - ja Ciebie wogole nie rozumiem ;/ wczoraj czy kiedy tam 9Pucek dostał pomarancz za co ? za komentarz nie na temat prawda ? TAK ! a kto załozył tmten temat ? Wróg Ludu !! wiec chyba mogł głupio pisac ;/ a w tym temacie i chyba w innych tez jest pare osob ktore wypowiadają sie nie na temat tylko sie smieją z tego ze Pucek ma pomarancz ;/ CZŁOWIEKU bądz konsekwentny !! Jak jednego karzesz to drugiego tez !! Zastanow sie co Ty robisz :PP

Pozdrawiam xD

K@rim Młody aktywista

0
29.12.2007 14:06    #23
Nie chce byc chamski czy coś ale mu sie tu rozpisujemy...( ja o 3 nad ranem...zamiast isc spac to siedziałem na cmrevIE...) a jak narazie to nikt nawet małego punkcika nie zarobił :(.... No wiecie... tzw. PARCIE NA PUNKTY hehehe....

kromka_czerstfeg... Partyzant

0
29.12.2007 14:12    #24
jak wy robita te pogrubione litery w tekscie?

drymek Partyzant

0
29.12.2007 14:16    #25
Co Wy macie z tymi punktami ? Przeciez nikt Wam za to nie postawi pomnika !! Powinniscie czerpac radosc z gry a nie z punkcików ;PP Jara Was to ze macie jakies inne odznaczenie czy cos tam ? Nie potraficie pomagac dla przyjemosci ? chyba nie ;/ co za NARÓD ;/

LOLECZeX Młody aktywista

0
29.12.2007 14:18    #26
A no prosto czyli tak tekst
Tak to powinno wyglądać, tylko bez tych spacji b ma stać koło nawiasu [ b ]tekst[ /b ] bez przerw tak gdzie b. Trochę pomieszałem ale myślę, że sie skapniesz...

Rad717 Żołnierz frontu ideologicznego

0
29.12.2007 14:20    #27
kromka_czerstfego_chleba
Zajrzyj tu i sobie poczytaj

kromka_czerstfeg... Partyzant

0
29.12.2007 14:34    #28
dzięki loleczelx

boro92921 Przodownik pracy

0
29.12.2007 14:35    #29
ja też spróbuje :P

Temat zamknięty.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.