Donosy, Towarzysze, Komentarze - nowe funkcje w serwisie

Speed El Commendante

Grupa: Administrator
Poziom ostrzeżeń: 0
0
20.05.2008, 15:34    Pytanie
Czołem, Towarzysze. Wprowadziliśmy w nocy kilka nowych funkcji, o których warto wspomnieć w osobnym temacie:

1. Donosy czyli Poczta - od teraz każdy z każdym może wymieniać prywatne wiadomości, bez obecności innych osób. Przyjazny interfejs (chcieliśmy stworzyć coś na wzór klienta pocztowego online) pozwoli Wam na łatwe i szybkie zarządzanie pocztą i informacjami. Możecie zarówno wymieniać "donosy" (listy) między sobą, jak również między nami - redakcją, przykładowo wysyłać opisy talentów do Wujka Przecinaka, etc.

2. Towarzysze - moduł tzw. Znajomych. Od teraz każdy może dodać do listy swoich znajomych i przyjaciół ze społeczności CM Rev. Będziesz miał wszystkich pod ręką, dzieki czemu np. umawianie się na grę online nie będzie stanowić już żadnego problemu.

3. Komentarze - profil każdego użytkownika CM Rev można od dzisiaj komentować. Chcesz umówić się z kimś na grę online, zapytać o taktykę, datę urodzin lub o cokolwiek innego? Komentarze są idealnym miejscem do tego.

---

Prosimy o Wasze uwagi oraz sugestie. Ze swojej strony dodam, że nasz zespół pracuje nieustannie nad nowinkami technicznymi oraz merytorycznymi. Wkrótce kolejne niespodzianki!

//Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.05.2008, 15:36

Dumnie od 2002 roku z CM Revolution

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
20.05.2008 19:01    #20
:)

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 18.11.2008 o godz. 15:59

A. De Raph Wicepremier Rewolucji

0
20.05.2008 19:24    #21
to znaczy jakie czasy? poza tym czemu uwazasz, ze sie nie szanujemy? jak ci nie pasuje, to masz zawsze FM Site.
"O czwartej czterdzieści osiem
gdy odwiedzi mnie desperacja
powieszę się
wsłuchana w oddech Osoby, którą kocham"
Sarah Kane - 4.48 Psychosis

Moje Depesze - czytajcie, oceniajcie, komentujcie!

kacpergawlo Żołnierz frontu ideologicznego

Grupa: Użytkownik
0
20.05.2008 19:25    #22
Nie wiem czy będę z tego specjalnie korzystal, ae dla niektorych moze to byc jakies urozmaicenie (moze ktos do mnie napisze). Nawet jak nie skorzystam z tych opcji to nie bede krytykowal, no bo co mi to przeszkadza? No i czekam na te "niespodzianki".

hoody Przodownik pracy

0
20.05.2008 19:43    #23
No ja uważam że Seju ma racje :D. Kiedyś na tej stronie było o wiele ciekawiej, była lepsza atmosfera itd, itp. Przyznam że aż chciało sie tu wchodzić :D. Niestety teraz to ta strona jest przeładowana bajerami a nie konkretnymi newsami, artykułami i innych różnych maści tekstów... Ale jak to napisał A. De Raph "Jak Ci nie pasuje, to masz zawsze FM Site." No po prostu jestem pełen podziwu dla tego posta jak i jego autora... Winszuje ;| ... Pozdro :*

Speed El Commendante

0
20.05.2008 19:52    #24
Seju: wyciąganie wniosku, że się "nie szanujemy" ponieważ wprowadzamy nowoczesne, zaawansowane technicznie sekcje społecznościowe jest cokolwiek nie na miejscu, a nawet obraźliwe. Naprawdę - jesteśmy otwarci na wszelką krytykę, ale niech to będzie krytyka mająca choć odrobinę racjonalnych argumentów. Na razie jedyny "argument" jest taki, że jest już nasza-klasa i grono, czego nie będę komentował.
Powtórzę po raz wtóry, z tych opcji na CM Rev nie trzeba korzystać i przekreślanie dorobku merytorycznego całej redakcji z tego powodu jest nie fair.

Co do dalszych niespodzianek, zapowiada się fajnie. Co to będzie można wywnioskować chociażby z boxu "Dlaczego warto zarejestrować się na CM Rev?", ale to tylko jedna z nowinek. Będzie ich znacznie więcej. :-)

Pozdrawiam i życzę więcej optymizmu ;-)

A co do:
[quote=hoody]No ja uważam że Seju ma racje :D. Kiedyś na tej stronie było o wiele ciekawiej, była lepsza atmosfera itd, itp. Przyznam że aż chciało sie tu wchodzić :D. Niestety teraz to ta strona jest przeładowana bajerami a nie konkretnymi newsami, artykułami i innych różnych maści tekstów... Ale jak to napisał A. De Raph "Jak Ci nie pasuje, to masz zawsze FM Site." No po prostu jestem pełen podziwu dla tego posta jak i jego autora... Winszuje ;| ... Pozdro :*[/quote]
Atmosferę tworzą ludzie tutaj przebywający, tj. czytelnicy oraz redakcja. Kiedyś było lepiej? Masz prawo do takiego zdania, pozostaje pytanie co z tym fantem chcesz zrobić - działać w naszej społeczności, budować wspólnie atmosferę, komentować teksty, pobierać pliki, etc. - czy nie. Twoja decyzja, uszanujemy każdą z nich.

Natomiast jeśli chodzi o "przeładowanie bajerami" to absolutnie się nie zgodzę. Jesteśmy perfekcjonistami i wkładamy w ten serwis od strony technicznej wiele serca. Zarwaliśmy wiele nocek by to wszystko wyglądało tak jak wyglada. Nie rozuzmiem tego zarzutu, ponieważ staramy się by wszystko było jak najprostsze i funkcjonalne dla czytelnika. Wydaje się nam, że efekt taki udało się osiągnąć - ale to moje i redakcji zdanie. Jeżeli masz inne, ok.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 20.05.2008 o godz. 20:00

Wolfe Tone Partyzant

0
20.05.2008 19:58    #25
@ hoody - popieram 100%
+ coś ode mnie
Jeszcze z rok temu, pewne tematy nie miałyby rację byty lub byłyby zamykane. Pewnych wypowiedzi a co za tym idzie ich autorów również. Żeby nie przeciągać - w skrócie - powoli ale jednak, obniżacie poziom. Tematy jeśli są na temat, są rozmywane tak, że czasem szkoda czasu tracić bo nic wartościowego do dyskusji o FM nie wnoszą, jak również nie pomagają w niczym.

Co do nowych funkcji, powiem dyplomatycznie, że mi nie przeszkadzają.

Seju Wybitny Literat

Grupa: Ekspert
0
20.05.2008 19:58    #26
Heh ;) Możecie mnie wygonić, nie ma problemu.
Darzę tę stronę dużym szacunkiem, ponieważ tutaj się dowiedziałem czym tak naprawdę jest FM. Poznałem mnóstwo ludzi, z wieloma kontakt utrzymuję do dziś.
Jednak uważam (i dziwi mnie to, że sami rządzący tego nie widzą), że obecnie cmrev jest... niefajne? Ja bym to nazwał, jak to się popularnie mówi " przerost formy nad treścią".
Rozumiem, dążycie do tzw. doskonałości. Jednak nic nie odbuduje klimatu, jaki panował na stronie przed rokiem. Wtedy zarzekaliście się, ża avatary, emotki i inne "bajery' nie mają szansy bytu, gdyż to strona o FM'ie. Wtedy podchodziłem sceptycznie do tego założenia, chociaż z drugiej strony byłem pełen podziwu. Potrafiliście oprzeć się stereotypowi, który mówi, że żeby strona była fajna musi być zabawna i kolorowa. Teraz zmieniliście poglądy. Fakt, mówią, że tylko krowa nie zmienia zdania.
Nie jestem już dzisiaj waszym fanem. Wchodzę na cmrev z szacunku, z nudy, a także głodny nowinek ze sceny FM'a.
Jednak jako człowiek zupełnie obiektywny mogę wam powiedzieć, że zdecydowanie lepiej byłoby gdybyście pozostali już wcześniej poruszoną krową.

EDIT: Już masz argumenty ;) Chodziło mi o waszą nagłą zmianę poglądów.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.05.2008 o godz. 19:59

Speed El Commendante

0
20.05.2008 20:13    #27
[quote=Wolfe Tone]@ hoody - popieram 100%
coś ode mnie
Jeszcze z rok temu, pewne tematy nie miałyby rację byty lub byłyby zamykane. Pewnych wypowiedzi a co za tym idzie ich autorów również. Żeby nie przeciągać - w skrócie - powoli ale jednak, obniżacie poziom. Tematy jeśli są na temat, są rozmywane tak, że czasem szkoda czasu tracić bo nic wartościowego do dyskusji o FM nie wnoszą, jak również nie pomagają w niczym.

Co do nowych funkcji, powiem dyplomatycznie, że mi nie przeszkadzają.[/quote]
Sprecyzujmy - chodzi o poziom tematów w Suflerze, zakładanych przez Czytelników, czyli de facto Was samych. My jako redakcja nie możemy narzucić użytkownikom zadawanie takich, a nie innych pytań. Możemy jedynie zamykać złe tematy i zachęcać do dyskusji na właściwe tematy. Czyż nie?
Jeśli chodzi o zawartość merytoryczną, tj. talenty, newsy, artykuły, grafikę i pliki to jako redakcja dbamy o to, by każdy materiał na CM Rev był pierwszej jakości.

Seju:
[quote=Seju]Heh ;) Możecie mnie wygonić, nie ma problemu.
Darzę tę stronę dużym szacunkiem, ponieważ tutaj się dowiedziałem czym tak naprawdę jest FM. Poznałem mnóstwo ludzi, z wieloma kontakt utrzymuję do dziś.
Jednak uważam (i dziwi mnie to, że sami rządzący tego nie widzą), że obecnie cmrev jest... niefajne? Ja bym to nazwał, jak to się popularnie mówi " przerost formy nad treścią".
Rozumiem, dążycie do tzw. doskonałości. Jednak nic nie odbuduje klimatu, jaki panował na stronie przed rokiem. Wtedy zarzekaliście się, ża avatary, emotki i inne "bajery' nie mają szansy bytu, gdyż to strona o FM'ie. Wtedy podchodziłem sceptycznie do tego założenia, chociaż z drugiej strony byłem pełen podziwu. Potrafiliście oprzeć się stereotypowi, który mówi, że żeby strona była fajna musi być zabawna i kolorowa. Teraz zmieniliście poglądy. Fakt, mówią, że tylko krowa nie zmienia zdania.
Nie jestem już dzisiaj waszym fanem. Wchodzę na cmrev z szacunku, z nudy, a także głodny nowinek ze sceny FM'a.
Jednak jako człowiek zupełnie obiektywny mogę wam powiedzieć, że zdecydowanie lepiej byłoby gdybyście pozostali już wcześniej poruszoną krową.

EDIT: Już masz argumenty ;) Chodziło mi o waszą nagłą zmianę poglądów.[/quote]
Nie będziemy nikogo wyganiać, A. De Raph niepotrzebnie zaprosił Cię na FM Site, to było niepotrzebne. :-)

Rzeczywiście, jakiś czas temu, w poprzedniej odsłonie serwisu nie używaliśmy avatarów oraz opcji społecznościowych. Jeszcze wcześniej nie używaliśmy punktów w Suflerze i rang uzależnionych od tych punktów. Na samym początku mieliśmy nawet zupełnie inny layout.
Postanowiliśmy jednak rozwinąć skrzydła i przygotować technicznie jak najlepszy serwis, idący z duchem czasu, spełniający najlepsze światowe standardy. Czy ta droga jest dobra, czy nie to już każy wyrobić może sobie sam własne zdanie - my uważamy, że jest to kierunek odpowiedni i trzymamy się go. Przypomnę, że wkrótce uruchomimy pełną wersję angielską i będziemy serwisem dla fanów z całego świata.

Kilka postów wcześniej mówiliśmy że to nie koniec niespodzianek - owszem, nie koniec. Chcemy dać naszym czytelnikom jeszcze dużo większą swobodę w prezentowaniu swojego "managerskiego ja" - będą m.in. Manifesty (czyli blogi) oraz jeszcze kilka innych funkcji, dzięki którym każdy gracz będzie mógł pokazać swoje spojrzenie na temat serii CM/FM.
Jednocześnie cały czas pozostaje serwis informacyjny z redakcją (Newsroom, Artykuły, Grafika, talenty, Fileplanet) i to się nie zmieni nigdy.

Dzięki za rzeczowe argumenty - o to chodzi. Pozdrawiam.

// Edytowano 3 razy, ostatni raz 20.05.2008 o godz. 20:18

Wolfe Tone Partyzant

0
20.05.2008 20:19    #28
Oczywiście pisałem swoje uwagi z myślą o Suflerze. Żeby długo nie szukać aktualny temat założony przed momentem ;] - http://cmrev(...)owy.html
Jest to cudowny przykład "czegoś" co nie miało miejsca wcześniej.

// Edytowano 1 raz, ostatni raz 20.05.2008 o godz. 20:21

Pucek Stachanowiec

Grupa: Moderator
0
20.05.2008 20:21    #29
Seju jest w redakcji FM Site, więc wcale nie trzeba go tam zapraszać. Ja zmiany traktuję jako ciągły rozwój strony w dobrą coraz ciekawszą stronę. Dla mnie nie jest to jakiś zamach stanu na stare CM Revolution, a po prostu remont i przemeblowanie.
To piłkarze przegrywają Twoje mecze, a nie taktyka. Ludzie wygadali już mnóstwo bzdur o taktyce, a ledwo wiedzą jak wygrać w domino.

Musisz się zalogować, aby dodać odpowiedź.

PRZEGLĄDAJĄ TEMAT

1 aktywny w tym 0 zarejestrowanych, 1 gość, 0 ukrytych

FM REVOLUTION - OFICJALNA STRONA SERII FOOTBALL MANAGER W POLSCE
Największa polska społeczność Ponad 70 tysięcy zarejestrowanych użytkowników nie może się mylić!
Polska Liga Update Plik dodający do Football Managera opcję gry w niższych ligach polskich!
FM Revolution Cut-Out Megapack Największy, w pełni dostępny zestaw zdjęć piłkarzy do Football Managera.
Aktualizacje i dodatki Uaktualnienia, nowe grywalne kraje i inne nowości ze światowej sceny.
Talenty do Football Managera Znajdziesz u nas setki nazwisk wonderkidów. Sprawdź je wszystkie!
Polska baza danych - dyskusja Masz uwagi do jakości wykonania Ekstraklasy lub 1. ligi? Napisz tutaj!
Copyright © 2002-2024 by FM Revolution
[x]Informujemy, że ta strona korzysta z plików cookies w celu realizacji usług i zgodnie z polityką plików cookies. W każdym czasie możesz określić w swojej przeglądarce warunki przechowywania lub dostępu do plików cookies.