Strona

Donosy, Towarzysze, Komentarze - nowe funkcje w serwisie

Speed El Commendante

Grupa: Administrator
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.05.2008, 15:34    Pytanie
Czołem, Towarzysze. Wprowadziliśmy w nocy kilka nowych funkcji, o których warto wspomnieć w osobnym temacie:

1. Donosy czyli Poczta - od teraz każdy z każdym może wymieniać prywatne wiadomości, bez obecności innych osób. Przyjazny interfejs (chcieliśmy stworzyć coś na wzór klienta pocztowego online) pozwoli Wam na łatwe i szybkie zarządzanie pocztą i informacjami. Możecie zarówno wymieniać "donosy" (listy) między sobą, jak również między nami - redakcją, przykładowo wysyłać opisy talentów do Wujka Przecinaka, etc.

2. Towarzysze - moduł tzw. Znajomych. Od teraz każdy może dodać do listy swoich znajomych i przyjaciół ze społeczności CM Rev. Będziesz miał wszystkich pod ręką, dzieki czemu np. umawianie się na grę online nie będzie stanowić już żadnego problemu.

3. Komentarze - profil każdego użytkownika CM Rev można od dzisiaj komentować. Chcesz umówić się z kimś na grę online, zapytać o taktykę, datę urodzin lub o cokolwiek innego? Komentarze są idealnym miejscem do tego.

---

Prosimy o Wasze uwagi oraz sugestie. Ze swojej strony dodam, że nasz zespół pracuje nieustannie nad nowinkami technicznymi oraz merytorycznymi. Wkrótce kolejne niespodzianki!

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.05.2008, 15:36

Dumnie od 2002 roku z CM Revolution

fudi Przodownik pracy

Grupa: Użytkownik
0
20.05.2008 15:48    #1
Pozwólcie, ze się wypowiem.

Otóż jestem neico poirytowany, powolutku to zmierza w niebezpieczną stronę. Mam pytanie, czy to jest portal nasza-klasa, ze patrzy się na znajomych itp? Niedługo wprowadzicie możliwość dodawania fotek, komenatarzy pod zdjęciami, potem emotikony w postach,a na końcu tematyka FMowska zejdzie w ogole z pola widzenia. Aż czekać kiedy rejestrować się będa tutaj "szalone 14stki" i inne pOkEmOOnYY.
Takie jest moje zdanie. Dajcie spokój z tymi "znajomymi". Amen.

Speed El Commendante

0
20.05.2008 15:56    #2
[quote=fudi7]Pozwólcie, ze się wypowiem.

Otóż jestem neico poirytowany, powolutku to zmierza w niebezpieczną stronę. Mam pytanie, czy to jest portal nasza-klasa, ze patrzy się na znajomych itp? Niedługo wprowadzicie możliwość dodawania fotek, komenatarzy pod zdjęciami, potem emotikony w postach,a na końcu tematyka FMowska zejdzie w ogole z pola widzenia. Aż czekać kiedy rejestrować się będa tutaj "szalone 14stki" i inne pOkEmOOnYY.
Takie jest moje zdanie. Dajcie spokój z tymi "znajomymi". Amen.[/quote]
Rozwijamy serwis pod wieloma aspektami - kierunek jest wyznaczony dość jasno, idziemy w kierunku web 2.0. Naszym marzeniem jest zbudowanie społeczności managerów, w której każdy fan serii CM/FM znajdzie coś dla siebie.

Nie patrzymy na inne portale typu nasza-klasa - nie interesuje nas to. Budujemy własną markę i strukturę, chcemy być unikatowi. Uważamy, że moduł Znajomych jest pomocny ponieważ pozwala mieć w jednym miejscu listę swoich znajomych kolegów-managerów, osób o ściśle określonych zaintereowaniach, których łaczy jedna pasja.

Jest to dodatkowa funkcja, nie trzeba nawet w nią zaglądać. Jeżeli fudi7 uznasz, że takie rzeczy Cię nie interesują - Twoje święto prawo, możesz komentować materiały, czytać teksty, pobierać pliki, a opcji społecznościowych wykorzystywać nie musisz.
Fakt, że CM Rev rozwija dodatkowe funkcje stricte przeznaczone dla czytelników, nie oznacza że zaprzestajemy działalności redakcyjnej. Wręcz przeciwnie, możecie liczyć na stały napływ wartościowych materiałów (newsów, tekstów, poradników, plików, talentów, etc.).

Przypomnę, że Donosy i Towarzysze to nie koniec zmian - następne działy są już w produkcji i pozwolą jeszcze bardziej na integrację wszystkich zaintereesowanych fanów. Pojawi się sporo ciekawych rzeczy, gwarantuję. :-)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.05.2008 o godz. 15:58

Rdeq Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Ekspert
0
20.05.2008 16:03    #3
Być może faktycznie wielu osobom się to przyda, będą z tego korzystać, jednak podobnie jak fudi7 nie kojarzy mi się to dobrze. Oprawa tych opcji z pewnością ma pewien charakterystyczny klimat, jednak funkcja zbytnio kojarzy się właśnie z tą z naszej-klasy. Osobiście z funkcji kozystać nie będę, nie znam tu nikogo osobiście, a i z tu poznanymi osobami nie mam potrzeby korespondować.

kunXon Żołnierz frontu ideologicznego

0
20.05.2008 16:05    #4
Pierwsze wrażenie miałem podobne jak Fudi. Zobaczymy w którą stronę się to rozwinie, póki co, to mi nie przeszkadza.

Speed El Commendante

0
20.05.2008 16:07    #5
[quote=Rdeq7]Być może faktycznie wielu osobom się to przyda, będą z tego korzystać, jednak podobnie jak fudi7 nie kojarzy mi się to dobrze. Oprawa tych opcji z pewnością ma pewien charakterystyczny klimat, jednak funkcja zbytnio kojarzy się właśnie z tą z naszej-klasy. Osobiście z funkcji kozystać nie będę, nie znam tu nikogo osobiście, a i z tu poznanymi osobami nie mam potrzeby korespondować. [/quote]
Zauważcie, że nasza-klasa oferuje PRZEDE WSZYSTKIM mozliwośc dodawania znajomych do listy, a na CM Revolution jest zupełnie inna sytuacja - tutaj taki moduł jest jedynie dodatkiem, który ma umilić i ułatwić życie naszym czytelnikom, czyli managerom z krwi i kości.
Nie szukamy tutaj przyjaciół ze szkolnych ław tylko partnerów do dyskusji, wymiany informacji, doświadczeń na ściśle określony temat. Tworzymy Rewolucję wspólnie.

Na koniec powtórzę, że cały czas redakcja dostarczać będzie materiały najwyzszej jakości - newsy, talenty, pliki, dodatki graficzne, etc.

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
20.05.2008 16:10    #6
Dla mnie ma to tworzyć zupełnie nowy klimat, klimat CM Revolution. Wyjątkowy i niespotykany na innych FM-owych stronach. Tutaj mamy być nie tylko użytkownikami ale członkami pewnej menedżerskiej społeczności.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Głosik Krzewiciel myśli rewolucyjnej

0
20.05.2008 16:10    #7
Jeśli cos takiego miałoby miec miejsce(te 3 nowosci) to nie lepiej było zrobic to na stronie forum?
Ta strona zawsze bardziej mi sie kojarzyła z celem nadrzednym pomóc drugiemu managerowi (sufler) pomóc drugiemu managerowi(talenty) pomóc drugiemu managerowi (fileplanet grafika) i pomóc drugiemu managerowi{w mniejszym stopniu} (artykuły , newsroom)

Komar Młody aktywista

0
20.05.2008 16:11    #8
Mnie tez ten pomysł się nie podoba i stanowczo mówię nie takim pomysłom, od tego jest grono i nasza-klasa.
Na początku było nic. I rzekł Bóg: „Niechaj stanie się światłość” i dalej nic nie było, tylko teraz można to zobaczyć. - Terry Pratchett

Speed El Commendante

0
20.05.2008 16:14    #9
[quote=Komar]Mnie tez ten pomysł się nie podoba i stanowczo mówię nie takim pomysłom, od tego jest grono i nasza-klasa.[/quote]
Proszę bardzo, nikt nie zmusza do korzystania z tych funkcji.
Szanujemy takie opinie i zapraszamy do przeglądania zawartości strony.

Niemniej, grono i nasza-klasa nie mają monopolu na serwisy tzw. web 2.0 - tego typu serwisów na swiecie jest cała masa, wiem, ponieważ pracuję z Wicepremierem (A. De Raphem) ;) na co dzień w branży WWW. My nie oglądamy się na n-k, grono czy jakikowlek inny portal - my chcemy stworzyć coś unikalnego, wspolnie z Wami.

Strona

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution